Pashmina - everyday luxyry


Ole lähellä kaikkea, joka tekee sinut onnelliseksi.

Minä jos kuka olen ehdottomasti huivi-ihminen. Blogia vähänkin pidempään lukenut osaisi sanoa hetkeäkään epäilemättä, että juuri huivi on asuste, jonka puen ylleni liki joka päivä. Sain taannoin yhteydenoton Kashmirneule nimisen verkkokaupan edustajalta. Peter kysyi tahtoisinko kokeilla muutamaa heidän tuotteistaan ja valitsin enemmän kuin mielelläni kokeiluun itselleni puhtaan ylellisyyden huipentuman kashmiria ja silkkiä olevan Platine - huivin. Suurin ongelma olikin valita upean laajasta valikoimasta itselle se juuri oikein. Hopeaan taittavan kylmän harmaa Platine oli oma valintani. Monikäyttöinen klassikko.

Tiesittekö, että pashmina sanana juontuu todennäköisemmin farsin sanasta "pashm" joka tarkoittaa villaa. Pashmina-villaa ei siis ole olemassa vaan kyseessä on aina joko kokonaan kashmirista tai kashmirin ja silkin sekoitteesta käsin kudotu huivi. Nimenä pashminaa ei välttämättä ole suojattu Euroopassa joka paikassa, mutta Kashmirneuleessa näin ei ole, vaan kaikki huivit ovat joko 100% kashmiria tai kashmirin ja silkin sekoitetta.

Kashmirvilla on materiaalina ylellinen luonnon materiaali ja kuuluu maailman halutuimpiin tekstiileihin. Kashmir materiaalina lämmittää ohuenakin kerroksena ja se pitää muotonsa. Kyse ei ole hetken hairahduksesta, kyse on sijoituksesta kestävään laatuun. Tämä kaunottaren kohdalla kyse oli myös tuotteen eettisestä valmistustavasta.

Blogissani olen usein sanonut kaipaavani vaatteilta ja asusteiltani ennen kaikkea laatua. En ole valmis maksamaan merkistä, vaan siitä, että tuote on laadukas ja mielellään eettisesti tuotettu. Kashmirneuleen jokainen huivi on valmistettu Nepalissa, työntekijöille maksetaan kunnollinen palkka joka tietenkin näkyy hinnassakin, taito maksaa aina ja maksan siitä mielelläni. Nämä taitavat kutoja luovat käsissään uskomattoman kauniita, pehmeitä ja ohuita kokonaisuuksia. Kaikki tuotteet kudotaan käsin, eikä teollisesti tuottamalla.

Tiedättekö tunteen kun huivi on höyhenen kevyt, hengittävä ja samalla pitää sinut lämpimänä, juuri sellainen on Platineni. Se on kaikkineen täydellinen huivi. Se on samalla myös mitä mainioin lahjaidea, en usko, että yksikään nainen voisi kieltäytyä moisesta kaunottaresta.

Onko teillä kashmirtuotteita kotona?

Hyvää perjantaita!

Platine-pashmina on saatu blogin kautta Kashmirneule-verkkokaupasta.


Stay close to anything that makes you glad you are alive.

Some time ago I was contacted by Kashmirneule.com online store. New to Finnihs market, this exceptionally lovely online store brings lovely cashmere products to Finland. I totally fell in love for the store straight away, as said many times here on my blog, I value quality over labels and everything else, so this light waited, warm, but airy and most of all perfectly coloured scarf was my favourite straight away. Word pashmina comes from word "pash" in farsh, meaning wool. So there is no such thing as pashmina wool. When talking about pashmina, one should always talk about lovely scarfs, all cashmere or cashmere and silk in them. 

One of the best things for me in this one is, that people making these in Nepal are paid properly. That is a huge thing on a poor country and means great deal for me. Considering all this, my scarf, called Platine, is absolutely perfect. Goes with everything, keeps me warm but not too warm, is lightweight and with lovely colour. 

What is you take on cashmere?
Lovely Friday all!

I got this scarf through my blog



Mitä suurempi huivi sen suurempi hymy tämän bloggaajan kasvoilla!
The bigger the scarf, the bigger the smile on my face.

Seuraa blogiani // Follow my blog on:


Kommentit

  1. TUollaista huivia olen itselleni kaivannut vaikoimaan. Monen moisia huiveja minulla jo onkin mutta tuollainen ajaton ja tyylikäs pitäisi hommata. Todella ihan huivi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajattomuus on minustakin huivin paras puoli! Menee pitkään ja kaiken kanssa. Ehdottomasti klassikko kaapissa :)

      Poista
  2. Oletpa kaunis. Ihan nappiin kaikki! Ihanaa perjantaita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Virpi. Tuon huivnin voi kyllä yhdistää mihin tahansa :)
      Hyvää perjataita!

