12.10.2014

My bag collection.


Tätä postausta ehti jo useampi teistä toivomaan kun esittelin uusimman Lonchampin löytöni. Kuten sanoin jo silloin, laukkuja on monta, mahdollisesti liiankin ja olenkin kuvannut vain ne, jotka eivät ole myynti uhan alla. Niistä mahdollisesti myöhemmin, jos päädyn ne myymään. Huomattavaa näiden kanssa on myös se, että olen kerännyt laukkuja, samoin kuin talvihuivejakin useamman vuoden. Näitä ei ole ostettu kerralla ja niihin on säästetty kerran jos toisenkin. Olen tehnyt vastaavan postauksen kerran aikaisemminkin (täällä) ja kaikki laukkuihin liittyvät postaukset puolestaan löydät "Laukkuja" tagin alta. Sunnuntain kunniaksi siis kuva tolkulla laukkuja olkaa hyvä.

Some posts ago I told I got my self a new Longchamp bag. Many of you my dear readers wanted to see my whole bag collection so here it is. I hope you like them.


Muistan edelleen sen päivän kun kuriiri toi tämän laukun vanhan asuntoni ovelle. Olin kiskomassa jo kenkiä jalkaani lähteäkseni myöhässä töihin kun joku soitti ovikelloa. Avasin oven hämmentyneen kiukkuisena, kuka tähän aikaan perjantai aamusta. Paketin saatuani unohtui niin kiire kuin ärtyisyyskin. Mulberryn Bayswater mustana oli haaveeni pitkään ja sinnikkäästi tähän säästin. Hinta tosin oli "hieman" erilainen kuin nyt. Jokusen vuoden se on vain ollut laukkuhyllyllä eteisessä. Satunnaisessa käytössä. Laukku on nimittäin kovin painava, mutta missään vaiheessa ei ole käynyt mielessäkään, että voisin myydä sitä pois. Se on ja pysyy, muistutuksena itselleni siitä, että pystyn saavuttamaan tavoitteeni tuntui se alunperin miten hankalalta tahansa.Nämä kaksi kaunotarta liikkuvat vuorotellen mukanani töihin. Kun kantaa paperista kalenteria ja sateenvarjoa ja eväitä ja ties mitä ja kaikkea niin isommalle laukulle töissä on tarve. Kannan mukanani myös käsilaukun, jossa on tarpeellisempaa tavaraa. Kahden laukun systeemi on ollut käytössäni pari vuotta ja se, missä se näkyy eniten on niska- ja hartiakivut. Kun olen sitä ihmistyyppiä joka lastaa laukun täyteen jos sinne vielä jotain mahtuu, niin voitte arvata miten paljon laukut painavat. Ruskea näistä on ostettu käytettynä ja musta uutena.


Tämä on joululahja vanhemmiltani jokusen vuoden takaa. Ahkerasti käytössä ollut käsilaukku, joka on nykyisin vähän vähemmällä käytöllä. Vaan edelleen kun on se päivä töissä kun ylle on laitettava pikkumusta niin tämä laukku lähtee mukaan. Kun edessä on mikä tahansa virallisempi meno, tämä laukku lähtee mukaani. Ei toki iltatilaisuuksiin, mutta töiden luottolaukku. Sekä tietenkin aina silloin, kun vaan on sellainen olo, että tämän haluan mukaani ottaa.


Tämäkin on joululahja vanhemmiltani. Toivoin alunperin mustaa, mutta sain konjakkisen (jonka värin aurinko vääristi) ja tässä kohdassa on todettava, että Äiti tiesi tytärtään paremmin. Tämä malli oli ilmeisen lyhyen aikaa tuotannossa ja tämä väri vielä vähemmän aikaa. Niin olen ainakin ymmärtänyt. Mahdollisesti siis harvinaisuus käytössäni, niin tai näin niin ahkerasti tämäkin mukaani pääsee.


