8.12.2014

Welcome to Tivoli


Toinen saattaa hymyillä ja hymyillä, olla silti vihollinen. Olen ainakin varma, että niin voi olla tilanne Tanskassa.
- William Shakespeare - 

Tervetuloa Tanskaan. Pitkä viikonloppu Kööpenhaminassa alkoi perjantaina illalla heti kun olimme Kotinörtin ja Siskon kanssa tavarat jättäneet hotelliin suunnistamisella Tivoliin. Rehellisesti, en olisi itse mennyt uudelleen, mutta koska Siskolle tämä reissu on 18-vuotislahjana reissu, niin tottahan hänen kuuluu itselleen tuntematon kaupunki päästä näkemään alkaen siitä kaikkein kehutuimmasta. Me vietimme hauskan illan ennen kaikkea Kotinörtin kanssa valokuvaten, Siskon viuhtoessa laitteesta toiseen onnellisena. Tivoli on hintatasoltaa Linnanmäkeä vastaava ja laitteita vähemmän. Joulumarkkinat ovat hyvät, jos luottokortin hintaraja on korkea ja sen haluaa venyttää joulukoristeita ostamalla. Mutta se, mistä Tivolissa kannattaa maksaa on se sisäänpääsy. Jokunen tunti menee kevyesti valoja ihastellen ja niitä koetin kamerallekin tallentaa. Vähän heikommalla menestyksellä tosin, mutta jotain kuvia sentään.

Oletteko käyneet Tivolissa?
Hyvää maanantaita!


One may smile, and smile, and be a villian; at least I'm sure it might be so in Denmark.
- William Shakespeare - 

For a Christmas getaway and long weekend this year we went to Copenhagen, capital of Denmark. We started it o Tivoli, one of the oldest amusement parks in Europe. Some rides yes, but most of all a great light show and christmas market. As far away from Disney as you can think of. And a good thing that is too. Not the cheapest place on erath, but is amusement park ever a thing like that? A thing to see, when you visit the lovely capital of Denmark. Have you ever been in Copenhagen and Tivoli?

Lovely Monday!16 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia Tivolista :) kerran olen käynyt, toistekin voisin mennä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneaulikki, siellä on kyllä kaunista kävellä, vaan vähän semmoinen "kerralla nähty, 10 vuoden päästä uudelleen" paikka omaan makuuni :)

   Poista
 2. Minun tätini asuu Kööpenhaminassa, joten Tivoli on vanha tuttu :) Se on kyllä niin kaunis paikka, vaikkei laitteissa kävisikään.

  Ihanan tunnelmallisia kuvia, tuo ekan kuvan kiinalainen rakennus on ihan oma lempparini Tivolissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu en minä laitteisiin menisi, ei ole minua varten ne. Rahan hukkaa lähinnä, vaan päätä huimasi jo kun katseli muutamia :D

   Poista
 3. Ihania kuvia olet ottanut :)
  Enpä ole ulkomailla käynyt kuin kerran lapsena, Turkissa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Janet! Kööpenhamina on kaunis kaupunki, sopivan kompakti myös pitkälle viikonlopulle :)

   Poista
 4. Meillä oli myös suunnitteilla reissu Kööpenhaminaan nyt joulun alla, mutta ajanpuutteen vuoksi reissu jää nyt kyllä tekemättä. Ehkä sitten ensi vuonna... :)<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kurjuus! Vaan toivottavasti ensi vuonna pääset <3

   Poista
 5. Uuuups...upeita kuvia. Jotakin tämän kaltaisia näkymiä myös Suomeen. Meillä ei osata. Tylsän-näköistä jouluvalokrääsää kadut täynnä. Mielikuvitusta kehiin !
  Tonttu Tomera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. Onhan tuolla kaunista, vaan sisäänpääsykin sen hintainen, että sietääkin olla ;)

   Poista
 6. Köpis-lomalla kävimme Tivolissa, ja kesäaikaan sen puutarharavintolat olivat ihastuttavia. Niiden takia voisin mennä uudestaan Tivoliin ihan koska vain. Tykkäsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen ollut siellä vaan talven aikana, mutta houkuttaisi nähdä kesälläkin. Jostain syystä kesällä tuppaa reissut olemaan pidemmälle ;)

   Poista
 7. Kauniita<3 Ja heti perään huokaus, miksei meillä osata? Voisi saada minutkin vapaaehtoisesti kaupungille...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih. 10€ sisäänpääsyllä noita pääsi ihmettelemään, eivät valitettavati kadulle saakka näkyneet ollenkaan korkeiden aitojen takia :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!