22.10.2014

Basic week - office one.


Mielestäni eri kokonaisuuksien kokeileminen aloitetaan viiden vanhana eikä se koskaan todella lopu.
- Kate Spade -

Maanantain postauksessa näitte viikonvaihteen peruskokonaisuuden, tämän päivän kuvissa taas on työpäivien peruskokonaisuus. Rento töihin sopiva kokonaisuus jollaisessa on viipotettu menemään pitkiä päiviä. Olen sanonut aikaisemminkin, mutta asukokonaisuuteni ovat töissä kovin rentoja nykyisin. On myös sanottava, että olen ihan tyytyväinen, että se on tilanne. Tottakai tykkään pukeutua virallisemmin, mutta pukeutuminen on jotenkin hauskempaa kun on aamulla enemmän valinnan varaa. Minusta ainakin näin, kun kerran varsinaisia työvaatteita ei ole. Aina joskus kaipaan aikaa kun sellaiset oli. Ihan vaan helppouden takia, mennä ja vaihtaa tietyn tyyppiseen työvaatetukseen ollakseen valmis töihin. En liene ainut, joka on aloittanut työuransa niin, että on puettava työnantajan antamat vaatteet.

Siitä tietysti työvaatetuksesta hyppäsin aika äärilaitaan huomattavasti tiukemman pukukoodin pukeutumiseen kuin nykyisin. Mekko oli liki sääntö kuin poikkeus ja jälkikäteen ajatellen olisin voinut olla rennomminkin varmasti, mutta uutuuden viehätystä kesti useamman vuoden. Nykyisessä työssäni on pukeutuminen rentoutunut, toki työympäristökin on vaikuttanut siihen. Suurin vaikutus lienee ollut ennen kaikkea Ruotsalaisilla kollegoilla, siellä kun pukeutuminen on ainakin omaan silmääni rennompaa kuin meillä. Miten sinun työpukeutumisesi on muuttunut vuosien saatossa?

Hyvää keskiviikkoa!

  
I think that playing dress up begins at age five and never truly ends.
- Kate Spade -

On Monday's post I showed you my leisure time favourite outfit, simple yet easy one. Here is my office favourite. I have told you this before, but my office outfits are much more relaxed ones now days. I started my working career as so many do, same time with my studies on places where you needed to wear uniformn. From that I went to quite to other end, dresses after dresses. I loved dressing to office and this continued for quite many years. On my current job I seem to wear more relaxed outfits. Why? No more novelty on dressing up to office and having colleagues from Sweden it shows. To my eye swedish are more relaxed at the office. And I don't think that is a bad thing. How has you office looked changed?

Great Wednesday!

Jakku/Blazer: Esprit // Pusero/Blouse: Penneys (Primark) // Farkut/Jeans: Evans // 
Kengät/Shoes: Pertti Pahlmrot // Huivi/Scarf: Mark's and Spencer // Laukku/Bag: Longchamp


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

26 kommenttia:

 1. Kivan rento työasu. Itse yleensä saatan "hienostella" korkkareissa töissä, mutta sitten taas toisinaan itsekin valitsen rentoja asuja. Vähän fiiliksestä kiinni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju. Rennossa kokonaisuudessa on hyvä mennä monesti, vaikka miksi ei korkkareitakin :)

   Poista
 2. Pidän oman toimistolookini melko rentona ja mukavana, sellaisena, jossa jaksan istua pitkän päivän koneen ääressä. Toki vaatteet ovat siistejä ja "toimistokelpoisia", mutta mielestäni on ihanaa, että pukeutumista ei sen enempää ole rajoitettu. :)

  Hei kai me kans nähään lauantaina?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä olen minäkin, siisti ja kiva kokonaisuus jossa jaksaa istua ja olla. Parempi semmoiset joissa jaksaa olla, kun semmoiset joissa on epämukava olo :)

   Ja tottakai nähdään lauantaina, en mistään hinnasta jättäisi väliin :)

   Poista
 3. Tuo kokonaisuus on aivan loistava. Rakastan bleisereitä ja huiveja ja valkoiset puserot on aina TOP. Ottaisin heti tuon sun bleiserin jos saisin.
  itse joudun/saan pukea työn antajan valitseman suojapuvun. No joskus olisi kiva pukea muutakin kuin sininen koko asu mutta toisaalta taas, eipä tarvi miettiä mitä aamulla päällensä pistää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on minusta se kaikkein paras juttu työantanajan antamissa vaatteissa, ei tarvitse kokea vaatekriisiä joka aamu :) Tuo bleikka oli jo viime kesänä alessa, mutta eiköhän samanlaisia vielä löydy :)

   Poista
 4. Kiva kokonaisuus ja sinulla taito käyttää huiveja piristämään asukokonaisuuksia!

  Kivaa työviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli. Huivit ovat kyllä niin ihania, käytän varmaan joka päivä niitä :)

   Hyvää työviikkoa sinulle myös!

