18.1.2015

Five things, five toppics


Sain ihanaiselta Fantazya blogin Janetelta viiden haasteen. Ajatus on silmppeli ja helpon oloinen: Haastaja kertoo viisi aiheitta ja haastetun tulee kertoa top5 listansa kuhunkin aiheeseen liittyen. Tämän jälkeen haastettu keksii viisi uutta aihetta ja haastaa viisi bloggaajaa tekemään haasteensa. Ihana idea, mutta kun me kaikki tiedämme, miten hiivatin huono olen haasteiden kanssa. Myös sen muiden haastamisen kanssa. Koetan kuitenkin parhaani, saa nähdä mitä tästä vielä tulee, ainakin paljon selittelyä jos ei muuta.

1. Lempieläimesi?
Olen allerginen monelle eläimelle, ja joillain taas on aivan liian monta jalkaa. Toisaalta suosikkini olisivat ehkä oikeammin sellaisissa eläimissä, joita ei ole olemassa, kuten lohikäärmeissä ja yksisarvisissa. Mutta mennäkseni siis tämän maailman eläimillä niin luulisin listan olevan: Delfiini, Lumileopardi, Hylje, Valas ja Karhu. Miksi nämä? Ei sitten niin mitään käsitystä.


2. Lempielokuvasi?
Tämä on ajoittain vähän liiankin vaikea kysymys, monet rakkaimmat elokuvani ovat sarjoja ja lasken kokonaisen sarja yhdeksi. Taru Sormusten Herrasta ja Hobitti, siinä on kuusi elokuvaa. Tähtien Sodassa on samoin kuusi, kohta seitsemän. Kummisetiäkin on useampi, samoin Narnioita eikä Pirates of the Caribbean jää sekään vain yhteen elokuvaan. Tuossahan noita. Yksittäisiä suosikkejani ei oikeastaan ole kuin Forrest Gump ja Love actually. Jaha, johan siinä tulikin elokuvia, pikkasen enemmän kuin viisi. Katson myös huonosti elokuvia, en jaksa keskittyä niin kauaa.

3. Elämän ohjeesi/mottosi?
Herttinen mitä kysymyksiä. Koetan elää elämääni, en jossitella tai elää "sitku"-maailmassa. Vaikka toki sorrun niihinkin. On moni aforismeja joista pidän, mutta tässä muutamia:

"You have to learn the rules of the game. And then you have to play better than anyone else" - Albert Einstein -

"Learn for yesterday, live for today, hope for tommorrow. The important thing is not to stop questioning" - Albert Einstein -

"Not all those who wonder are lost" - J.R.R. Tolkien -

"You can only come to the morning through the shadows" - J.R.R. Tolkien -

"Live isn't about waiting for the storm to end, it's about learning how to dansce in the rain"


4. Pelkosi?
Tämä on minulle hyvin henkilökohtainen kysymys ja oli yksi kysymyksistä, joka mietitytti pitkään. Haluanko tehdä koko haastetta tämän takia. Päätin kuitenkin, että en jätä haastetta tekemättä, mutta jätän tähän suurimmaksi osaksi vastaamatta. Yhden pelon mainitsen kyllä, se kun on kammo eikä pelko (nämä ovat minulle eri asioita) ja se on ahtaan paikan kammo. Tiedättekö sen tunteen kun on ruuhkajunassa eikä sieltä pääse pois. Se tunne.

5. Lempipaikkasi?
Ennen kaikkea koti, kotona on hyvä olla. Sen lisäksi meri on itselleni tärkeä paikka, sen rannalla koen olevani kotona. Järvellä ei ole lähellekään samaa vaikutusta kuin merellä. Paikalla ei ole merkitystä, se voi olla Inis Moirilla tai Cliffs of Moherilla Irlannissa, yhtä hyvin se voi olla Suomenlinnassa. Sillä ei ole merkitystä, kunhan se on meri, ja mielellään vielä avomeri. Viihdyn muutenkin karun luonnon keskellä, kesyttämättömän. Sellaisen, jossa luonto muistuttaa, että ihminen on aika pieni.


Selvisin siis haasteesta, ainakin vastauksista. Kamppailin jonkin verran noiden kysymysten kanssa itse, joten vaikka ne ovat erinomaisia kysymyksiä, niin omani ovat ehkä kevyempiä:

1. Jos rahalla ei olisi merkitystä, mitkä olisivat seuraavat asustehankintasi?
2. Lempikirjasi?
3. Lempikosmetiikkasi?
4. Suosikki vaatteesi?
5. Lapsuutesi haaveammatti?

Haastan seuraavat upeat bloggaajat:

Sara S.
Cealia
Reetta
Tuulanneli

Hyvää Sunnuntaita!

P.S. Blogissa tehdään tänään ulkoasumuutoksia, joten saataa ajoittain näyttää vähän hassulta nämä kuvat täällä. Älkää antako sen hämätä itseänne.


This one is just in finnish, since there is uestions in finnis that goes around on finnish blogs. I do hope you enjoy you Sunday!

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

14 kommenttia:

 1. Heh, oikeastaan nuo ovat kaikki satusarjoja ja minäkin pidän niistä. Narniaan oli kyllä kivempi upota kirjassa. Harry Potterit eivät ilmeisesti sytytä, ne kirjat imaisivat minut mukaansa täysillä ja elokuvatkin olivat aika hyviä. Love actually on tunteellinen ja ihana leffa, joka kestää kyllä katsomisen pari kerta vuodesa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Potterit ovat ennen kaikkea kirjoja. Leffat ovat hyviä toki, mutta kun kirjat ovat potenssiin 100 verrattuna kirjoihin, niin en niitä tuonne laittanut :)

   Poista
 2. Voi miten hauska postaus :)
  Nämä kertovat aina enemmän bloggaajasta sielä ruudun takana ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Henna. Ihan hauska välillä toteuttaa näitä aina kun jaksaa :)

   Poista
 3. Ihana postaus ja haaste on otettu vastaan <3

  VastaaPoista
 4. Hihii, sinun lempileffasi löytyvät Kummisetää lukuun ottamatta myös omalta lempparilistaltani :) Ja se Kummisetä puuttuu vain siksi, etten ole ikinä katsonut sitä (tämä väryys pitää pian korjata!)

  Kiitos haasteesta, otetaan vastaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummisedät ovat ihan mahtavia. Kivaa, että otat haasteen vastaan :)

   Poista
 5. Kivoja pikkutietoja ja valotusta sinusta!

  VastaaPoista
 6. Oli kiva lukea sun vastauksia vaikka kaikki kysymykset eivät varmasti helppoja ollutkaan! Tätä kautta oppii aina vähän jotain uutta kivaa bloggaajasta :)

  Kiitos haasteesta, laitetaan mahdollisimman pian toteutukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, haasteissa on paljon hyviä puolia, onneksi kaikkeen ei tarvitse vastata kaikkea vaan voi sanoa suoraan, että menee henk koht tasolle liikaa.

   Kiva saada lukea vastauksiasi :)

   Poista
 7. No mutta oikein kivastihan sä olit kaikkiin vastannut. Ja just sitä, että mitä itse haluaa mihinkin vastata. Kivoja tietoja kuitenkin :)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!