10.11.2014

One of those casual days


Voit saavuttaa mitä vaan jos pukeudut sen mukaisesti.
- Edit Head -

Tuppaan pukeutumaan töihin kohtalaisen formaalisti. Paitsi päivinä kun ei ole palaverin palaveria, voi vana olla möllöttää omalla paikallaan ja tehdä töitä. Ihania päiviä, jolloin mielelläni laitan rennompaa vaatetta ylle. Yksi tällainen rentoilutilaisuus oli viime viikolla kun ylle päätyivät perusfarkut raidan kanssa yhdistettynä turkisliiviin. Liivin käyttö on lisääntynyt tänä syksynä todella paljon edellisiin vuosiin verrattuna. Viime syksynä taisin pitää tätä ehkä kymmenisen kertaa, tällä hetkellä tunnun pitävän tätä ihan joka päivä. Tämä on tietenkin hyvä asia, ei tule turhaan seisotettua kaapissa jotain, jolle ei olisi käyttöä.

Ja niitä, joille ei ole käyttöä, on tällä hetkellä aika paljon. Olen onnistunut kasaamaan aika pinon kirpparitavaraa vaan tuntuu, että sen kirpparille saamiselle ei vaikuta olevan aikaa tällä hetkellä. Toisaalta pysyvät ne laatikoissaankin, se vaan ei ole oikein se tarkoitus, että voivat olla siellä vaikka kuinka ja kauan. Olenkin luvannut itselleni, että vuoden vaihteeseen mennessä joko varaan kirpparin tai vien vaatteet kierrätykseen. Tietenkin muutama euro olisi kiva saada, mutta niin olisi tilakin jossa laatikot tällä hetkellä ovat. Kiva saada takaisin siis. Kertaalleen olikin jo Akseli Mankkaalta varattuna vaan siitä viikosta muodostui jo etukäteen ajankäytöllinen katastrofi, joten peruin sen hyvissä ajoin.

Onko teillä ollut syksyllä tavallista kiireempi? Miten kierrätätte vanhat vaatteenne?

Hyvää maanantaita ja uutta alkavaa viikkoa!


You can accoplish anything if you dress for it.
- Edit Head - 

There are days and days at the office. Days when I need to wear little black dress and look sharp. Then there are these dayn I can just sit on my office and wear basically what ever I want to wear. On one of those super casual days last week I wore striped blouse and furvest. And jeans. All the things I love. I'm happy to find this vest again on my wardrobe. For some reason I did not use that lovely ones last year so much, this year it has been an absolute find. Do you make findings from you wardrobe?

Great Monday and new week all!

Pusero/Blouse: Esprit // Liivi/Vest: Next // Farkut/Jeans: Evans // 
Kengät/Shoes: Deichmann // Laukku/Bag: Longchamp


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

28 kommenttia:

 1. tuo sinun karvaliivi on todella kiva - omani on vielä etsinnässä koska haluan löytää juuri tuon pituisen kun sinun on :)

  Kivaa viikkoa Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli! Tuo on vanhaa mallia joka Nextillä oli, tämän hetken tilannetta en tiedä. Toivottavasti oma löytyy vielä :)

   Hyvää viikkoa! <3

   Poista
 2. No ilmankos on jääneet viimeiaikojen saavutukset vähiin, kun jalassa on pääsääntöisesti kulahtaneet velourpöksyt ja villasukat :D. Pitänee kokeilla jotain muuta välillä. (En nyt sentään töihin niillä lähde, mutta sielläkin kun enimmäkseen yksin kököttää, niin ei tule paljon panostettua pukeutumiseen. Vaikka kannattais kyllä, koska on sitä itselläkin paljon parempi olo, kun tietää näyttävänsä edes jotenkuten ihmismäiseltä).

  Kirpparipöydän varasin aika kauan sitten. Jonoa oli silloin 12 viikkoa ja laskeskelin, että joulunaikoihin pitäis pöydän vapautua... Ei ehkä ihan paras myyntiaika, mutta täällä kyllä ihmisillä on pyhien jälkeen tapana jalkautua "arkeen" aika äkkiä ja lähteä kirppiskierrokselle, joten toivottavasti edes osasta pääsen eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :D Joo en minäkään aina jaksa, sitä laiskistuu kun ei oelkko :D Pitää katsella kirpparia tarkemmin jossain vaiheessa, saavat nyt maata hetken laatikoissaan. Aika se on suurin ongelma tässä, sen myönnän kyllä :)