   Poista
 5. Ihanan rento, mutta niin huoliteltu kokonaisuus. Jakun väri on kauniin maanläheinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu. Tuo jakku on syys suosikkini, vetää maanläheiset värit puoleensa syksyllä :)

   Poista
 6. Kiva, rento kokonaisuus - ja punainen huivi oiva lisä;)
  Itse olen kokenut sen aikakauden, kun pukeutuminen oli hyvinkin säänneltyä, mutta nykyisessä työssäni onneksi on vapauduttu viimeisten 5 vuoden aikana. Silloin, kun tiedän, että saan rauhassa työhuoneessani pakertaa, on vaatetus tasoa rönttäliisa, mutta palaveri- tai tapaamispäivinä tietenkin on virallisempaa laitettava. Ja meillä on paljon niitä oikein virallisia tilaisuuksia, jolloin ollaankin sitten suurinpiirtein sillä kotelopuku-, jakkupukulinjalla. Ja mustalla sellaisella;)
  Kivaa, rentoa viikkoa sinulle sekä Kotinörtillesi<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady, punainen on kokonaisuuksissa etenkinnäin syksyllä :)

   Ah ne tilaisuudet, joissa valittavat värit ovat mustaa tai mustaa. Tuttuja ovat kyllä nekin, harvemmin enää nykyisin. Olen muutenkin ihan tyytyväinen siitä, että Suomessa ei ole samaa tiukkaa pukukoodikulttuuria kun vaikka Briteissä, jossa edelleen töihin mennään vain mustissa joissain paikoissa.

   Hyvää viikkoa!

   Poista
 7. Hei kaunokainen, näen Heculinan tänään ja tarkoitus olisi pohtia lauantaisen aikatauluja. Joten laittelen sulle heti viestiä kun tiedän vähän tarkemmin miten tulemme sinne suuntaan. :) Ihana nähdä jälleen.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa ihana <3 Kuulostaa hyvältä, treffaisin mielelläni kummatkin teistä ennen paikalle menoa <3

   Poista
 8. Ihan just jetsulleen täydellinen asu. <3 Vaaleaharmaa blazeri uupuukin kaapistosta, arvaa iskikö tästä inspis. Ja pakko hankkia tuollainen täydellisen punainen kaulaliina. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia, se on itsellenikin kovin mieleen ja tulee vedettyä ylle useamminkin vaikka blogissa ei samaa asua kovin usein (toivottavasti) olekaan :)

   Poista
 9. Samanlaiset väri-innostukset meillä näköjään nyt. Punaista ja harmaata :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen ja harmaa on kaunis yhdistelmä, tykkään valtavasti myös :)

   Poista
 10. Tosi kiva asu! Tykkään tuosta rennosta blazerista! Punainen huivi antaa pirteyttä asuun. Voisin laittaa asun päälle mielelläni. Itse voisin käyttää työasua, mutta onneksi ei ole pakko. Haluan olla yksilö, enkä pukeutua jonkin kaavan mukaan. Mukavaa iltaa sulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain pirteyttä kokonaisuus minusta kaipasi, huivilla sen toi kokonaisuuteen helposti.

   Poista
 11. Nätti jakku sulla ja punainen piristää asua tosi kivasti!
  Nykyään musta jakkupuku päätyy päälleni enää niissä ihan virallisimmissa tilaisuuksissa. Arkena menen neule/paitis/hame/suorat housut ja ballerina tai korkkari/nilkkuri-linjalla, ja niissä semi-virallisissa, kuten huomenna, ajattelin laittaa rennon, siistin paitiksen, mustT tiukkikset, saappaat ja huivin ja oman puheenvuoroni ajaksi laitan päälle vielä jakun. Että vähän päivästä riippuen mennään. Meillä kun asiakkaiat pyörii ympärillä koko ajan, ei ole niitä varsinaisia toimistopäiviä ollenkaan, joten kovin rennosti en pysty pukeutumaan. Paitsi kotitoimistopäivänä ;)

  Olisi kiva joskus, jos voisi laittaa työasun päälle, siis tyjliin sairaanhoitaja. Valtava säästö rahallisesti. Koska nythän moni tau useimmattyövaatteistani ovat sellaisia, joita oikeasti vapaalla en käytä. Että puolensa ja puolensa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mapsi :) Kuulostaa tuo sinun työpukeutumisesi kovin toimivalta kaikin puolin, asiallisen siistiä aina tarpeen vaatiessa :) Samaa mietin minäkin joskus, työnantajan tarjoamissa vaatteissa on kyllä puolensa, vaikka osaa vapaalla käytänkin niin kyllä se joskus osaa olla uuvuttavaa, se täydellisen mustan työvaatteen metsästys :)

   Poista
 12. Kivat kuvakulmat! Ja mukava rento asu, voisin hyvin laittaa päälleni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Vähän erilaisia tulee töissä otettua kuvista :)

   Poista
 13. Kiva yhdistelmä<3 Kaikenlaista pukukoodia sitä on tullut työelämässä nähtyä, työnantajan vaatteista, kotelohameeseen ja jakkuun (80-luvun lopulla ei myyty vielä suomessa riittävän pitkiä housuja hoikalle ja pitkälle, töissä oli siis aina kotelohame). Luojan kiitos nyt on jo valinnanvaraa ja rennompi pukeutuminen omalla nykyisellä työpaikalla ihan jees. Tosin olla minulla jossain kohtaa vapaavalintainenkin kotelohamekausi... herranjestas näin jälkeenpäin ajatellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari <3 Kyllä se aika vaan muuttuu ja puketuminen sen mukana. Kotomekkokausi vapaaehtoisena kuulostaa aika tiukalta, joskin ihan järkevältä ajatukselta jos miettii, että eipähän ole vaatekriisiä ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!