14.5.2015

Ihanat naisemme

Kari Heiskanen, Pertti Sveholm ja Timo Torikka
Kuva @ Tapio Vanhatalo

Jokaisessa päivässä on jotain hyvää.

Teatteri on minulle henkireikä ja mikä sen parempi kuin aloittaa miniloma (otin perjantaille vuosilomapäivän) kulttuurin parissa. Kävin Äidin kanssa eilen katsomassa blogin yhteistyökumppanin Helsingin kaupunginteatterin näytelmän Ihanat naisemme. Meillä teatterikausi alkaa elokuussa ja tämä olikin tämän teatteri kauden toistaiseksi viimeinen näytelmä. Kesällä toivottavasti irtoaa aikaa kesäteatterille, mutta toistaiseksi tämä kausi vaikuttaisi olevan tässä. Seuraavalla kaudelle on kyllä jo yhdet varattu. Billy Elliottia odotetaan täällä kuin kuuta nousevaa, mutta se on vasta syyskuun alussa omalta osaltamme edessä.

Vaan ei mennä vielä niin pitkälle vaan katsastetaan ensin tämä näytelmä. Tutustuin myös ensimmäistä kertaa HKT:n uuteen tilaan eli Pengerkadun näyttömölle, joka osoittautui varsin hyväksi tuttavuudeksi. Pergerkatu sijaintina on itselleni tuttu paikka, olen asunut opiskeluaikanani samalla kadulla. Näyttämö itsessään on HKT:n käytössä peruskorjauksen ajan 2015-2017, aikaisemmin siellä on toiminut Ryhmäteatteri.

Ihanat naisemme taas, siitähän tässä oli kyse. Ranskalaiskirjailija Eric Assous sijoittaa näytelmänsä Pariisiin. Lavalla nähdään kolme miestä ja paljon puhetta naisista. Miesten peli-ilta saa yllättävän käänteen kun yksi herroista kertoo tehneensä jotain peruuttamatonta. Mihin venyy 35 vuoden kestänyt ystävyys? Miten kaikkeen tähän liittyvät naiset?

Lähdin katsomaan näytelmää ilman minkäänlaisia odotuksia ja yllätyin todella positiivisesti. Kari Heiskanen, Pertti Sveholm ja Timo Torikka tekevät kaikki loistavat suoritukset hahmoissa, joista jokainen on omalla tavallaan todella vaativa. Ammattitaitoisten näyttelijöiden eläytymistä on puhdas ilo katsoa. Näytteleminen on aitoa ja hahmot todella heräävät henkiin. Näytelmä itsessään naurattaa ja itkettää. Ajoittain se liikuttaa, mutta lopulta teatterista poistui aito hymy huulilla. Äidin kanssa yhdessä tuomio olikin yksimielinen: Tämä oli todella hyvä.

Hyvää helatrostaita!

Yhteistyössä Helsingin kaupunginteatteri

Timo Torikka, Kari Heiskanen ja Pertti Sveholm
Kuva @ Tapio Vanhatalo

I saw a great Finnish play yesterday. Due to spoken language, only Finnish text today. Great Thursday!

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!