      Poista
  3. Ihana huivi! Mistä mekko on ostettu, olen etsinyt juuri tuon tyyppistä, mutta en ole vielä löytänyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nonna! mekko on tilattu Pepperberryltä. Oli ainakin alkuviikosta vielä valikoimassa :)

      Poista
    2. Kiitti vinkistä! Tuleeko sieltä lähetin kautta vai postiin?

      Poista
    3. Postiin tulee, lähettävät "suurena kirjeenä" joka ei kyllä tasan tarkkaan mahdu mihinkään postiluukkuun Suomessa eli kyllä se posteljooni raukka koettaa sen kotiin ensin toimittaa. Me ei olla kotona päivisin ikinä viikolla niin haen aina postista :)

      Poista
  4. Kaunis huivi ja kivan värin valitsit.
    Eilen juuri huolsin kashmire/cashmere (miten sitten oikeasti kirjoitetaankaan) neuleeni nyppykoneella. Neuleissa en juuri muita halua ostaakkaan, tietty hinta aina välillä rajoittaa :). Paras löytöni on tällä hetkellä Zaran hieman viittamainen kasmir neule, tämä on on tämän hetkisistä neuleistani pehmein.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja, värin minusta piti olla klassikko, ei noita alvariinsa hankita kuitenkaan :)
      Minä en vielä ole huoltoa pahemmin opetellut, pitäisi tosin kyllä :)

      Poista
  5. Ihanan lämpöisen näköinen! Ei löydy pasminoita täältä. Ihanaa perjantaita Satusein! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katja! Se on upea yhdistelmä, kevyt ja lämmin, vilukissalle sopiva <3
      Hyvää perjantaita! <3

      Poista
  6. Ihanan huivin olet Peterilta valinnut! Kashmir on aivan ihana materiaali ja niin ihanan lämmin!
    Minä valitsin silloin sen neuleen häneltä ja se oli täydellinen valinta!
    Aito kashmit on aina aito!
    mukavaa perjantaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovat kyllä upean lämpimiä ja kertakaikkisen mahtavia! Aito on aina aito :)
      Hyvää viikonloppua! <3

      Poista
  7. Todella ihastuttava kokonaisuus :) Todella ihana huivi!
    Mukavaa viikonlopun alkua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Janet, tuo on kyllä niin kaunis ja monikäyttöinen :)
      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  8. Kaunis huivi ja hieno värisävy!
    Kivaa viikonloppua sinulle ja Kotinörtillesi❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lady, se on kaunis kyllä, todella <3
      Hyvää viikonloppua!

      Poista
  9. Huivi on kaunis ja varmasti on laadukas ja lämmin.

    VastaaPoista
  10. Todella kaunis huivi ja asukokonaisuus!

    VastaaPoista
  11. Huikean kaunis asu ja pashmina. <3 Eli aivan mieletön yhteistyö. Oli mahtavaa nähdä sut livenä, vaikka hieman koko homma jännitti ja ehken ihan vallan ollut vielä oma itseni. :)

    Ihanaa viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuin myös oli ihana tavara sinut! Kyllä se siitä vielä, seuraavalla kerralla jo paljon rennommin :)

      Hyvää viikonloppua! <3

      Poista
  12. Kauniin värinen ja monikäyttöinen tuo huivisi. Kyllä kashmir huiveja ja puseroita löytyy muutama tämänkn vilukissan kaapista, enemmänkin löytyisi jos kukkaro sallisi! Kashmir on niin ihana ja lämmin, lämpimämpi kuin samanpaksuinen merinovilla (useinmiten). Yritän pitää hyvää huolta omistani, kestävät pidempään. Yhden neuleen olen tässä vuosien varrella ja onnistunut kuluttamaan puhki saumoista, se on ommeltu kokoon jo monta kertaa ja toimii kotineuleena...:))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle tuo on yksi ensimmäisiä, en vaan ole raaskinut hankkia kun ovat kuitenkin "hieman" hintavampia. Vaan heti kun tuota kokeili niin kyllä se laatu tuntui niin voimakkaana läpi, että uskon taas vielä enemmän siihen, että laatu on toimiva ratkaisu :)

      Poista
  13. Kaunis huivi ja todella kaunis asu! Kashmirhuivit ovat ihania kyllä, itseltäni löytyy yksi henkäyksenkevyt mutta todella lämmin, vaaleanharmaan sävyinen. Se on useamman vuoden käytön jälkeen edelleen todella hyvässä ja nypyttömässä kunnossa, vaikka sitä käytänkin joka vuosi ihan hurjan paljon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Caelia, Tuo on myös kevyt ja lämmin, uskomaton yhdistelmä. En ajatellut, että sellainen olisi edes mahdollista mutta näemmä on :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!