Lontoosta häämatkalta tuotu laukku jonka nähdessäni tiesin löytäneeni täydellisen peruslaukkuni. Yksi ahkerimmin käytössä olevista laukuistani, juuri sellainen jonka ottaa mukaansa niin töihin kuin vapaallekin. Sinne mahtuu kaikki tarpeellinen ja simppelin klassisen ulkonäkönsä johdosta tämä on ehdottomasti malli, joka toimii monessa kokonaisuudessa ja monessa menossa mukana.


Stoccan alesta ostettu kevät- ja kesälaukku. Haaveilin harmaasta laukusta koko kevään enkä kovin paljon aleissa miettinyt tämän laukun kanssa. Vaan onko oikeastaan tarvekaan? Laukku aavistuksen pieni, mahtuu vähemmän kuin kahteen edelliseen vaan toimivahan tämä on silti. syksyn tullen hyllyssä enemmänkin aikaa viettänyt laukku lienee jälleen kevään auringon kanssa käytössä, vähän kuin turkoosi värikin niin harmaa laukuissa. Tällä hetkellä tämä ainakin tuntuu laukulta, joka jää kokoelmiini.


Uusin hankintani, vanhempi malli yllä olevista. Ehdottomasti klassisin muotoilunsa puolesta, kulunein tietenkin myös. vaan laukku kovasti mieleeni. Suklaan ruskea on kaunis väri, ennen kaikkea se on helposti yhdistettävä väri, jonka mielelläni yhdistän moneen kokonaisuuteen. Ehdottomasti pidän tätä siis hyvänä löytönä.


Tämä laukku on yksi ahkerammin käytössä oleva laukkuni. Aina kun on tarve isommalle laukulle niin se on tämä, joka lähtee mukaani. Hihna on muunnettavissa niin pitkäksi kun lyhyeksi, jollaisena sitä nyt pidän. Berliinistä ostettu laukku pitää pintansa, silloin tarpeeseen ostettu, reissussa olleen laukun kirjaimellisesti hajottua. Leveä hihna antaa kantaa paljon tavaraa mukanaan ja sitä tavaraa tähän laukkuun kyllä mahtuu.


Tämän ihastuttavan yksilön ostin Saralta. Laukku on uskomaton tilaihme ja vetää sisälleen vaikka mitä. Kätevän mittaisten hihnojen ansiosta se jää kauniisti kainaloon. Laukku on enemmänkin vapaalla kuin töissä käytössä, vähän sama homma kuin yllä olevalla laukulla.


Tämä puolestaan on Huuto.net löytö. Kuten kaksi ylempääkin, vapaalla enemmän käytössä oleva laukkukaunotar joka tämäkin tuntuu vetävän sisälleen tavaraa vaikka kuinka. Tämän koko luokan Longchampit tuntuvat muutenkin mahduttavan sisälleen vaikka mitä. Toki myös isommat ja pienemmät tekevät saman, mutta omiin silmiini etenkin nämä "keskikokoiset" tuntuvat yllättävän tilavuudellaan joka kerta.


Vielä yksi Huuto-net löytö, nimittäin tämä puhtaasti työlaukuksi ostettu laukku joka on juuri siinä käytössä ollutkin useamman kerran. Yksinkertaisen kaunis muotoilu, joka ainakin itselläni on tässä tärkeintä. Menee kokoluokaltaan siihen isompien laukkujen puoleen ja onkin siksi mitä mainioin työlaukkuna.


