21.9.2014

What's in my bag.


Olen ankara laukuilleni koska tuppaan kantamaan paljon tavaraa mukanani.
- Laura Linney - 

Niin kovin monessa blogissa on viime aikoina esitelty laukun sisältö. Olen itsekin tehnyt postuksen kertaalleen aikaisemmin, mutta ajattelin nyt tehdä postauksen uudelleen. Myös ehdottoman rehellisesti, kiitos innoituksesta Pirkolle joka vierailee Nooran blogissa perjantaisin. Eli laukun sisältö kaikkine kuitteineen ja muine omituisuuksineen, ei vaan siistitty versio vaan todellisuus.

I'm very hard on my bags because I tend to carry a lot of stuff with me.
- Laura Linney -

In so many blogs there has been a post on "What's in my bag" lately that I wanted to make on my self. I've done this one before, but it was quite a long time ago, so why not do it again. And I did took pictures on everyhing, all the little things as well that I was not a wear of I had with me.


Koska pidän kahta laukkua mukanani, niin lienee paras esitellä molemmat. Toinen kulkee mukanani vain työpäivinä (isompi) ja toinen pääosin aina (pienempi). Aloitetaan isommasta jota myös en vaihda läheskään niin usein kuin toista laukkuani, eli Longchampin Rossaun sisältö. Aloitetaan saman tien sillä, mitä siellä ei ollut, mutta on muuten aina joka ikinen työpäivä nimittäin eväskipot. Tässä kohdassa siististi pestyinä, normaalisti mennessä täynnä ruokaa, takasin tullessa töiden pesukoneen peseminä kuten tässä. Nämä ovat muuten ainoat jotka joka päivä puran laukusta pois. Kippo smoothielle, salaatille ja keitolle tai lmuulle ruualle muuten. Tai jos tarkkoja ollaan niin tuo on kahville tuo muki, ei smoothielle, koska se smoothie kippo oli likoamassa tiskialtaassa, joten kuvitelkaa tuohon nyt sitten tilalle noin suunnilleen saman kokoinen muovinen muki kannella.

Since I have two bags with me, one for office every day and smaller to carry every day I wanted to show both of them. Having on my office bag my lunch boxes, well not really, I took cledan ones to take photo of. But I do carry these every day with me to work, so why not take photos as well.


Mukana kulkee aina myös A5 kokoinen kalenteri ja joku muistikirja. Tämä muistikirja on mainosmallia, mutta noita kuluu aika tahtia, rakastan kaikkien ideoiden kirjoittamista niihin. Miten ikinä ne muuten muistaisin jos en kirjaamalla ylös. Välissä on aika monta töissä hätäisesti raapustettua post it lappua kun jotain tulee kesken työpäivän mieleen niin lapulle ja kirjaan kiinni, työpäivän päätteeksi sitten liimaan ne kirjan sivuille. Kalenteri on manuaalinen malli, minusta sen on sellainen oltavakin, ihanan iso versio johon voi kirjoitella kaikessa rauhassa menonsa.

I also have a huge calender and a notebook with me. And I love notebooks, I tend to use a lot of them and write many ideas on them. Also some post it's inside, something I do too. If I have idea in the middle of office day I write it to post it and put it inside that book. Si I remember my idea later on as well.


Mukana kulkee myös sateenvarjo, uskollinen Longchampin ihmeen kestävä malli. Samoin Tangle teezerin matkamalli. Yleensä yksi pussi purkkaa, tuollainen isompi, vaan pienen toi työkaveri kaupassa käydessään. Joutaa pienen laukkuun se. Tykkään ottaa purkan ruuan jälkeen, hillitsee vähän makean nälkää eikä se nyt pahaa missään nimessä tee. Yleensä joka laukussa on purkkaa tai pastillia jossain muodossa, kaikessa kuitenkin aina xylitolia.

Also trusted Longchamp ubrella and travel size tagle teezer. What I also have us gum that is good for your teeth having xylitol in it. No sugar but nature ingrediat that stops carries and tatest a bit sweet. After every meal.


No sitten päästään osastolle "voisin joskus purkaa laukkuni". Eli siivosin tällä viikolla yhtä hyllyäni töissä. Löysin kaiken paperin keskeltä käyttämättömän joulukortin ja Helsingin Kaupunginteatterin näytelmän Vielä ehtii käsiohjelman. Käsiohjelman toin kotiin, säilytän nämä kaikki, tämän olin tuonut työkaverille luettavaksi, köh, useampi kuukausi takaperin. Joulukortin alkuperää en muista, mutta käyttämätön ja muoveissa oleva, joten toin kotiin pinoon jossa on muitakin kortteja. Joulu tulee tänäkin vuonna. Sitten on pieni kalenteri, jossa on samat menot kuin isommassakin, mutta myös muuta infoa. Lähinnä blogiin liittyvää. Ei varmaan tule yllätyksenä (eihän?) että suurin osa postauksistani on ajoitettuja, joskus "joudun" tekemään useammankin päivän päähän niitä (mm. reissujen ajaksi) ja silloin on hyvä pitää kalenterissa ylhäällä mitä on ajatellut, että voisi kirjoittaa milloinkin. Kah kun muisti on kun kanan lento, niin asiat on kirjoitettava ylös.