   Poista
 3. Itse tykkään liiveistä kovasti, olen aina tykännyt. Jotenkin niillä saa vähän ilmettä asuun. Tuo sun rannekorusi on kyllä niin kaunis. Tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat kivoja, en vaan oikein osaa pitää. Pitänee opetella ;) Rannekoru on kaunis kyllä, viikoittain käytössä :)

   Poista
 4. Hei kutsuppa kaverit koolle ja järjestä kotikirppis! Pääsin itse niiiin näppärästi eroon vanhoista vaatteistani, kun kutsuin ystäviä ja sukulaisia koolle ja asettelin vaatteet olohuoneeseen näytille. Kaikki lähtivät ison vaatekassin kanssa kotiin ja minä tienasinkin muutaman euron. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkitsen vahvasti, vaan mistä saisi sen viikonlopun vapaaksi jona aikana järjestää on se minun ongelmani :D Aika ehkä "hieman" kortilla ja uudet harrastukset siihen päälle eivät tilannetta helpota ;)

   Poista
 5. Mä pistän monesti vanhat vaatteet pussukoihin ja annan kavereiden ja perheeni käydä ne ensin läpi. Sitten ne mitkä jää jäljelle, vien suoraan UFFin laatikkoon.

  Ihanaa maanantaita nättimys ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää harkita tätä tapaa, kierrätyskeskukseen viemistä suoraan olen harkinnut. Se kun olisi kovin kätevästi työmatkan varrella :)

   Hyvää maanantaita Kaunis <3

   Poista
 6. Minä olen huono luopumaan vaatteistani. Kierrätän kaapin sisältöä itselleni. Saatan ihastua uudelleen johonkin vuosikausia vanhaan :). Oikeasti pitäisi tehdä enemmän karsintaa. UFF:in laatikkoon meiltä päätyy paljon tavaraa silloin kun saadaan aikaseksi. Olen toivoton kirpparimyyjä ;).
  On muuten aivan mielettömän ihana järjestys sun meikeillä tuolla aiemmin. Voivoi, kun näkisit kaaokseni täällä. Tarttis tehrä jotain ja pian. Ehkä nyt sain inspiksen sinulta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olin huono luopumaan, mutta edellisen asunnon ahtaus opetti luopumista. Tulee pidettyä vaatteitani kun näen ne ja nykyisin koen aika vapauttavana kaapin läpi käymisen :)

   Toivottavasti laatikot tuovat inspistä, ovat sen verran käteviä että ihastuin heti. Vanhat korit olivat niin vaikean oloiset, nämä pelastavat kyllä tilanteen omalla kohdallani :)

   Poista
 7. Olen yleensä tosi tehokas kierrättämään niin omat kuin lastenkin vaatteet, asusteet yms, sillä rakastan siistiä ja järjestelmällistä vaatekaappia ja kotia, ja tavarapaljous saa aikaan ahdistuksen. Nyt en ole saanut aikaisesksi ottaa kirpparipöytää 1,5 vuoteen, ja joka viikko kaivertaa mielessä, että nyt pitäisi. Täytyykin varata kirpparipöytä pian :) eli hankkiudun suurimmasta osasta vanhoja vaatteita eroon kirparilla, ja loput menevät UFFille. Kalliimmat asusteet myyn Huutonetissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama se on täällä, siisti ja kaunis oti jossa asiat ovat järjestyksessä on mieleeni, vaan nyt alkaa tuo pino näyttämään pahalta ja aikaan olisi saatava siivous. Kovin kallista siellä ei ole, joten kierrätys lienee helpoin noin ajan käytön kannalta :)

   Poista
 8. Kotikirppis! Mä olen myös todella laiska arjen keskellä kiikuttamaan tavaroita kirpparille, onneksi tosin olen kuitenkin jaksanut toteuttaa tänä vuonna tämän jo kolmesti.

  Reipasta alkavaa viikkoa kaunis.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harkitsen tätäkin, sen kierrätyksen ohella. Tälle vaan ei meinaa riittää aikaa. Vaan koskaan ei pidä sanoa ei koskaan ;)

   Hyvää alkanutta viikkoa!

   Poista
 9. Pitkään lahjoitin kaiken tarpeettoman pois. Suomeen muuton jälkeen olen taas yrittänyt kirppistellä, jotenkin vaan koen myymisen epämiellyttäväksi. No, jotain on mennyt kaupaksi, jotain UFFille ja jotain lasten koulun myyjäisiin. Tavarat vähenee ja uuden hankintaa mietin entistäkin tarkemmin :)

  Kivan rento asu !