Tämä ihanuus taas on ostettu Leenalta jokunen vuosi (?) sitten. Laukku ei ole varsinaisessa laukkukäytössä kuten yllä olevat. Missä se sitten on? Se on harrastuslaukkuna. Tiedättehä, treenikassit ja muut vastaavat. No, tämä on samanlaisessa käytössä, ollut liki siitä saakka kun sain sen. Käyttö tarkoituksensa hyvin täyttävä kaunis laukku. Sisällä ollut pesupussin mallinen pussukka puolestaan on mukana aina matkalla, siihen laitetaan kaikki laturit ja adapterit. Löytyvät helpommin. Kaikkineen tämä laukku on varmaan ollut kaikkein käytännöllisin mistään ostoksistani.
Nämä kolme taas vaihtelevat. Reissussa mukana, kaupoille lähtiessä ja treenikassina. Moneen menoon taipuvat canvasversiot kulkevat tiukasti mukana arjessa. Siellä missä niitä tarvitaan. Voiko sanoa, että ne ovat peruskasseja? Käsilaukkumallinen valkoinen ihan ykkönen matkustettaessa jo pelkän vedenpitävyytensä takia, vaan ei olisi ensimmäinen kerta kun jopa kaksi näistä on jollain reissulla mukana.


Tämä on ensimmäinen nahkalaukkuni. Pertti Pahlmroot merkin aikanaan valmistama kaunista pehmeää nahkaa oleva kaunotar pääsee aina aika ajoin mukaani. Nyt kun säilytys on ratkaistu fiksummaksi niin aina useammin. Laukulla taitaa olla ikää jo likemmäs 10 vuotta ja edelleen se on minusta varsin kaunis.


Tämä on toinen jäljellä olevista keinonahkaisista laukuistani. Kovin harvoin enää käytössä, mutta en vaan oikein osaa siitä luopua vielä. Iltalaukkuna ihan lyömätön, joskus edullisesti Mangosta alesta hankittu laukku. Jotenkin en osaa luopua, tämä sopii aina aika ajoin tyyliin.


Onkohan tämä nyt sitten kangaslaukku? Viime tammikuussa ostettu kaunotar on odottanut tämän syksyn ja talven juhlia. Pikkujoulut tulevat vääjäämättä ja edelleen tämä laukku saa hymyilemään. Muutaman kerran tämä on jo käytössäkin ollut. Hauska iltalaukku joka on vähän erilainen. Ainakin omissa silmissäni.


Tämä clutch on Äidin tuliainen Saksasta useamman vuoden takaa. Sen jälkeen se onkin kulkennut juhlassa kuin juhlassa mukana. Se on vähän suurempi kuin tavallinen vastaava ja se siinä viehättikin. Laukku kuin koru ja koska pidän pääosin vain hopeisia koruja, niin tämä on ollut monessa mukana, pikkujouluista syntympäiväjuhliin ja omiin häihimme saakka.


Tämä on vielä toistaiseksi ollut osa laukkujani vaikka kuinka kauan. Abron laukku on ostettu Nectarinelta, vaan joku tässä tökkii. Koko ei jotenkin ole sopiva. Vaan sen muutaman kerran kun olen tätä tarvinnut niin tämä on osoittautunut mainioksi laukuksi. Saa siis toistaiseksi pysyä siinä missä on, eli laukkuhyllyllä vaihtoehtona.


Tämä todellinen halpismalli on se toinen keinonahkainen jäljellä oleva. Kolmisen vuotta sitten Primarkista ostettu laukku taisi maksaa kympin luokkaa korkeintaan ja se on ollut säännöllisen epäsäännöllisesti käytössä. Jostain syystä etenkin kesällä tuppaan kääntymään tämän laukun puoleen. Ei haittaa vaikka on jo tahrainenkin, kun tämän laukun tarve tulee, se kaivetaan esille.

Tällainen on minun kokoelmani, pois lukien lentolaukku, matkalaukku ja muutama muu puhtaasti matkustamiseen käytettävä tavarankuljetuslaukku. Useampi laukku on siis myynti uhan alla tällä hetkellä, saa nähdä miten niiden vielä käy. Muutaman olen päättänytkin myydä jo.

