8.10.2014

Kuningaskalastaja

Kuva @ Kare Bonsdoff

Näytelmä oli menestys, mutta yleisö oli katastrofi.
- Oscar Wilde -

Sain toissa viikolla Teatteri Vantaalta kutsun tulla katsomaan komediaa Kuningaskalastaja. Teatterin ystävänä lähdin mielelläni seuraamaan tätä Brittihuumorista ammentavaa henkilöhahmoihin perustuvaa komediaa. Orcar Wilden klassikko lainaus ei liity tähän naytelmään mitenkään, yleisö oli mainio ja näytelmäkin oli menstys. Tai no, onhan siinä samaa kuivakkaa huumoria kuin näytelmässäkin. Kuningaskalastajan idea on ihastuttava, pitävätkö 50 vuotta sitten pyökin alla lausutut sanat paikkansa? Mikä on todellisuutta ja mikä huijausta? Miten palvelija Hawkins liittyy kaikkeen?

Tunnelma luodaan ihanan yksinkertaisesti uskottavaksi ja näytelmän parasta antia itselleni olivatkin juuri näyttelijäiden pienten maneerien seuraaminen. Nautin Brittikomediasta suuresti, joten minulla näytelmä toimi. Taneli Mäkelän ohjaama näytelmä on ihastuttavan oivaltava ja taidokasta huuria viljellään koko esityksen ajan. Itse kokisin tämän olevan mainio näytelmä vaikka pikkujouluseurueelle.

Onko Teatteri Vantaa teille tuttu paikka? Onko joku ehtinyt jo Kuningaskalastajan näkemään?

Tämä esitys päätti myös huiman teatteriviikon, jota olen saanut ihastella viime viikolla. Siksi teatteria poikkeuksellisen paljon viime aikoina blogissa. Ihan näin etuoikeutettu en ole, että saisin joka viikko useamman kerran viikossa teatterissa käydä.

Hyvää keskiviikkoa!

Postaus yhteistyössä Teatteri Vantaan kanssa. 


Kuva @ Kare Bonsdoff

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

21 kommenttia:

 1. Häpeäkseni on todettava, että ihan liian pitkä aika on viimeisestä teatterikäynnistä - ja kuitenkin teatteri on yksi niistä taidemuodoista, joista nautin ihan hirmuisesti.
  Brittihuumori - sekä hyvä että huono - purevat tähän ladyyn - mutta enpä tiennyt Vantaalla teatteria olevankaan;)
  Kivaa loppuviikkoa sinulle ja ihanalle Kotinörtillesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taidan käytä yllättävän aktiivisesti teatterissa, tiedän toki olevan mahtavan onnekas kun se on mahdollista :)

   Hyvää viikon jatkoa Ladylle! <3

   Poista
 2. Minunkin teatterikäynistä on vuosi aikaa, Jolloin kävimme Tampereen työväen teaatterissa. En ole koskaan vieraillut Vantaan teatterissa, sielläkin olisi mukava käydä. En tiedä, kiten sitä ei saa aikaiseksi teatteriin lähtö, vaikka niin siitä pidänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen hirveän huonosti käynyt missään muualla paitsi pääkaupunkiseudun teattereissa, monesti on pitänyt mennä vaan jotenkin en saa aikaiseksi. En edes silloin kun Kotinörtti asui Turussa jolloin olisi majoituskin ollut kohtalaisen vieressä käynyt Turussa teatterissa :)

   Poista
 3. Ihan liian harvoin tulee käytyä. Syitä on monia, ja suurin osa niistä tekosyitä.
  Lauantaina olemme kuitenkin menossa juhlistamaan äidin synttäreitä....teatteriin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika monta syytä sitä saa kyllä aikaan miksi ei mene. Mitä olette menossa katsomaan ja mihin? :)

   Poista
  2. Mamma Miaa Svenska teatern'iin. Kevyttä hömppää jonka äiti on nähnyt vuosia sitten Tukholmassa, piti siitä silloin kovasti. Ja hauskaa oli että viime viikonloppuna äiti kertoi että liput ovat loppuunmyyty, hän siis oli käynyt katsomassa tilannetta. Saavat olla, nämä on hankittu helmikuussa ;)

   Poista
 4. Vuoteen ei ole tullut käytyä. Ei hitsi nyt huijaan, kävimme Onnelin ja Annelin katsomassa muutama kuukausi sitten. Mutta aikuisille suunnattua teatteria tarkoitin. :) Viimeksi taisi kyllä olla Musiikkiteatteri Palatsissa Laulavat sadepisarat.

  Miten en tuota Teatteri Vantaata ole edes tiennyt. Kiitos vinkistä, täältä Porvoosta olisi sinne yksi hujaus. :)

  Ja sama juttu kotiseudun teatterin, eli Helsingin ovat vain tuttuja. Täällä Porvoossakin on kuulemma teatteri, eipä ole tullut käytyä. :)

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tuppaan käymään HKT:ssa ja Kansallisessa, tiedän että Vantaalla on teatteri, samoin Espoossa, mutta harmittavan harvoin niissä on tullut käytyä :) Vaan ihana oli päästä käymään tuollaisessa pienessä teatterissa.

   Poista
 5. Voi mä rakastan teatterissa käymistä! <3

  Silti siellä tulee käytyä aivan liian harvoin. Tälle syksylle on onneksi varauksessa liput jo kahteen eri näytökseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatteri on kyllä ihanan rentouttava harrastus. Kaksi näytöstä puoleen vuoteen on aika hyvä tahti jo sekin :)

   Poista
 6. Teatterissa oli viimeksi keväällä , Musiikkiteatteri Palatsissa katsomassa Queenin Show Must Go On II:sen, mutta ihan "tavallisesta" teatterikäynnistä on ainakin vuosi ... Liian harvoin !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, aika harva käy tällä tahdilla kun minä. Sääli kyllä, mutta nyt vaan lippuja varaamaan ;)

   Poista
 7. Näitä sinun teatteripostauksia lukiessa minua vähän naurattaa. Ystävämme VE totesi tässä yksi päivä "Satu on aina teatterissa, tänäänkin meinasin kutsua hänet kylään, mutta arvatkaa missä he olivat kotinörtin kanssa.."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. VE:n puoliso sen sijaan pyysi minut kyllä kylään sille päivälle ;) Vaan kuten totesin, ei näitä enää niin usein ole, vielä kun VE osaisi kutsua kylään uudelleen ;)

   Poista
 8. Nyt olisi kyllä aika mennä teatteriin... leffoissa käyn useasti, mutta teattereissa harvemmin... Pitäisi vaan tutkia minkä olisi kiva nähdä.. Teatteri Vantaalla en ole käynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä taas olen todella huono käymään leffoissa, en edes muista koska olisin viimeksi leffassa käynyt. Pitänee sen homman kanssa terästäytyä :)

   Poista
 9. En ole teatterissa köynyt vuosiin ja syytä tähän en osaa edes sanoa sillä kaikki käyntini teatterissa ovat olleet huikeita..pitää siis ottaa asiaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aina kun on varattava aika johonkin niin tuppaa olemaan hankalaa. Minulle ainakin ;)

   Poista
 10. Teatteri Vantaa ei ole ollenkaan tuttu. Hauska on ollut lukea näitä sun teatteripostauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna. Ihanaa, että näillä on lukijansa näilläkin :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!