9.5.2015

New skirt for office


Hinta on hinta. Juju on siinä, mihin haluat rahasi laittaa. 
- Rob Walton -

Sivusin jo eilisessä postauksessa uutta ihastustani helmoihin ja sitä, miten monikäyttöisiä ne ovat olleet töissä. Yksi syy tähän uuteen ihastukseeni on eittämättä viime viikolla ostamani uusi hame. Kertakaikkisen mainio kauniin polvimittainen ohut hame on sitä toimistoon kaikkein parhaiten sopivaa tyyppiä, se kun ei rypisty. Se on juuri sopivan mittainen ja mallikin on oikeastaan varsin passeli. Vaan se, mihin ihastuin eniten on helman läpinäkyvämpi yksityiskohta. Työvaatteissa on lopulta aika hankala saada aikaan sitä jotain juttua vaatteeseen, joten kun tällainen sopivan pienellä yksityiskohdalla varustettu versio sitten löytyy niin kyllähän se on hankittava. Globalin vaatteet ovat vielä kohtuu hintaisia, toki se 50€ hameesta on rahaa, mutta en lopulta koe sen olevan mikään järjetön summa kun kyseessä on kuitenkin monikäyttöinen työvaate jota tulee varmasti pidettyä useamman kerran ja toivottavasti vielä useamman vuodenkin ajan.

Kävin aiheeseen liittyen mielenkiintoista keskustelua työkaverin kanssa vaatteista ja niiden hinnoista tällä viikolla. Meistä kumpikin nauttii uusista vaatteista ja lopulta taidamme todella pitää myös siitä, että meiltä liki odotetaan siistin huoliteltua pukeutumista töissä. Olimme kumpikin samaa mieltä, että emme ole työssä, jossa oletusarvoisesti puemme yllemme mustan puvun / mustan kotelomekon joka päivä. Keskustelu koskikin niitä tavallisia jokapäiväisiä työvaatteita. Niitä, jotka antavat sen siistin ja huolitellun kuvan.

Sellaisen kuvan, kun tämä hame mielestäni antaa. Kaikki kohdallaan kerralla. Näin samalla reissulla myös uskomattoman kauniin mekon joka olisi sopinut töihin mainiosti. Vaan kun hintalapussa on summa, johon on kyllä varaa, mutta en halua sitä summaa vaatteesta välttämättä maksaa niin vaate jää kauppaan. Tämä on juuri se, mistä työkaverin kanssa kahvipöytäkeskustelun kävimme. Sen kultaisen keskitien löytämisestä ja siitä, että mistä saa ne kivat laadukkaat työvaatteet, jotka kestävät, joissa olisi joku juju ja joiden hintalappu ei ole se joka työntää pois luotaan. Heitimme kumpikin ilmoille suosikkejamme ja aika hyvin tämä shoppaus on kummallakin hallussa. Koska vaikka se saattaa tuntua tylsältä, niin lopulta olen siellä toimistolla viitenä päivänä viikossa kahdeksan tuntia kerralla. Se on lopulta aika paljon.

Vaikka asiat päällisin puolin olivatkin meillä hallussa niin aina vinkkejä otetaan vastaan:

Mistä sinä hankit (jos siis hankit) työvaatteesi? Paljonko ne saavat maksaa?

Töistä vapaalle takaisin, upeaa lauantaita!


Price is price. It's just where you want to spend you money.
- Rob Walton - 

On yesterdays post I talked on wearing more skirts now days at the office and here is one reason why. The other week I got this lovely new skirt with a little twist to wear at the office. It is the right lenght and modest colour, but detail in hemline makes it still interesting. Having said that, I had the most interesting discussion with a co-worker this week: Where to get your office clothes. We both agree, that we are not in a position where you should wear just black suit / LBD every day. Those we know where to get, but the every day clothes. We both like to look sharply dressed but don't want to spend a fortune. But still you need to pay for the quality we agreed. Getting new office clothes with a little twist is not easy, but we makanged to find many really good places to shop on our conversation. So a good talk on subject that seemed irrelevant, but then if you think about it. I'm at the office five days a week, eight hours at the time. And I want my utfit to look good all that time. That is much to ask, but lucky me, there are many that can deliver.

