16.1.2015

Learn one new thing everyday


Oppiminen on aarre, joka seuraa omistajaansa joka paikkaan.

Olen utelias ja rakastan uuden oppimista. Ei, en ollut mikään priimus koulussa, en todellakaan. Oppiminen ei minusta ole koskaan ollut pelkkää koulussa opiskelua, vaan oppia voi monella tavalla. Itse muistan kuulon perusteella monia asioita, lukea joudun useamman kerran. Yksi uusista asioista, jonka olen halunnut jo pidempään opetella on kuvien muokkaus. Koneellani on pidemmän aikaa sitten ollut jo varsin mainio kuvankäsittelyohjelma, ainakin kun kyse on blogin kuvien editoinnista eikä suinkaan minkään grafiikan tekemisestä. Olen opetellut hiljalleen, leikkaamaan ja kokeilemaan kontrastia kuvissa. Samoin korjaillut terävöittämällä. Kollaaseja olen pelännyt, kunnes sunnuntaina päätin ottaa härkää sarvista ja nöyränä kysymään Kotinörtiltä apua.

Kun toisella on kolmikuukautisen koiranpennun keskittymiskyky IT asioissa ja toisella lehmän hermot, niin kyllä siitä jotain saatiin aikaan ja niin minä opinkin tekemään edes jonkin sorttisia kollaaseja ja skaalaamaan kuvia. Vaan kyllä siitä mulkoiltiin puolin jos toisin kerran jos kaksikin ennen kuin tämä rouva otti tämän pienen edistysaskeleen. Osaamisen riemu oli valtava, joten eihän tässä kun hiomaan taitoja. Seuraavaksi lienee vuorossa blogin ulkonäön ja sen koodin mietintä. Vai jatkanko kuvankäsittelyllä ja uskaltaudun vihdoin kuvaamaan RAW-muodossa blogin kuvat. Saa nähdä, mitä seuraavaksi, hetken aikaa saatte varmaan näitä kollaasi kokeiluja tylsistymiseen saakka.

Hyvää perjantaita kaikille!

P.S. Muistakaa Norwegian formulan arvonta, vielä kerkeää hyvin osallistua.Learning is a treasure that will follow it's owner everywhere.

I have always been keen on learning new things. No, I was not your best student ever no, but I like to know how things are done and when I can have my on time and follow my own insticnt I learn quite fast. One of the things I want to master at some level is editing photos. Not that I will be graphic as profession ever, oh no. But just to make sure that my blog looks as good as possible. I'm a visual person and making my blog look as good as it can is importants. It's just leraning how to do it, that has been tough. I started out on doing some touches to photos and then scaling and makin these three photos on to one photo. Exiting. What next? I don't know yet, one thing at the time.

Lovely Friday all!Seuraa blogiani // Follow my blog on:

26 kommenttia:

 1. Itseltäni puuttuu se laadukas kuvankäsittelyohjelma ja vielä lisäksi se taitokin. Muokkailen aina hieman kuviani, lähinnä kirkkauteen liittyviä asioita mutta olisi mahtavaa kun olisi kunnon ohjelma.
  Ja uusi kamera, siitä haaveilen lähes päivittäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei minullakaan, kai, mikään huippulaatuinen ole, mutta minun taidoilleni sopiva. Pikseli kerrallaan, siihen en ala. Sen takia uusi kamera oli pelastus, ei ole tarve niin paljolle ;)

   Poista
 2. Kiva tuo eka kollaasi! Harjoittelu tekee mestarin :) Itse olen aivan surkea asiassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jassu. Harjoittelua on edessä vielä vaikka kuinka, ennen kaikkea pitäisi olla kärsivällinen ;)

   Poista
 3. Kuvakollaaseilla saa kivaa ilmettä blogiin!
  Itse olen kanssa innostunut tekemään niitä // olet varmaan huomannut ;)

  mikä kuvankäsittelyohjelma sinulla on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, joskaan en vielä kovin monenlaisia tee. Johan tässä yli kolme vuotta mentiin ilman kolalaseja :D Gimppiä käytän, kotikoneessa on Ubuntu käyttöjärjestelmänä.

   Poista
 4. Minäkin tykkään tehdä kuvakollaaseja, muuten kuvien käsittely on vielä alkeellisella tasolla. Pitäisi jostain löytää aikaa ja kärsivällisyyttä GIMPin ja PaintNeti käyttöön. Kollaasit teen parilla muulla ohjelmalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on Gimp, se tekee hyvää jälkeä kollaaseissakin. Tekisi vielä parempaa, jos olisin kärsivällinen ;) Hirveästi en muuten käsittele, mutta vähän kuitenkin.

   Poista
 5. Hih kaikki mitä kirjoitatte kuvista on hepreaa, olen siis niin pihalla. Mutta uusi kamera täytyy jossain kohti saada. Ei kuvaamisesta tule Suomen talvessa mitään meikäläisen älyluurilla. Ja olen siis maailman kärsimättömin ihminen. Blogin ulkoasua haluan kyllä joskus muokata kaikkinensa uuteen uskoon.... Jahka hermot riittää.

