5.10.2014

Scarfs - rest of them.


Mitä tulee muotiin, rakastan hauska huivin lisäämistä mihin tahansa kokonaisuuteen - se on hyvä tapa asustaa peruskokonaisuus!
- Bridgit Mendler -

Viime sunnuntaina tein postauksen talvi- ja syyshuiveistani. Vaikka kovin moni toivoikin laukkukokoelman postaamista, niin palataan nyt tänä sunnuntaina vielä niihin huiveihin. Viikolla kuvaamisaika ei valitettavasti riittänyt laukkuihin ja viikonloppukin on ollut täynnä mahtavaa tekemistä. Laukut ovat tulossa, mutta hetki vielä huiveista sitä ennen.

Silkkiset ja puuvillaiset huivini ovat huomattavasti edullisempia kuin villaiset talviversioni. Näissä myös kierto on aika kova, myyn herkästä pois ja ostan uuden tilalle. Kalleimmat taivat olla 50€ tienoilla eikä se vielä ole minusta mikään maailmaa kaatava hinta kun kyseessä on silkkihuivi.

In terms of fashion, I love adding a fun scarf to whatever I'm wearing - it's a great way to dress up a plain outfit!
- Bridgit Mendler - 

Last Sunday I made a post on my autumn- and winter scarfs. This time it is time for all the other ones. Silk and cottons ones I tent to get new ones quite often, but also sell away which means that my collection changes quite much. I don't like to use a lot of money to them, not like woollen ones I'm able to spend quite much when needed.


Aloitetaan kuitenkin niistä kaikkein edullisimmista eli kevään löydöistäni kirpparilla. 100% silkkiä olevat huivit maksoivat 50senttiä kappleelta joten kovin pahasti en köyhtynyt. Käyttöä ei ole ollut kuin parin kerran verran, joten arvata saattaa että nämä ovat kirppisuhan alla. Ajatuksena on saada omat takaisin, ei välttämättä mahdoton tehtävä. Kauniita nämä ovat ja kivan kokoisia, jotenkin vaan en ole osannut näitä asuihin yhdistää.


Nämä kaksi ovat mieleeni vähän epäkäytännöllistä mallia, nimittäin pitkulaista ja ohutta. Kumpikin on kuitenkin pysynyt mukana, silla aika ajoin tykkään tehdä näihin kravatti solmun. Harvemmin enää nykyisin, mutta olen nämä kaksi pitänyt. Kuten kuvasta voi jo nähdä, materiaali on ohutta keinokuitua, joten säilyttäminen ei tilaa kyllä vie. Uusia sen sijaan en ole vuosiin enää hankkinut.


Väliin voitaneen ottaa puuvillaisia versioita. Tässä on mukana useampi sellainen, joita pidän läpi vuoden. Lämpimällällä sellaisenaan, talvella sitten lähinnä asustehuivina. Leo-kuvioitu ja liila ovat blogin kautta saatuja kaunottaria, jotka tuovat piristystä moneen kokonaisuuteen. Ruskea kuviollinen on useamman vuoden vanha Espritin ostos, edelleen suosikkini. Harmaa tähtikuvioinen on tuoreampi Espritin versio, tältä syksyltä hankittu kaunotar. Se on päässyt jo moneen mukaan. Kahta eri sinistä oleva silkin ja bambun sekoitus puolestaan on kaunis sekin.


Espritillä on muutenkin omaan makuuni kivoja huiveja, ne kalleimmat silkkihuivini tässä kuvassa. Toissa syksyn neljää eri väriä toistava turkoosi/oranssi/violetti/harmaa on edelleen säännöllisesti käytössä. Viime syksynä ostettu sinistä ja vihreää toistava kaunokainen on myynti uhan alla sekin. Vihreän sävy ei ehkä ole minun tyyliseni sittenkään vaikka se tumman sininsen kanssa kauniisti yhteen sopikin. Käyttökertoja on liian vähän.


Nämä ovat kaikki jotain keinomateriaalia. Kaksi, kumpikin sinivoittoinen, on ostettu KappAhlista ja ovat käytössä säännöllisesti etenkin syksyllä ja keväällä. Musta ohut, joskin valtavan kokoinen, on vanha ostos, käytössä enää parisen kertaa vuodessa. Koetin jossain vaiheessa luopua siitä, mutta koska joka kerta pelastin sen kirpparikasasta pois, niin päätin huivin antaa olla valikoimassa. Violetti-reunainen on Irlannin tuliainen, muisto ensimmäiseltä matkaltani. Harvemmin ehkä kaulassa, mutta tunnearvoa onkin sitten senkin edestä.