But off from work and on to weekend, great Saturyday all!

Pusero/Bluse: Old (from Ireland) // Hame/Skirt: Global (Stockmann) // 
Jakku/Blazer: H&M // Kengät/Shoes: Deichmann // Laukku/Bag: Longchamp


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

22 kommenttia:

 1. Hame sopii sinulle todella hyvin ja hyvän paidan olet valinnut sen kaveriksi :). Itse olen yrittäjä ja teen hierojan töitä, joten minun työvaatetukseni ovat urheiluvaatteet :D. Päivät on ihan kiva viettää mukavissa vaatteissa fyysisen työn takia, mutta olen huomannut, että näiden työvaatteiden myötä olen ruvennut vielä enemmän mukavuudenhaluiseksi ja collarit etsiytyvät turhankin helposti jalkaani vapaallakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura. Hierojana tosiaan ei välttämättä näitä toimistokledjuja ylleen kisko. Mukavuuden halu on kyllä salakavala, ne tuntuvat ne collarit olevan sellainen kun tottuu niin niihin jumittuu :)

   Poista
 2. Asiallinen, mutta tosi mukavannäköinen kokonaisuus. Hame on kaunis, tykkään noista etulaskoksista, jotka tuovat jujua siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Belladonne. Laskokset ovat kauniit nekin, jotain pientä kivaa juttua kokonaisuuteen eikä vaan ns. perushame.

   Poista
 3. Kaunis hame ja juuri sellainen joka säilyy käytössä monia vuosia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara. Samaa toivon minäkin, monikäyttöinen kaunotar :)

   Poista
 4. Kaunis hame ja kiva malli :) ja monikäyttöinen!

  Mulla on vaatekaapissa työvaatteina kaikkea H&M:stä Tiger of Swedeniin, vakioliikkeet ovat lähinnä just Stockmann, Zara, H&M.. näistä kaikista oon tehnyt hyviä työvaatelöytöjä. Hintahaarukka on kaikkea kympin ja useamman satasen välillä. Esimerkiksi musta jakkupuku oli sellainen, johon halusin sijoittaa kerralla kunnolla ja saada laadukkaan kestävän puvun, joka ei rypisty, nyppyynny, haalistu jne. Tämä samainen jakkupuku roikkuu mulla edelleen vaatekaapissa odottamassa hoitovapaalta paluuta :) ja vaikka se on jo ollut kovassa käytössä, on se edelleen uuden veroinen, hyvä sijoitus siis! Perusvaatteita, kuten vaikkapa sukkiksia ja trikoopaitoja kotelomekkojen alle, hankin sitten edullisemmin. Ennen olin tosi hintatietoinen ostaja, mutta nykyään kurkkaan ennemminkin materiaalin tiedot ennen ostopäätöstä. Jos materiaali on laadukasta, saatan maksaa vaatteesta korkeamman hinnan. Mulle on tärkeetä, että työvaate on kestävä ja pysyy huolitellun näköisenä pitkään. Kotivaatteet on sitten asia erikseen :) ei oo väliä vaikka kotileggingsit olisi jo vähän kulahtaneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Stella.

   Tuo on ihan totta, mustaan jakkupukuun sitä mielellään sijoittaakin, minulla vastine on ehkä muutamat pikkumustat jotka ovat kaapissa. Niille on käyttöä vaikka kuinka kauan, mutta kun ei tule niitä joka päivä pidettyä, niin ne päivittäiset eivät saisi kyllä maksaa samoja hintaluokan lukuja.