Millaisia laukkuja teillä on? Miten säilytätte ne?
Hyvää sunnuntaita!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

40 kommenttia:

 1. No jopas oli laukkuja :) Minulla niitä on muutama, yksi, jossa pidän kaiken oleellisen ja toinen, jota käytän teatterissa ja konserteissa. Ostin uuden kesällä, joten entinen odottaa mahdollista käyttöä vaatehuoneessa. Sitten sellaisia, jossa ei ole hihnaa on pari, mutta niitä en juurikaan osaa käyttää. Ihaillen katson kyllä noita laukkujasi, minulle riittää nuo pari :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saisiko niihin hihnattomiin laitettua suutarilla nätisti hihnan. Joskus olen sitäkin tehnyt :) Eikä kaikilla laukkuja tietenkään näin montaa ole, taidan olla aika lailla vähemmistössä näiden kanssa. En ehkä bloggaajien keskuudessa, mutta noin muutoin kyllä :)

   Poista
 2. Ihania laukkuja.niin minun tyylistä.itse en ole jostain kumman syystä koskaan piitannut Vuittoneista enkä Celineista.tai siis kauniita laukkuja.mutta eivät sovi minun simppelin tyyliin enkä halua laukuista tuhansia pulittaa.Mullberryn laukut eivät myöskään sovi tyyliini,sillä tule kotilääkäri oli sellaisesta vessasta,en tiedä miksi..... Longchampin laukut ovat ajattomia,hinta-laatu suhde erinomainen ja laukut tuntuvat kestävän mitä vain.
  Sinulla on todella ihania laukkuja,onnittelen kokoelmasta
  -kirsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsi. Minäkin haluan ajattomuutta ja juuri simppeliä ulkonäköä joka kestää aikaa. Celineä olen joskus katsellut, sitten olen katsellut hintaa ja varannut ennemmin lentoliput ;) Longchampillakin alkaa olemaan hintavia yksilöitä, niitä en ole kotiuttamassa. Laukku on kuitenkin käyttö esine.

   Poista
 3. Voi miten kivoja laukkuja! Ja miten monta :) Mun on jo turkasen vaikea perustella itselleni toisen mustan käsilaukun ostoa,kun 1 on jo olemassa... Ihana kokoelma, ja kaikki niin käytännöllisiäkin! Onnittelut hyvästä laukkuvainusta!
  Mukavaa sunnuntain jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu. Minä itseasiassa perustelen noita koon mukaisesti. Jos jossain koossa on olemassa jo musta, toista ei tule. Mutta jos joka koossa ei ole olemassa mustaa, niin silloin tietenkin voi tulla? Vähän ontuva, mutta ainakin tähän mennä kohtalaisen onnistunut taktiikka ;)

   Kivaa illan jatkoa!

   Poista
 4. Onpas ihana kokoelma. Itselläni on todella suppea kokoelma mutta äärimmäisen rakas sellainen. Toi eka laukku olisi ihana kotiuttaa joko mustana tai konjakkina mutta voih sitä hintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni. Bayswaterin hinta on nousut aika hirvittävästi siitä kun ostin omani ja siitä ei edes ole kovin montaa vuotta. Taitavat olla vintageinakin aika suosittuja nykyisin.

   Poista
 5. No on siinä laukku poikineen, hurjan monipuolinen valikoima! Vau! Longchampilla on kyllä niin kauniin klassisia malleja, että kestävät hyvin aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Caelia. Nyt kun ovat kauniisti esillä, niin niitä tulee käytettyäkin enemmän. Edellisessä asunnossa ei samaa luksusta esillä ololle oikein ollut :)

   Poista
 6. Hieno kokoelma! Lohdullista huomata, että maailmassa on muitakin Longchamp -hamstereita;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Olennainen. Suosikki mikä suosikki, ei siitä mihinkään pääse :)