And then there is this "what the..." par of my bag. I cleaned a slef at the office and found these ones. Christmas cards and leaflet from theater. Both vmming home, but have been in my bag for couple of days. Also a small agenda I use when I need to make post a lot in adwange. 


Sitten sitä kaikenlaista sälää. On kännykän laturi jonka johto on tiukasti ponnarilla sidottu siihen kiinni. Tykkään sitoa piuhat ponnarilla, se ei kuluta johtoja ja löytyvätkin vielä (nimimerkillä parikin piuhaa kadottanut). Näemmä laukun pohjalla oli myös strendari, käyttötarkoitus vähän epäselvä vielä. Samoin huulikiilto ja lakka, kiilto päätyi laukkuun takaisin, on hyvä olla olemassa punainen kiilto. Lakka pääsi takaisin purkkiin jonne se kuuluu, miksi se oli työlaukussa en tiedä. Sen sijaan Aranin neuleen hoitoohjeet ja työmatkan varrella olevan S-marketin alennuskupunkien kohtalo oli päätyö roskiin. Tehokasta laukun kuvaaminen, tulee heitettyä turhat roskiin.

Then all the little things. Charger to my mobile, lipthings, nailpolish, lighter, old coupongs and somet instructions on how to clean your Aran island swater. Right, needed all these?


Pienemmästä laukusta löytyi bareMineralssin puuteri (ihan suurin suosikkini), sille kabugi hyvin kuluneessa, mutta vielä toimivassa pussissa ja jokunen huulituote. Yhtä lailla bareMineralssin kiilto ja GOSH:n iäisyyden vanha puna. Puuteri ja sivellin jousivat takaisin oikealle paikalleen, vaan huulituotteet jäivät laukkuun. Syksyllä tummemmat punat ovat suosikkejani ja tällä hetkellä ne ovat nämä kaksi. Kohtuullisen neutraaleja sävyjä, vaan ei liian eli niissä on väriäkin.

On smaller bag there is a lot of make up in there. Lip things stayed on, my favourite ones at the moment. GOSH one is agent but still at use, bareMinerals original powder has been my true love for three years now.


Niin sanotulla sälä-osastolla silmälasien putsaukseen liina sekä mukana peili. Samoin autonavaimet, kotiavaimet ja työavaimet. Jokaisella oma (tai useampi) avaimenperänsä ja työavaimilla vielä kotelonsakin. Miksi? En todella halua sellaista isoa nippua avaimia vaan jokainen erikseen on oma tyylini. Rakastan myös avaimenperiä, joten näitä sitten on tullut hankittua ja saatua. Auton avaimissa Mulberry on syntymäpäivälahja ystäviltäni, kotiavaimessa on mukana Berliiniä Longchampin muodossa ja Irlantia toisen muodossa. Työavaimissa taas Lontoon häämatka pussukan muodossa ja avaimenperä samalta reissulta. Pussukka on muodostunut töihin parhaaksi, sinne saa alakerran ruokalan lounaslipun mukaan, samoin muutaman kolikon jos jotain muuta haluaa.

And the some small stuff. I have classes so cleaning it with cloth made for it. Also a small mirror and all my keyes. For car, for home and for office.


Mukana aina lompakko (joka alkaa olemaan vähän kärsineen näköinen, mutta kyllä se vielä kestää, menossa vissiin kahdeksas vuosi). Samoin kynä ja puhelin mukana aina. Koska vaihdan käsilaukkua aika usein niin olen koonnut rakkolaastarit, särkylääkkeet, allergialääkkeet, laastarit, varapampulan ja kuukautissuojat erilliseen pussukkaan. Pussukka joka kulkee ihan aina mukana. Arkikäyttöön laukku onkin siis mitoitettava niin, että pussukka mahtuu siihen, lompakosta voi ottaa mukaan tarpeelliset kortit vain, mutta tuo pussi ei unohdu.

Bigger ones are my wallet, pen and phone. Also a bouch having my painkillers and so on. These ones need to fit where ever I go. 


Minulla on paha tapa siirtää kuitteja laukusta toiseen, nämä lensivät kaikki roskiin. Jostain maistiaisena tullut purkka meni puolestaan laukkuun takaisin, kyllä se sieltä kuitenkin jossain vaiheessa kuluu pois. Sen verran tiuhaan niitä tulee syötyä. Oli muuten hyvä idea tämä postaus, kerrankin tuli otettua laukusta turhat pois.

