11.12.2014

Otetaas toiset!

Jouko Klemettilä, Jonna Järnefelt
Kuva @ Tapio Vanhatalo

Kaikki maailman sanat lavalla.

Teatteri on minulle todella rakas harrastus. Eniten nautin ehdottomasti komediasta ja siitä, millaisia tilanteita aina yhtä taitavat näyttelijät voivatkaan lavalla luoda. Blogin yhteistyökumppanin Helsingin Kaupunginteatterin näytelmä Otetaas Toiset! iski suoraan tähän komedian kaipuuseeni. Pimeänä joulukuisena iltana mikä olisi sen parempi kun seurata upeita näyttelijöitä työssään.

Otetaas toiset! - näytelmän tapahtumat sijoittuvat yläluokan yksityisasuntoon vuoden 1929 New Yorkissa, hetkeä ennen suurta pörssiromahdusta. Temperamenttinen Laura (Jonna Järnefelt) ilmoittaa kuitenkin miehelleen Billylle (Jouko Klemettilä) lähtevänsä oopperaan entisen ihailijansa (Eppu Salminen) kanssa. Myös naapuripariskunnan Jack (Jari Pehkonen) häipyy kerholle ilman vaimoaan Blannya (Heidi Herala). Puolisoidensa kotiin jättämät Billy ja Blanny keksivät yhdistää voimansa ja näyttää, että hekin osaavat irrotella.

Minusta hyvässä komediassa yleisö on heti kärryillä siitä mitä tapahtuu ja mikä on tilanne. Hyvä komedia tempaa mukaansa ja kuljettaa mukanaan koko näytelmän ajan. Se naurattaa, se laskee leikkiä. Se yllättää kun sitä vähiten odottaa ja teatterista poistuu hymyssä suin. Juuri sellainen komedia on Otetaas toiset! Se on vahvasti näyttelijöihinsä nojaava komedia, jossa jokaisella on roolinsa ja katsoitpa heistä ketä tahansa, niin jokainen ele ja ilme on hallittu. Se on ammattitaitoa hehkuva komedia, joka on aiheeseen juuri sopivan mittainen. Otetaas toiset! on kaikin puolin juuri sitä, mitä komedialta kaipaan. Se on ehdottomasti komedian parhaimmistoa. Otetaas toiset! on juuri se kaivattu piristysruiske keskellä arkea, jonka turvin jaksaa taas jatkaa puurtamista.

Mille sinä nauroit viimeksi?
Hyvää torstaita!

Helsingin kaupunginteatteri on blogin yhteistyökumppani.

Eppu Salminen, Jonna Järnefelt, Jouko Klemettilä, Heidi Herala ja takana Vappu Nalbantoglu
Kuva @ Tapio Vanhatalo
Finnish play, so only in finnish this time.
Lovely Thursday!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

4 kommenttia:

 1. Toi näyttää kyllä siltä, että se on ollut NIIN hauska.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se oli, vatsalihaksiin sattui nauraminen teatterin jälkeen :)

   Poista
 2. Tämä kuullostaa hauskalta, täytyykin miettiä jos menisi pitkästä aikaa teatteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! Tämä on ehdottomasti sellainen joka kannattaa nähdä :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!