29.1.2015

Rye bred with avocado


Hyviä ystäviä, hyvää ruokaa, hyviä aikoja.

En ole aikoihin kirjoittanut yhtään reseptiä ja ajattelin, että jakaisin teille tämmöisen uusvanhan herkkuni. Lienee se kevät tullut kunnolla kun alan näitä reseptejä kaivamaan. Yksinkertainen hyvien rasvojen kyllästämä herkku. Nimen omaan siis herkku, kaloreita tässä on kyllä, kiitettävä määrä, mutta terveellisiä sellaisia. Näin koetan ainakin itselleni sanoa. Leivistä voi tehdä riisutummankin version, jättää öljyn ja peston pois. Niin syön nämä yleensä viikolla, mutta sunnuntaisin tämä on ollut suosikkini juuri näin.

Ruisleipää avokadolla

Ruispalat (kumpikin pala)
Avokadoa
Vihreää pestoa
Tomaattia
Valkosipulioliiviöljyä
Suolaa (itse käytän ruususuolaa)
Pippuria

1. Paahda ruispalat leivänpaahtimessa
2. Murskaa avokadon sisus haarukalla ja lisää maun mukaan suolaa ja pippuria
3. Sivele ohut kerros (noin puoli teelusikallista per puolikas) öljyä paahdettujen leipien päälle, samoin ohut kerros (noin teelusikallinen per puolikas) pestoa leipien päälle
4. Viipaloi päälle vielä tomaattia ja lisää lopuksi avokado tahna

Nopea ja helppo iltapala. Pitää täytenä. Leipä ei varmaan sovi kaikkien ruokavalioon tai muutkaan osat tästä, mutta minulle tämä on osoittautunut hyväksi pikkusuolaisen nälästä pelastajaksi. Sellaiseksi, johon aikaisemmin olisin syönyt jotain epäterveellisempää. Eihän se mikään kaunotar noin ulkoisesti ole, mutta en edes koeta saada ruokaa näyttämään yltiö herkulliselta. Se on arkiruokaani, jonka haluan olevan maukasta, ei mikään taideteos.... Eli ei musta ehkä ole ruokabloggaamana pidemmän päälle.

Onko ohje teille tuttu?
Hyvää torstaita!



Good Friends. Good Food. Good Times.

It is time for one of my favourite recepies. Tye bred with avocado and tomatoe. This is something I eat as evening snack. Not every day, but at least some of the day. Healhy, not calory free, but there is a lot of good fats in it and adding rye bred, this keeps you full for long time.

Rye bred with avocado

Rye bred
Avocado
Tomatoe
Salt
Peppar
Oliveoil with garlic
Pesto

1. While toastin the bread, mush avocado with some salt and peppar
2. Add to breds firts hint of oliveoil, then pesto, then slices tomatoes and finally avocado

Simpple and easy to do right? I think so too and this is also oh so good!

Lovely Thursday all!


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

34 kommenttia:

  1. Kuulostaapa hyvältä! Vois joskus kokeilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa, suurin osa löytynee kuitenkin kaapista :)

      Poista
  2. Rakastan ruisteipää ja tomaattia. Nam. Maha ei kestäis ruisleipää mut en halua siitä luopua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Ei minullakaan maha ruisleivästä pidä, ajoissain sitten kauraleivän kanssa :)

      Poista
  3. Nami, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! :)

    VastaaPoista
  4. Oi kun näyttää herkulliselta! :P

    Viime aikoina on tullut vain tylsästi muussattua avokadoa hapankorppujen päälle, kun koitan vähentää vehnää ruokavaliossa. Ei noilla hapankorpuilla ihan herkuttelutasoille pääse, mutta menettelee. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta onneksi mikä tahansa leipä käy tonne avokadon ja muun alle ;)

      Poista
  5. Oi jestas mitä herkkua ja ihanan raikasta, täyttävää silti kiitos leivän. Nämä kelpaisi miehellekin, rakastaa avokadoa. <3

    Ihanaa päivää Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla miehellekin tätä, meillä ainakin upposi!

      Kivaa illan jatkoa Tiia! <3

      Poista
  6. Looks amazing I would love this.

    VastaaPoista
  7. Ruisleipä (tai ylipäätään mikään leipä lukuunottamatta jälkiuunileipää) ei mulle sovi, mutta ton päällisen vois hyvin yhdistää itsetehtyjen näkkäreitten kanssa. (justiin eilen laitoin ohjeet blogiin vinkvink ;)).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta, tuon voi yhdistää mihin tahansa! Näkkärin päällä varmasti myös herkullista! :)

      Poista
  8. Onpa hyvännäköistä! Kuolasin juuri äsken luonaalla työkaverin leipiä, joissa oli juurikin avokadoa leivän päällä. Pakko kyllä kokeilla.

    VastaaPoista
  9. Tätä on kyllä testattava heti TÄNÄÄN! <3

    VastaaPoista
  10. Avokado on niin hyvää! Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä. Ei tämä idea alunperin minun ole, vielä kun muistaisin mistä se tuli :)

      Poista
  11. Näyttää hyvältä. Ruisleipää avokadolla, suolalla ja pippurilla maustettuna laitan useasti, mutta pesto ja tomaattilisä siihen. Sitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä. Se tuo vähän vaihtelua se tomaatti ja pesto :)

      Poista
  12. Nam, tätä tekisin just nyt heti, jos olisi pestoa. Sitä pitää hankkia heti huomenna, mutta pitäisiköhän nyt tehdä iltapala ilman sitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla myös ilman pestoa, ei se kaikkien makuun ole sekään :)

      Poista
  13. Täytyypä kokeilla, varmasti hyvää! Lisätään siis avokadoja viikonlopun ostoslistalle, muita aineksia taitaa kaapista löytyäkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monet aineikset noista taitavat löytyä monelta kaapista, ei ole mikään vaikea kokoeilu ;)

      Poista
  14. Näyttää herkulliselta, tuota pitää kokeilla. Avokaadosta ja tomaatti ovat terveellisiäkin...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä se on, terveellistä ja herkullista. Oikeastaan mikään aine ei ole epäterveellinen :)

      Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!