Uskallatko sinä esitellä laukkusi sisällön kokonaan putsaamatta ensin turhia pois? Mitä sinä kannat päivittäin mukanasi töihin tai muuten vaan?

Aurinkoista sunnuntaita!

And then... well... recepts and some gum. No surprise here, I have a bad habbit of collectin recepts. All these to bin after taking photos. Do you dare to take picture of insight of your bag with honestly taking everything to photos?

Sunny Sunday all!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

19 kommenttia:

 1. Itsekin kuvasin laukkuni sisällön ajatuksena esitellä se blogissa. Ajatus mulla lähti Elle-lehdestä kun siellä kurkkailtiin laukkujen sisältöihin. Kylläpäs sitä vain kertyykin kaikenmaailman kamaa mukaansa kannettavaksi, miksiköhän. :) varmaan ku me ollaan naisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu olevan joka syksyinen juttu muotimaailmassa tämä laukkujen sisälle kurkkiminen :) Mutta hauskaahan se on katsoa, vaan totta kyllä, kaikkea jännää sitä kertyykin laukkujen pohjalle. Ja ehdottomasti kaikki on "tarpeellista" :)

   Poista
 2. Tämä haaste on minulla odottamassa ollut ties kuinka kauan...joskohan sen vielä tänä syksynä saisin tehtyäkin?
  Ja kiitos - lohdullinen oli postauksesi. En olekaan ainut kassialma;)
  Rentoa sunnuntain jatkoa sinulle ja Kotinörtillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tätä oli ihan hauska tehdä, etenkin rehellisesti koska minähän kannan oikeasti puolta omaisuutta mukanani :)

   Poista
 3. Hauska postaus! Aika samoja tavaroita löytyi kuin omastakin laukusta...Naisen laukku on arvaamaton, sieltä voi löytyä vaikka mitä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jaana! Naisen laukku on oikea aarreaitta ja heti kun otat jotain pois niin tarvitsekin sen jutun samantien :D

   Poista
 4. Mun pitäisi ehkä tehdä tämä. Siellä on nimittäin vaippaa, irtonaisia korvatulppia ja ja... :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti tee, oli itsellekin elämys :)

   Poista
 5. Mahtavan hauska postaus! En tiedä, uskaltaisinko itse lähteä samaan, nimittäin niin hurjasti kannan kaikkea omituista mukanani. : ) Mut joo, naisen laukku on arvaamaton, ja se tavara, jota tarvitsee, on aina siellä pohjimmaisena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eikö meistä kaikki? Minusta se oli hauskaa tehdä tämmöinen kerrankin oikeasti rehellisesti, en voi olla ainut joka kantaa kaikkea vänkää mukanani :)

   Poista
 6. Kiva postaus. Lohduttavaa, että en ole ainoa, joka kantaa mukanaan kaikenlaista enemmän tai vähemmän tarpeellista.

  VastaaPoista
 7. Great article!

  I'm lauching an AMAZING GIVEAWAY on my blog , check this out!

  Kisses

  Emily from PTT

  VastaaPoista
 8. Terkut täältä Pekingistä! Kuukausi on iverähtänyt tosi nopeea:) Hyvin oon viihtynyt, onneksi on vielä 2 kk jäljellä:)

  Sitten asiaan. Nykyisin laukussani on enää puhelin, lompakko johon mahtuu pankkikortti , pari etukorttia ( muut on hävitetty niiden runsauden vuoksi), huulikiilto ja puuteri sekä avaimet. Eväitä en kuskaa töihin, ainoastaan aamupala vehkeet useammalle päivälle työmaan jääkaappiin.
  Koskaan en ole kuitteja säästänyt, enkä mitään käyntikortteja tms sälää.
  Täällä ollessa käsilaukussa on varakassi (saa sellaseen pieneen pussiin) ostoksia varten. Ahdistaa ja järkyttää noiden muovipussien käyttö....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niin tuo ano on minulta.En pääse kirjautumaan google tiliini ja enkä saa postauksia tehtyä:(
   terv. Leena (Rovaniemen markkinoilla-blogista:) )

   Poista
  2. Oi ihana kuulla sinusta Leena! Upea että pääsit kommentoimaan! <3

   Ihanasti olet saanut karsittua laukussa olevaa ylinmääräistä tavaraa :)
   Pidä huolta itsestäsi siellä maapallon toisella puolella!

   Poista
 9. Kyllä sitä tulee kaikenlaista turhaa kannettua laukussa, pitäisi itsekin tehdä vastaava postaus niin näkisi mitä kaikkea kummallista sieltä löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli ihan mielenkiintoinen kokemus ja aiheutti kieltämättä hihittelyä kerran jos toisenkin :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!