   Materiaali on kyllä ensimmäinen täälläkin, enemmän ja enemmän myös se: rypistyykö tämä päivän aikana. Kotona ja vapaallakin, on sitten eri asia. Ei ole niin just vaikka ei olisi ihan vimpan päälle kun töissä onneksi saa olla :)

   Poista
 5. Kiva postaus! Kaunis asu ja tuo sininen pusero ihan nappivalinta hameen ja bleiserin pariksi. Minulla on töissä varmasti hyvin samankaltainen pukukoodi kuin sinullakin; huoliteltu pukeutuminen, mutta ei kovin formaali kuitenkaan. Se sopii minulle hyvin ja antaa paljon liikkumavaraa oman fiiliksen ja päivän mukaan. Itse tykkään ehkä eniten monikäyttöisistä mekoista ja tunikoista, joita voi sitten säätää asusteilla eri tilanteisiin (villatakki vs. bleiseri, ballerinat vs. korkkarit jne) Suosikkejani merkeistä ovat Esprit, Zara ja Marco Polo. Jälkimmäiset ovat tyyriimmän puoleisia, mutta arvostan erityisesti työvaatteissa ajattomuutta ja laatua. Kivaa viikonloppua Sinulle �� t. Riikka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riikka. Aika samalta kuulosti, ei liian formaali vaikka niitäkin päiviä toki on. Minä olen nyt jotenkin kokonaan jättänyt sen Zaran kiertämättä, pitänee ryhdistäytyä sen kanssa. Esprit on taas suosikkini, jota on harmittavan vähän tullut viimeaikoina hankittua, mutta sekin korjaantuu kyllä ajan kanssa :)

   Hyvää viikonloppua! <3

   Poista
 6. Ostamasi hame on nätti, ja hinnaltaan passeli (jos omaa kukkaroa ajatelen). Minulla on tosi edullisia, ja sitten keskihintaista. Kalliit ostan alennusmyynneistä. Työkäytössä on eniten COS, Lindex (h&w) ja Esprit+mexx. Hinta-laatu kohtaa äissä parhaiten...ja vaatteiden mitoitus on mulle hyvä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annu. Samaa mietin minäkin, että tälle hameelle tulee vielä käyttöä joten siihen nähden se ei maksanut maltaita. Aleissa koetan kiertää minäkin, saa paremmalla hinnalla. Mexxiä en olekaan aikoihin kokeillut, pitänee vilkaista sinne suuntaan taas :)

   Poista
 7. Sinulla on mielestäni hyvin samantyyppinen tyyli kuin itsellänikin töissä :) hameita, mekkoja, jakkuja, huiveja. Tosin jakkuja itse vähemmän käytän, useimmiten tilalla on siistimpi neule(takki). Pukeudun aika naisellisesti, suosikkimerkkejäni ovat Esprit, Inwear, Soaked in Luxury, Mexx ja Your Face. Erityisesti Espritilta löytyy aina jotain omaan makuuni. Myös h&m tarjoaa välillä erittäin hyvällä hinta-laatusuhtella vaatteita, tosin se on aina vähän arpapeliä, mitä saa...

  Ostan vaatteita myös käytettynä, laadukkaat materiaalit kun eivät mene miksikään! Esim. silkki, kashmir ym. ovat usein niin tyyriitä uutena, että käännyn huuto.netin puoleen ;). Tuttuja merkkejä uskaltaa ostaakin, kun tietää, että sopivat ja ovat laadukkaita. Välillä myös Nansolta löytää napakkaa trikoota, joka käy työvaatteeksikin.

  Hinnoista sitten, mekosta voin maksaa n. 100€ jos on täydellinen ja tiedän että käyttöä tulee. Toisaalta yksi käytyimmistä juhlamekoistani maksoi kirpparilla 10€. Monet häät ja perhejuhlat on siinä juhlittu ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en neuletakkia oikein osaa käyttää, jakku on oma valita, mutta muutoin kuulostaa kyllä tutuilta kokonaisuuksilta ja merkeiltä. Esprit oli pitkään luottomerkkini, viime aikoina sieltä on löytynyt todella huonosti mitään. Tasaisesti kuitenkin aina jotain.

   Kirppareilla pitäisi opetella kiertämään, sieltä tekee kyllä aarre löytöjä kun vaan jaksaa kiertää ja tutkia. tuollainen mekkolöytö kuulostaa kyllä unelmalta :)

   Poista
 8. Upea hame! Sopii sulle hyvin :) Kivaa iltaa sinne!