  Kivaa viikonloppua Satu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi niin minäkin vielä todella suurissa määrissä. Minulla on ulkoasun kanssa vielä kuinka jäljellä, harkitsen vahvasti että ostan etsystä valmiin asennuspaketteineen päivineen ja pääsen paljon helpommalla sen jälkeen :D

   Hyvää viikonloppua Tiia! <3

   Poista
 6. Kivat värit! Kollaaseja on kiva tehdä, jos olisi aikaa... Itse olen kyllä monta mustaa kuvaa pelastanut kuvankäsittelyllä ja saanut ne käytettyä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä itseasiassa koen kollaasin tekemisen nopeammaksi kun tarkemman käsittelyn, mutta toisaalta mistä sitä opettelun aloittaa niin tietenkin se on helpompaa :)

   Poista
 7. Todella ihana asu! Ja kivat kuvat!

  p.s. Siulle on pien haaste :)
  http://my-fantazya.blogspot.fi/2015/01/viiden-haaste.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru <3 Haasteeseen tartun varmasti jo sunnuntaina, vaikka kysymykset olivat kyllä haaste :)

   Poista
 8. Kuvakollaasit ovat kivoja ja toki jos tausta on tummanpuhuva niin on hyvä muokata kuvaa katsoja-ystävällisemmäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta tuokin, monesti olen vaan jättänyt julkaisematta liian tummat kuvat, mutta nälkä kasvaa syödessä ja sitä haluaa opetella käsittelemistä enemmän ;)

   Poista
 9. Ihanaa viikonloppua Satu ja tsemppiä kaiken uuden opetteluun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Noora! Kyllä tässä on vielä hommaa <3

   Poista
 10. Graafisena suunnittelijana tietysti jo työn puolesta tulee paljon käsiteltyä kuvia, mutta tykkään kyllä vapaa-ajallakin leikkiä Photarilla ja Lightroomilla :) Se on kyllä hauskaa kun sen oppii, jatka vaan ihmeessä treenejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta :) Mietin noita ohjelmia jossain vaiheessa itsekin, mutta kun koneessa on Ubuntu ja sille GIMP on ilmainen niin sillä mennään. Kaikenlaisia vinkeitä kuvia olen saanut kyllä aikaa, vääntelemällä saa vaikka mitä, mutta jos vähemmän vinkeitä blogissa ;)

   Poista
 11. Moikka,
  heti alkuu kiitos ihanasta blogista! Toivoisin kylläkin, että kirjoittaisit enemmän elämästäsi, vaatepostausten lisäksi. Nekin ovat ihania, mutta on mukava kuulla myös elämästäsi (siinä määrin toki, kun itse haluat jakaa elämääsi. :) )

  Onko muuten kenelläkään muullla ongelmaa blogin oikean sivupalkin värinän ja hyppimisen kanssa? Minulla tämän blogin oikea sivupalkki värisee pientä liikettä ylös-alas koko ajan alkaen tuosta seuraa blogia kohdasta. Tiedä sitten onko vika minun selaimessani vai blogin alustassa, mutta ajattelin kysäistä ja infota Satua asiasta. :)

  - Papu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka Papu. Kiitos kommentistasi. Minulla ei ole sivupalkin kanssa ongelmaa sen paremmin kotona kuin töidenkään koneella. Mäkillä en ole kokeillut ja selaimistakin vain IE, Chrome ja FF. Kurjaa jos värisee, koska bloggerin perus itse muokattava tausta tässä on, minä kun en koodaa (hirveästi) niin en siihen ole kyllä bloggerin antamia säätöjäkään enempää koskenut :/

   Kirjoittelen elämästäni oikeastaan nyt jo sen verran kun haluan sitä tänne jakaa. Blogissa haluan keskittyä enemmän tyyliin, muotiin ja kosmetiikkaan, muuhunkin kepeämpään aiheeseen. Olisiko sinulla ollut jotain erityistä postaustoivetta mielessä? Ainakin voin harkita :)

   Poista
 12. Onnea, kuvankäsittely kannattaa, sen verran vähän valoa on saatavilla! Minä käytän helppoa Picasaa, olen aina käyttänyt. Gimp on hyvä ohjelma, mutta minun hermoilleni liian hidas enkä muutenkaan ole oppinut käyttämään sitä kunnolla. Picasasta voi ladata kuvat suoraan picasa-albumiin ja sieltä napsia blogiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, nuokin otettu keskellä päivää pihalla ja silti ei meinaa onnistua. Picasassa on ymmärtääkseni aika vähän eri tapoja muokata ja kun on tämmöinen "Jos kerran opettelen niin opettelen piru kunnolla" tyyppinen ihminen, niin tulee sitten aloitettua heti "kovilla" ;)

   Poista
 13. Kuvankäsittely on hauskaa - tosin siihen menee aikaa. Käytin aikoinaan Photoshoppia, mutta nykyisin tyydyn vaan pikkaisen valotusta ja kuvakokoa säätelemään picmonkeyllä - kunhan nyt ensin saisi aikaiseksi opetella kuvaustakin;)
  Ja blogin ulkoasun muokkaus on suunnitteiila kokonajan - mutta niinhän minulla tuppaa sillä suunnitteluasteella olemaan vähän kaikki muukin!
  Hyvän kollaasin olet saanut aikaiseksi - tsemppiä uuden oppimiseen!
  Kivaa viikonloppua sinulle ja Kotinörtillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, aikaa se vie aina, vaikka kuinka koettaisi olla nopea ja "ihan vaan pari juttua korjaan" tyyppisiä ratkaisuja tekisi :) Saa nähdä blogin kanssa, alan kääntymään kohta etsyn valikoiman puoleen, ihan vaan koska joku muu osaa niin mun ei ehkä tartte olla niin pro siinä hommassa :D

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!