4.6.2015

Missing Ireland


Jalkasi kuljettavat sinut sinne, missä sydämesi on.
- Irlantilainen sanonta - 

Olen kertonut, uudelleen ja uudelleen tarinan siitä, kun ensimmäisen kerran menin Irlantiin ja jätin palan sielustani sinne. Löysin vihreästä maasta Atlantin rannalta paikan, jossa niin sydämeni kuin mielenikin lepää. Olen pidemmän aikaa tiennyt, että juuri meri on se, joka minut rauhoittaa kaikkein parhaiten, mutta näemmä aava Atlantti on se sielun maisemani. Yhdessä hetkessä myrskyävä ja toisessa tyynen rauhallinen. "Vähän kun sinä" totesi Kotinörtti.

Varmin tapa tietää, koska minulla on ikävä Irlantiin on se, että alan kaivamaan kaapistani Irlannista tuotuja vaatteita ja koruja. Niitä on kertynyt aika tavalla. Etenkin neuleet ja tämä toissa reissulla Inis Moirilta ostettu neule, samoin kuin viime reissulta ostettu saman merkin toinen neule alkavat olemaan varmoja merkkejä. Etenkin kun nämä kaivaa kaapista kesän korvalla.

Joten kun kaivoin tämän esille, oli Kotinörtin toteamus: Onneksi meillä on lentoliput jo elokuulle. Se siinä paljossa matkustamisessa nimittäin on haittana, siihen jää ns koukkuun ja aina pitää olla matkustamassa. Omalla kohdallamme hyvin usein Irlantiin, mutta myös muualle. Kuten sananlasku sanoo, jalat vievät sinne, missä sydän on. Niinpä tietoisena lentolipuista Kaivoin The Dublinerssin CD:n esille ja lauloin hetken mukana. Helpottiko se koti-ikävää? Ei oikeastaan, mutta ainakin tiedän koska pääsen uudelleen. Hinta jonka maksaa kun sielun maisema on jossain muualla. Minulla sentään Euroopassa, voisi olla kauempanakin.

Missä paikassa teidän mielenne ja sydämenne lepäävät?
Aurinkoista torstaita!Your feet will take you where your heart is.
- Irish Proverb - 

As I have said, many times over again, first time I went ti Ireland I left a part of my soul there. When you find the scenery, where your heart and mind relaxes, you wish to go there again. For me, that place is Irleand. Dublin, but as you have noticed, all over the lovely island. One of the safest things to know, that I'm so to speak home sich is to see when I wear things I got from Ireland, and especially knitwear I got from Inis Moir. One of the most western part of Irleand, a small island next to main island. 

So grabbing this from my wardrobe on Sunday caused my Husband to say: Lucky we have tickets already to August. He knows me, I become unberable if I don't know when I'm going there next. That sort of funny, yes. But now I just turned on my The Dubliners CD and and sang for a moment with them. Did it help? Nope, made me miss there even more, but that's the price you pay for leaving your heart to other country.

What is you souls scenery?
Lovely Thursday!

Neule/Knit: Aran Sweater shop // Pusero/Blouse: Penneys (Irlenad) // 
Kengät/Shoes: Penneys (Ireland) // Huivi/Scarf: Mark's&Spencer // 
Laukku/Bag: Longchamp // Korvakorut/Earrings: Small shop in Connemara


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

20 kommenttia:

 1. Itse olen todennut että olen varmasti asunut edellisessä elämässä Italiassa, Gardajärven rannalla. Joka kerta kun sinne matkustan niin tunnen tulevani kokonaiseksi <3 Vielä kaksi viikkoa seuraavaan matkaan :)

  -Päikkis-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on juuri se, mitä hain. Se on kotoisuuden tunne joka siitä syntyy, kun johonkin paikkaan menee. Kaksi viikkoa menee kuin siivillä kun on jotain noin ihanaa mitä odottaa :)

   Poista
 2. Ihanaa, että teillä on lentoliput jo hankittu ja pääsette taas reissuun :) Kuvista päätellen siellä kauniissa Irlannin maisemissa sielu kyllä lepää.

  Tukholma on meille erityinen ja tärkeä matkakohde. Siellä on vietetty lukuisia minilomia, joista yhdellä reissulla kymmenen vuotta sitten sain kauniin sormuksen nimettömääni. Nyt kesällä karkaamme sinne kahdestaan viettämään hääpäivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No totta! Muuten olisin jo ihan mahdoton jos ei suunnitelmaa olisi. Irlanti on karun kaunis, sen takia siellä viihdyn niin hyvin.