   Poista
 7. No ei jää epäselväksi, mikä on sun lempi- ja luottomerkki :D
  Kyllä minullakin on ihan liikaa laukkuja, mutta ehdottomasti suosikiksi on vapaalla, ja välillä töissäkin, noussut Marc by Marc Jacobsin Lil Ukita, siinäon sopivasti kaikkea ja koko on just passeli. Mulberryt on nättejä, simppeleitä ja ah, niin upeaa nahkaa! Longchampilta mulla "uupuu" sellainen yliolan laukku, kankaisenaja logo painettuna hihnaan...sellainen farkkujen kanssa sopiva :) Ehkäpä vielä kävele vastaan, en sitäkovin aktiivisesti ole kaipaillutkaan.
  Minä säilytän laukut joko hyllyllä, omissa dustbageissään laatikossa tai käyttölaukut roikkumassa esillä. Olisi ihana saada kunnon vitriini sekä laukuille, että kengille! Sulla on maukut ihanasti esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei varmasti ei, sen verran monta on samaa merkkiä tullut hankittua :) Mietin ovia minäkin noihin hyllyihin, vaan ei ole hankittuna. Koetin pitää dustbageissa, meinasivat laukut unohtua. Juhlalaukut sellaisissa ovat, mutta muuten nuo ovat esillä Tulee vaihdeltua useammin. Sanonkin aina, että laitan jonkun laukun lepäämään kun vaihdan toiseen, ettei tule liikaa käytettyä :)

   Poista
 8. Ihania laukkuja - upeita ja kaikki on kyllä sinun tyyliisi sopivia -
  Aurinkoista viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli. On niitä hankittukin tässä vuosien aikana, vaan seuraavakin on suht koht selvillä, se täydellinen vaan ei ole tullut vastaan vielä ;)

   Poista
 9. Siis vau mikä laukkukokoelma! Aivan ihania<3

  http://sofiawilhelmiina.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 10. Niin on hieno kokoelma, että vaikea noista olisi suosikkia valita, upeita kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneaulikki. Minä en edes yritä etsiä suosikkiani, se vaihtuu kuitenkin viikoittain ;)

   Poista
 11. Kauniita ovat kaikki laukkusi - ja kun tietää rakkautesi ja intohimosi niihin, niin sitä kauniimpia! Minulla on sekä nahkaisia että keinonahkaisia eri kokoluokissa ja roikkuvat eteisen vaatekaapissa niitä varten tehdyssä naulakossa - paitsi, että kun naulakko oli kovamuovia, se ei kestänyt muutaman laukkuni painoa. Työviikon laukut ovat yleensä olohuoneen pöydällä tai jos ne alkavat ärsyttää siinä, sujautan ne ketterästi pöydän alle tuoleille;)
  Minulla tosiaan on vielä muutama keinonahkalaukku ja ne ovat pakon sanelema juttu - nahkalaukut painavat niin julmetusti, että välillä eivät vain hartiat kestä. Ja kun en oikein osaa muita kuin olkalaukkuja käyttää, niin pakko on olla noita kevyempiäkin vaihtoehtoja.
  Merkkilaukkuja ei juurikaan ole - paria poikkeusta lukuunottamatta - mutta yksi ainoa merkkilaukkuhaave on - ja sen saaminen vaatisi lottovoittoa ja hyvää onnea - joten haaveena se tulee säilymäänkin;)
  Kivaa sunnuntaipäivää sekä sinulle että Kotinörtille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minusta keinonahassa mitään vikaa ole, ne todella ovat kevyempiä. Siksi kannankin tuota valkoista olan yli menevään canvas laukkua reissussa. Muutoinkin ne ovat käytössä, toki myös pidän niiden sään kestävyydestä.

   Ja ne merkit, äh sanon minä. Jos laukku on kaunis niin se on kaunis ja sillä hyvä :)

   Poista
 12. Oi mikä ihana näky. Katseeni oikein viipyi nautinnolla katsellen näitä kuvia. Olen sinua paljon vanhempi ja minulla ollut tälläinen klassinen nahkalaukku vaihe. Täytin 40 ja jotenkin sekosin ja kaiken maailman värikkäitä tilperöhöörilaukkuja tuli kasakaupalla kaappiin, Guesseja ym. Joita aiemmin pidin mauttomuuden huippuna.

