2.5.2015

Avoin liitto

Sixten Lundberg ja Riitta Havukainen
Kuva @ Tapio Vanhatalo
 
Onnellinen avioliitto on kahden anteeksiantavaisen liitto.

Juuri ennen vappua oli pitkästä aikaa vuorossa jälleen teatteria. Yleensä kirjoitan teatterista heti seuraavana päivänä, mutta vuoden paras juhla, tai kuten eräs toimittaja sen sanoi, Kaikkien Aikojen Vappu, meni ohitse kaikesta muusta ja vapusta toivuttuani hiljalleen on aika palata bloginkin maailmaan. Pidin vappuna todellisen loman blogista, ehkä se ei haittaa, että tämän päivän merkintä tulee näin puolilta päivin ulos. Juhlansa kullakin, minulla vappu.

Mutta teatteriin, Helsingin kaupunginteatteri on, kuten monesti olen sanonut, suosikkiteatterini ja onnekseni myös blogin yhteistyökumppani. Studio Pasilassa pyörivä Avoin liitto on kertomus siitä, mitä tapahtuu kun parisuhteesta on tullut vuosien saatossa yllätyksettömän arkista ja jotain tarttis tehdän. Syntyy ajatus avoimesta liitosta, jossa molemmilla olisi vapaus tulla ja mennä miten haluaa ja kenen kanssa haluaa. Siis avoin liitto. Ehdottomasti kokeilun arvoinen idea eikö?

Näytelmä seuraa nerokkaan hauskalla tavalla miten tässä käy. Koska mustasukkaisuus astuu peliin ja onko molemmilla oikeus tehdä mitä haluaa. Aviopari Dario Fo ja Franca Rame ovat kirjoittaneet parisuhdekomedian jossa sanoja ei säästellä. Näytelmässä pääosassa todella ovat sen näyttelijät, lavastus on minimalistinen, puvustuskaan ei ole mikään henkeäsalpaava, eikä sen tarvitse olla. Riitta Havukainen ja Sixten Lundberg heittäytyvät rooleihinsa antaumuksella ja tuloksena on näytelmä joka tekee sen, joka teatterin ja komedian minusta kuuluukin tehdä: Se vangitsee huomion ja tempaisee mukaansa. Avoin liitto antaa ajattelemisen aihetta samalla kun se on komedian ilotulitusta. Sanoma takana on vakavampi, mutta se on taitavasti verhottu huumorin koukeroihin.

Ehdottomasti näkemisen arvoinen vajaa puolitoista tuntinen sanon minä.

Suuremmat teatterit sulkevat hiljalleen kesäksi ovensa, mutta pian alkaa kesäteattereiden kulta-aika. Onko kukaan menossa kesäteatteriin?.

Upeaa lauantaita ihanat!

Yhteistyössä Helsingin kaupunginteatteri.

Sixten Lundberg ja Riitta Havukainen
Kuva @ Tapio Vanhatalo

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

4 kommenttia:

 1. Ehdottomasti kesäteatteriin on tänä kesänä päästävä. Olemme Turussa viimeksi ollu katsomassa Peppi Pitkätossun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on jäänyt kesäteatteri niin monesti väliin, että tänä vuonna olisi jo kiva päästä :)

   Poista
 2. Kuulostaa kivalta. Pitäisköhän aktivoitua teattereiden suhteen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan, ehdottomasti kannatan aktivoitumaan :)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!