2.7.2015

Blue dress with scarf


Käyttäydy kuten leidi, pukeudu kuten pomo.

Mielenkiintoinen lainaus, jonka löysin netin syövereistä jokunen aika takaperin. Osaisin varmasti halutessani käyttäytyä kuten leidi, vaikka vaikeaa se eittämättä olisi. Ihan nyt kaikki etiketin hienoudet eivät ole niin vahvoilla, että voisin sanoa osaavani, mutta koskaan ei liene myöskään liian myöhäistä opetella. Peruskohteliaat käytöstavat koen kuitenkin jo mielestäni osaavani. Vaan toinen osa on se, joka kiinnitti enemmän huomioni: Pukeudu kuten pomo. Niin, pukeudu sen paikan mukaisesti jonka haluat, et sillä missä olet. Lienee samaa tarkoittava lainaus tuokin.

Vaan tässä puolen vuoden aikana olen oppinut kyseenalaistamaan sen, onko parempi olla pomo vai johtaja. Enemmän ehkä englannin sanoissa boss ja leader näkyy se ero mitä tarkoitan. Etenkin tiukassa tilanteessa punnitaan ne esimiestaidot ja kyllä siinä kannattaa kysyä itseltään onko pomo vai johtaja. Toki, ei tule unohtaa alaistaitoja, joskus tuntuu, että media on täynnä vain esimiesten ruotimista, kovin usein unohdetaan se, että hyvältä alaiseltakin vaaditaan niitä alaistaitoja. Aihepiiri, josta voisin kirjoittaa vaikka kuinka. Kumpikin näistä, uskon että ruudun takana jokaisella on varmasti mielipide suuntaan tai toiseen.

Vaan vieläkö esimiehen ja alaisen pukeutumisella on eroa kun on kyse konttoriympäristöstä? Onko se, että on töissä löysän pukukoodin ympäristössä vaan sokeuttanut kokonaan siltä, millaista se tiukemmin vartioidussa paikassa voi olla? Millainen pukukoodi teillä on? Eroaako esimiehen pukeutuminen alaisen pukeutumisesta?

Aurinkoista torstaita!


Act like a lady, dress like a boss.

Interting quote I found some time ago. I have some idea how to act like a lady, though I don't always do that, but how does a boss dress like? And who want's to be a boss? I mean, I think one should be a leader, never a boss. If you know what I mean on that difference. But how does a boss or a leader dress like? Like me here perhaps. I think it's got to do with where do you work in, on our company, this would do fine. Someplace else this would be a desaster. How does a boss dress like?

Lovely Thursday!

Mekko/Dress: Lauren Ralph Lauren // Huivi/Scarf: Old //
Kengä/Shoes: Deichmann // Laukku/Bag: Longchamp


Seuraa blogiani // Follow my blog on:

14 kommenttia:

 1. Ihanat kengät :) Kaunis kokonaisuus :)

  VastaaPoista
 2. Kaunis mekko ! Sinulle sopii sininen väri.
  Aurinkoista päivää !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara, se on kyllä totta, sininen on siksi aina ollut suosikkejani :)

   Poista
 3. Kaunis mekko! Ja meillä pukeudutaan töissä tilanteen mukaan - ei aseman mukaan. Välillä kulkea retostan farkuissa kun tiedän, että varmasti saan olla rauhassa omassa työhuoneessani eikä vieraille tarvitse näyttäytyä - ja välillä edustetaan sitten hyvinkin virallisesti.
  Alaistaidoista voisin minäkin muutaman sanan sanoa - niinkuin esimiestaidoistakin;)
  Hyvää ja aurinkoista heinäkuuta sekä sinulle että Kotinörtillesi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä hyvä, että tilanteen eikä aseman mukaan. Samaa taidan minäkin noudattaa, joskus tosin on pukeutumisfiilis vaikka ei olisi tarvekaan, onneksi meillä voi senkin tehdä. Kunhan muistaa olla tilanteen vaatiessa siisti myös :)

   Aurinkoa heinäkuuhun!

   Poista
 4. Nätti mekko! :) Meillä ei ole mitään pukukoodia,saadaan pukeutua just niinkuin halutaan. Kunhan ei alasti kuitenkaan. Itselleni pääasia on,että pystyn niissä vaatteissa tekemmän hieman fyysisempää työtä ja ne ovat joustavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kivalta tuokin, että ei ole varsinaista pukukoodia. Vaatteet töiden mukaan on kyllä hyvä :)

   Poista
 5. Niin upea mekko ja sopii sulle täydellisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju, se on kyllä yksi pelastaja ollut.

   Poista
 6. Hyviä pohdintoja. Kaunis on asusi ja sinä! ❤️

  VastaaPoista
 7. Tuo mekko on kyllä niin hurjan kaunis!

  Mun nykyiset esimiehet ovat onneksi itsekin rentoa porukkaa, töissä lippikset päässä ja tennarit jalassa. Joten ei mitään pukukoodia täällä onneksi, fiiliksen mukaan mennään.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiiliksen mukaan menossa on kyllä puolensa, joskus sitä kaipaisi meillekin. Aika usein onnistuu, ihan aina ei.

   Hyvää sunnuntain jatkoa!

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!