Sitten ovat enemmän kesään taittavat silkkiseni. Sininen vasemmalla on henkäyksen ohut ja vaihtaa värejä sinisestä toiseen kauniisti. Joka kerta kesän kynnyksellä kaivan sen esille ja pidän sen mukanani liki koko kesän, mahtuu uskomattoman pieneen tilaan. Burberryn versio on kauniin turkoosi, huuto.netin ostokseni. Vähemmän käytössä ollut, mutta vastahan sen keväällä ostin ja silloin sitä tulikin pidettyä. Ylin sininen on TieRackin loppuun myynnistä Helsinki-Vantaan lentokentältä, kaunottaren pelastin kotiin niin alhaisella hinnalla, etten kehtaa edes sitä kertoa.

Kaikkineen näitä ohuempia huiveja on siis kattava määrä vaan nämä vaihtuvat aika tahdilla. Myyn pois ja uusia tulee tilalle. Talvihuivien kanssa olen paljon tarkempi laadusta kuin näiden kanssa. Suurimmaksi osaksi koska kyllästyn kovin herkästi. Muutamat ovat olleet toki mukana pidempäänkin, mutta aika tuoreita tapauksia kyllä. Millaisia asustehuiveja teillä on?

Kaunista sunnuntaita!

P.S. Unohdin näemmä kuvista Mulberryn harmaan Tamarani, Kotinörtiltä ensimmäisenä kihlapäivänä lahjaksi saadun joka on kaulassani noin kerran viikossa. Tosin se on villahuivien kanssa samassa pinossa kotona säilytyksessä, joten pahoittelut, että jäi kuvista pois, tiedätte kyllä minkä näköinen se on.

So there they are, all the pretty ones I have. Do you have a lot of scarfs? How often do you use them?

Great Sunday!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

18 kommenttia:

 1. Huivit ovat asusteista parhaita, täällä toinen ahkerasti huiveja käyttävä. Suloista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat aina toimivia ja moneen muuntuvia kyllä :)
   Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 2. Kauniita huiveja - ihania värejä! Ja olen sen täällä jo monesti kertonutkin, että olen kyllä hävettävän huono huivien käyttäjä - ja niillä kun saisi niin kivasti piristystä asuun.
  Aurinkoista sunnuntaipäivää sekä sinulle että ihkulle Kotinörtillesi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :) Luulen perineeni rakkauden huiveihini äitini äidiltä, jolla oli aina asussa kaikki kohdallaan ja viimeisen silauksen toi huivi.

   Poista
 3. Wau, on sulla hieno kokoelma ja monissa väreissä! Oma huivikokoelma sisältää ihan liikaa pinkkiä, mutta kun mutta kun... :D

  Katja
  http://optimismiajaenergiaavaatteilla.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja :) Niitä on tullut kerättyä useampi vuosi, pisimmillään kymmnen vuoden takaa. Ei se le väärin jos on pinkkiä, mulla on sinistä :)

   Poista
 4. Ihania huiveja ja mielettömän kauniita värejä. On sulla aikamoinen kokelma huiveja, ja osaat käyttää niitä kivasti. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonna. Onhan niitä määrä, vaan menevät onneksi aika pieneen tilaan ;)

   Poista
 5. Apuaaa mikä määrä huiveja :). Mutta se on kyllä totta, että niillä saa kaikkein helpoimmin vaihtelua asuihin. Ja mahtuu niin paljon pienempään tilaan kuin samanmoinen määrä erivärisiä paitoja vaikkapa.
  Pitänee alkaa kouluttautua tässä hommassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mahtuvat kaikki tämän postauksen huivit sellaiseen yhteen Luhdan kohtuu pieneen laatikkoon viikattuina. Joka taas menee Ikean Billyn hyllylle mainiosti täyttäen kolmanneksen hyllyn leveydestä :)

   Poista
 6. Kauniita huiveja, niistä tosiaan saa väriä eri asuihin. Kauniisti olet nämä kuvannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nonna. Saan pidettyä vaatekaapin aika siistinä kun huiveja on "riittävästi" :)

   Poista
 7. Ihania huiveja ja kyllä niitä näyttää muutama sulla olevankin ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju, ei ainakaan tulee ongelmaa siitä, onko sopivaa ;)

   Poista
 8. Sinun huivikokoelmasi on kyllä ihan mahtava, niin kauniita värejä ja kuoseja näissäkin! Minullakin on melko paljon huiveja, mutta aina jämähdän käyttämään 1-3 lemppariani ja muut homehtuvat kaapissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sitä on kerätty kauan vaan taitaa olla jatkuva suo tuo kerääminen ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!