  VastaaPoista
 9. Kaunis hame - ja sopii hyvin sinulle! Tykkään myös hameen pituudesta - sopii istumatyöläiselle;)
  Hinta on passeli vaatteelle, jota käytetään pitempään - ja tuota varmasti käytät!
  Itse olen ostanut monta hyvää työvaatetta Wiklundilta - ja sen outletista;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady. Hame on juuri sopivan mittainen istumiseen kyllä, ei ole tarve nykiä koko ajan alaspäin. Wiklund on Turun suosikkini, joka kerta on päästävä kun siellä suunnalla olen :)

   Poista
 10. Komppaan edellisiä, hame on oikein passeli työkäyttöön - malli, väri ja pituus, kaikki kohdillaan!

  Minulla vähän samanlainen pukukoodi kuin sinullakin, siistiä business-vaatetta, ei kuitenkaan arkena täysin formaalia. Toki niitäkin päiviä on ja silloin melkein turvaudun siihen "turvavaatteeseen" eli mustaan jakkupukuun, mihin satsasin kiitettävästi useita satosia. Mutta kyllä laatukin sitten on hyvä.
  Muuten suosin Esritiä, Filippa k, Zara, HM, laidasta laitaan siis. Jonkin verran shoppailen myös huuto.netistä, koska sieltä löydän esim. Filippaa mukavaan hintaan. Mustasta klassisesta kotelomekosta voin maksaa sataviiskymppiä, mutta esim. valkoisista paitiksista en suostu maksamaan paljoa, kainalot kun pinttyvät siinä missä kalliimman siskonsakin. Kengissä sitten " en säästele", jos niin voi sanoa. Nimittäin minulla ainakin on sen verran ongelmajalat, että muoviset, tekonahkaiset tai muuten jo alkuun vähän epämukavat kengät saavat jäädä kauppaan. Eli kun löydän hyvän jalkaan sopivan kengän, hinta saa kivuta vähän korkeammallekin. Tosin, kipuraja siinäkin tulee jossain vastaan.
  Sinänsä on harmillista toisinaan, kun vaatteet ovat ainakin itsellä jakaantuneet melko kahtia; toiset on selkeästi työvaatteita ja toiset vapaa-ajan vaatteita. Vapaalla kun tykkään pukeutua aika rokisti, mikä ei taas töissä ole sopivaa. Ja siltä väliltä on toisinaan vähän vaikea löytää sellaisia vaatteita, jotka sopisivat molempaan "genreen".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta jakkupuku tai kotelomekko, ne ovat kyllä arjen pelastajia ja niiden päivien kun siihen formaaliin on turvauduttava.

   Minä taas kengissä nojaa Deichmanniin etenkin töissä. Olkoonkin että ne saa kantaa Saksasta saakka, niin se lesti toimii jalassani ja niiden kanssa jaksaa olla. Vähän hankalan matkan päästä ne toki pitää tuoda. Mutta kyllä kengät on oltava hyvät, sellaiset joiden kanssa jaksaa koko päivän.

   Sama täällä, työhön ja muuhun ovat vaatteet aika pitkälle erikseen. Revityt farkut eivät oikein töihin kuulu vaikka vapaalla niitä rakastankin :)

   Poista
 11. Kaunis hame, tykkään tosi paljon. Sinulla on silmää löytää pukevia vaatteita, joissa on kivoja yksityiskohtia. <3 Välillä harmittaa, että itsellä on käytössä vain tietyt työvaatteet, joita edellytetään käytettävän töissä. Siinä kokee välillä vähän kadottavansa oman pukeutumisidentiteettinsä, kun koko viikko saattaa mennä työvaatteissa ja kotona oloasuissa. Nimittäin, jos ei ole mitään menoa, harvoin sitä jaksaa pukeutua vain töihin mennäkseen, jotta pääsee siellä vaihtamaan työvaatteet päälle. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta. Jos on tietyt vaatteet, niin aika mukavissa vaatteissa sitä töihin menee. Työvaatteiden löytäminen ei ole aina niin helppoa, kyllä se melkein tulee ostettua kun hyvän hintainen ja kivan näköinen vastaan tulee. Kun lähtee etsimään, niin ihan varma voi olla, että yhtään sopivaa ei vastaan tule ;)

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!