   Oi mikä merkitys Tukholmalla. Kyllä moisen muiston jälkeen paikasta varmasti tulee ikimuistoinen :)

   Poista
 3. Mun sielu ja mieli lepää mökillä! Siellä peltojen, metsien ja hiljaisuuden keskellä on ihan parasta latailla akkuja ilman minkäänlaista häiriötä. ♥

  Ihanaa, että pääsette taas reissuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole koskaan ollut niin paljon mökki-ihminnen, mutta ymmärrän kyllä se kauniin hiljaisuuden joka siellä on tarjolla. Toivottavasti kesällä saat olla siellä paljon :)

   Poista
 4. Kirjoitit suoraan kun mun ajatuksista, mutta mulla mieli (ja kroppa) lepää Espanjassa. Sinne on päästävä joka vuosi, vähintäänkin kerran. Dublinissakin ollaan käyty, Irlanti valloitti, mutta ei ihan sydäntä. Suunnitteilla tosin lähteä Dublinin ulkopuolelle vähemmän ruuhkaiseen Irlantiin vuoden päästä. Matkustamiseen jää koukkuun, hyvällä tavalla. Olen itse ainakin valmis tinkimään auton vuosimallista ja merkkilaukun hinnasta, että pääsen reissuun pari-kolme kertaa vuodessa. Mukavaa kesää ja elokuun reissun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama se on Sari täälläkin. Matkustaminen menee kaiken muun edelle kun tahoja mietitään. Kaksi tai kolme kertaa vuodessa, mahdollisesti siihen päälle vielä Tallinnan reissu jos hyvin käy. Kaikki ei ymmärrä, vaan ihana että siellä on muitakin, jotka ovat koukussa.

   Upeaa ja toivottavasti reissujen täyttämää kesää!

   Poista
 5. Ihanat pohdinnat <3

  Saattaa kuulostaa siirapilta, mutta mun koti on täällä Helsingissä. Asuisin halvemmalla ja isommissa neliöissä jossain muualla, mutta en halua muuttaa. Odotan niin paljon kesälomaakin ja en usko että naperotkaan saa minua kovin pitkäksi aikaa pois Helsingistä ;)

  Ihanaa päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se ole siirappista, että nauttii Helsingistä. Helsinki on mullekin maailman kaunein kesäkaupunki, mutta se ei silti vie ihan samalla tavalla sydäntä kuin Irlanti maana. Ja hei, miksi ei asua siellä missä haluaa, vaikka sitten vähän pienemmässä tilassa jos oikeasti on kotonansa. Ymmärrän aivan täysin! En muuttaisi nykyiseltä asuma-alueeltani kovin herkästi pois, tämä on Suomen koti :)

   Poista
 6. En ole Irlannissa vielä käynyt, vaikka se kauan on matkahaavelistalla ollutkin - ihan lukioikäisestä lähtien;) Ja hyvin voisin kuvitella, että tuntisin siellä oloni kotoisaksi - tykkään irlantilaisista, noista maisemista ja irlantilaisista lauluista.
  Mutta se minun sielunmaisemani - kyllä se on meidän Pohjois-Karjalan mökillä - kun kesäisin lähdemme täältä Turun suunnasta läpi Suomen sinne ajamaan, niin kun maisema alkaa muuttua ja näen vaarat ja mäet, metsät ja järvet, tiedän tulleeni kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, että jokaiselle se sielun maisema on jossain. Ihana, että se on löytynyt sinulle <3

   Poista
 7. Isäni sai juuri lahjaksi Irlannin matkan, ehkä menette yhtä aikaa? :) Matkustaminen on kyllä ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on, ehdottomasti parasta mihin rahat voi laittaa jos multa kysytään ;)

   Poista
 8. Minulla on ystävä, joka asui 7 vuotta Irlannissa ja hänen sydämensä sykkii aina Irlannille.

  VastaaPoista
 9. Kiinnostavaa - miksi juuri Irlanti? Jos saisin valita, menisin pian uudestaan Berliiniin tai Barcelonaan, mutta samaan paikkaan harvemmin matkustamme monta kertaa. Maailmassa on niin monta paikkaa vielä näkemättä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irlannin, etenkin Connemaran luonnon karu kauneus vei sydämen. Olen aina myös rakastanut merta ja siellä aavan Atlantin rannalla olin kotonani. Kallioranta ja meri on minulle se tärkein ja nimen omaan avomeri. Vaan on siinä mukana ihmiset ja ilmapiiri, yleinen rentous ja tapa kohdata asiat.

   Monta paikkaa on nähtävänä kyllä, onneksi pääsemme reissuun pari kertaa vuodessa :)

   Poista
 10. Ihana neuletakki. Luulin jo, että äitisi kutoma, mutta olikin valmisvaate :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Käsin tehty se on tuokin, vaan eri ihmisen ja vähän erikoisemmasta villasta (valmistavat sen Aranilla vähän eri tavalla perinteitä kunnioittaen).

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!