  Nyt tykkään molemmista, niistä karmaisevista muovisista ja ah sitten näistä sinun klassisista ihanuuksista. Oma himotukseni kohde on punainen Longchamp roseau rasberry ja kyllä muovisen Burberrynkin kelpuuttaisin ja jonkun ihanan nahkaisen Lancelin pussukkamallisen laukun punaisena tai vaikka vaaleanpunaisena. Oih.

  Laukut on meikäläisen suurin vitsaus ja himotuksen kohde. :)

  Kaunista sunnuntaita ja kiitos tästä silmiä hivelevästä postauksesta.

  Tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiia. Voi ihania haaveita sinulla. Minulla on sen punaisen kanssa se ongelma, että en vaan oikeasti meinaa osata sellaista pitää. Enkä oikein osaa selittää miksi. Kokeiltu on, parikin kertaa. En enää oikein uskalla ostaa sellaista. Onneksi niitä voi ihailla muita, vaikka nyt kun sanoit, niin onhan Longchampilla muutama kaunis punainen yksilö...

   Ihana, että en ole yksin laukkurakkauksieni kanssa <3

   Poista
 13. Wow upea kokoelma <3

  Suloista sunnuntaita !

  VastaaPoista
 14. Ihania perustyylikkäitä laukkuja, jotka on ihan parhaita kun niitä voi yhdistellä mihin vaan. Minulla oli vuosia haussa läppärin kestävä musta laukku, kun uskollinen palvelija Longchamp alkaa olla hieman rispaantunut nurkistaan. No, onhan se toistakymmentä vuotta kolunnut matkassani ties missä. En taida sittenkään raaskia myydä... Uusi musta löytyi vihdoin pari viikkoa sitten, Versacen tilaihme, joka tuntui siltä, että siinä kannetaan koko maallinen omaisuus and then somero seuraavat 10 vuotta :) Longchampilta minulla on myös täydellinen konjakinruskea veska ja sen sisuksiin uppoava läppärikotelo. Guessit ovat jotenkin liian blingiä minun makuuni tätä nykyä, joten kiertoon ovat lähteneet. Laukut <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Minäkin pidin ennen Guessista vaan ovat liian blingejä nykyisin. Versacen laukku kuulostaa kivalta, tilaihmeet ovat ihan loistavia laukkuja.

   Poista
 15. Voi miten kiva kokoelma sulla on :)
  Multakin löytyy laukkuja jonkin verran, tylsästi säilytän vaatehuoneessa piilossa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janet. Minäkin pidin ennen vaan miehen mielestä ne piti saada esille, jotta käyttäisinkin niitä ;)

   Poista
 16. Upea laukkukokoelma. Todella kauniita ja klassisia malleja, olet näköjään mestari tekemään laukkuhankintoja - ja löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos belladonna. Sitä on ehtinyt harjaantumaan tässä kyllä näiden kanssa :)

   Poista
 17. Sulla on kyllä niin mahtava laukkukokoelma! Kaiken kokoisia ja mallisia, ihan täydellistä valita aina joka tilanteeseen sopiva laukku! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Reetta. Silti aina aika ajoin tuntuu, että ei ole yhtään sopivaa laukkua :D

   Poista
 18. Ou-boy... Ihana kokoelma sinulla! Kuola valuu pitkin suun pieliä just nyt!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Elisabete <3 On niitä kerättykin ;)

   Poista
 19. Hauska tuo hapsu-laukku. Varsin mittava kokoelma sinulla ja jos joskus luovun jostain omasta Longchamp laukusta niin tiedänpä kenelle sitä tarjoan ensimmäisenä 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minustakin se oli kivan erilainen. Aina sitä tarjota kannattaa, tarjouksia tulee mailiin jonkun verran, toistaiseksi en ole yhtään laukkua tai muuta itselleni ostanut :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!