  Mukavaa viikkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen kun oppisi, sen että ei turhaa tavaraa osta ja harkitsee ostoja :D Vaan katsotaan miten noiden käy, kirpparilla olen saanut kohtalaisesti kaupaksi vaan en tiedä onko vaivan arvoista kuitenkaan :)

   Hyvää viikon jatkoa!

   Poista
 10. Ihanan lämpimän näköinen tuo liivi! Minulla vanhat vaatteeni päätyvät yleensä UFF:ille tai kavereille. Olen liian laiska kirppispöydän järkkäämiseen, mutta jos minulla olisi esim. jotain laadukkaita merkkivaatteita, joille ei olisi itselle käyttöä, jaksaisin ehkä panostaa enemmän. Alesta ostetut halpisvaatteet (=melkein kaikki minun vaatteeni) voi hyvin suoraan lahjoittaa, koska niistä ei saisi kirppiksellä suuria voittoja. :) Ja kyllä, todellakin on ollut kiireinen syksy! Kahdessa työssä ja opiskelussa riittää tekemistä. Onneksi tilanne vähän rauhoittuu tämän kuun jälkeen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika vähän on laadukkaita merkkivaatteita kirppispinossa, kyllä ne investoinnit ovat käytössä niin kauan kun ne pysyvät toimivina vaatteina. Oi kaksi työtä ja opinnot kuulostaa kyllä todella kovalta tahdilta :)

   Poista
 11. Liivi on kyllä kätevä vaate nyt kun ei vielä ole hirmuisen kylmä mutta kaipaa päällensä jotain lämmittävää. Mä olen siivonnut lasten vaatekaappeja ja taas olisi runsaasti pientä vaatetta kiertoon lähdössä. Mietinkin juuri, että kannattaako nähdä vaiva kirppiksellä myymisestä vai vienkö suoraan hyväntekeväisyyteen. Itse suosin nettikirppiksiä niiden helppouden takia, mutta melko suuret postikulut on tylsä juttu. Niiden takia vaatteille tulee siellä usein kohtuuttoman paljon lisähintaa :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kun on niin, että se aikakin on rahaa ja kun ei ole mikään ahkera kirppistelijä niin on enemmän vaivan puolella. Toistaiseksi makustelen, mutta ihana kuulla, että en ole ainut joka ei riemuissaan riennä kirppikselle :)

   Poista
 12. Musta tuntuu että nykyään kirppiksellä menee tosi huonosti kaupaksi mikään. Kauhee vaiva ja pieni tuotto :D Mutta jos on kaveri mukana niin silloinhan se on kivaa, jäähallin kirppiksellä on ainakin vietetty hauskoja (ja myös tuottoisia!) hetkiä. Kotikirppis on hyvä idea, pitäis itsekin järjestää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä olenko koskaan hakenut pahemmin tuottoa, mutta omat takaisin on tietenkin ihan kiva :) Kotikirppis taitaa voittaa täälläkin :)

   Poista
 13. Tänä syksynä en ole ehtinyt roudata kirppikselle tavaroita. Eikä ole ollut oikein tarviskaan, kun en ole noita kaappeja siivonnut. Kehoitan aina siskoa ja lapsukaisia etsimään itselleen jotakin, pääseehän silläkin tavalla pienestä määrästä vaatteita eroon :) Pitäisi kyllä ryhdistäytyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa niin totta, siskolle olen minäkin lahjoittanut jos on mieleistään läytäyt, viimeksi taisi pinosta kadota jokainen kauluspaita :)

   Poista
 14. Kirppispinoja täälläkin tuomiotaan odottaa. Jaksaisiko nähdä sen vaivan vai ei ja laittaisi suoraan UFF:ään tai lahjoittaisi muuten pois. Kirppispöytien hinnat alkavat kavuta pilviin jos meinaa itsepalvelukirppikselle viedä. Onko kukaan muuten koskaa leikellyt käsitöihin ja virkkaukseen kuteita vaatteista? Tai matonkuteita vanhoista tekstiileistä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin ainakin kuvitella, että kuteita on leikelty (vaikka en itse niin ole tehnyt :D ). Alan minä ainakin kallistumaan sinne "suoraan kierrätykseen" idean puoleen. Saisi tilaa nopeasti :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!