15.8.2015

What not to pack?


Saan ideoita välttämättömyyksistä kun pakkaan matkalaukkuani.
- Diane von Furstenberg - 

Pakkaaminen on kyllä varsinainen taitolaji, kuten jo alkuviikolla totesinkin. Niin monet kerrat olen pakannut niin paljon turhaa tavaraa mukaani, että ihan pahaa tekee. Vana kun se karsiminen on tuntunut niin vaikealta. Jossain vaiheessa kuitenkin aloitin senkin homman, alla listaa omista kikoistani, joilla koetan välttää turhan tavaran pakkausta.

1. Viime hetken ostokset
Jos ne eivät liity matka-apteekin täydentämiseen tai tuliaisiin, niin koetan välttää viime hetken ostoksia, jotka on pakko saada reissuun mukaan. Ne tulee kuitenkin otettua mukaan ja siinä samalla siis kannettua turhaa tavaraa myös mukana. Etenkin jos tavarat ovat sellaisia, että niitä saa kohdemaastakin, niin ihan turha.

2. Täysikokoiset pullot kosmetiikkaa ja hiustenkuivaaja
Ne nimittäin painavat ja kokorajoituksen takia kuitenkin laitettava ruumaan. Ihan turhaan. Ostin aikaa sitten jo 100ml putelit joihin sitten tyhjennän putsareita. Tulevat käytettyä kotona loppuun ja sillä kympin setillä joka itselläni on hankittuna on menty monet matkat. Olen myös lakannut ottamasta shamppoota mukaan, hotelleissa pääosin nimittäin on shamppoot, hoitoaineen kyllä, mutta tukka lähtee puhtaaksi kyllä hotellin versioillakin. Samoin hiustenkuivaaja on aivan turha kapistus. Ja kynsilakka ja poistoaine? Unohtakaa. geelilakkaus kynsiin tai lakat pois. Lomalla pitää lakkoja tarvitse stressata ja laukkuun levinnyt puhdistusaine on aika ikävä.


3. Korut
Rakastan koruja ja niiden vaihtelua, reissuun pakkaan silti vain muutaman mukaan ja ehdottomasti käsimatkaan. Tämä ei niinkään ole tilansäästöä varten vaan se harmistus, mikä syntyisi, jos matkalaukku katoaa ja korut ovat siellä tai ne varastetaan tai mitä tahansa... Ei kiitos. Pääosin otan mukaan ne peruskorut jotka ovat ylläni ja niiden lisäksi yhden (rihkama) setin, jossa on korvikset ja kaulakoru. Eri asia varmaankin, jos menisin juhlistamaan esim. häitä ulkomaille, silloin tulisi pakattua korut mukaan, mutta en turhaan kyllä ota.

4. Opaskirjat - ei ainakaan enempää kuin yhtä
Opaskirjat ovat kyllä hyvä asia ja monesti antavat paljon infoakin. Itse pääosin tosin lataan suoraan pdf:nä puhelimeen nykyisin, mutta aikaa ennen älyluureja saatoin kantaa useammankin mukanani. Miksi? Yhdelläkin olisi selvinnyt vaikka tulikin useampaa luettua ennen reissuja.

5. Kirjat muutenkin
Ainakin ne kovakantiset saa unohtaa kotiin. Periaatteessa kaikki, minä vaan olen niin kovin vanhanaikainen, että kyllä se yksi pokkari mukaan lähtee. Meillä se pyritään tekemään niin että otetaan kirjat, jotka kumpikin voi lukea mukaan. Eikä olisi kerta tai kaksi, kun ne on myös jätetty lähtiessä hotelliin. Jos voit lukea kännykältä, niin lue siltä. Vähemmän tavaraa se on sekin. 


6. Liika elektroniikka
Jos nopeasti lasken, niin meillä lähtee puhelit latureineen, yksi tabletti laturinsa kanssa sekä kamera ja laturi. Ellen pitäisi valokuvaamisesta niin paljon niin tekisin saman kuin mieskin ja jättäisin kameran kotiin. Läppäriä on aika turha kantaa, tai jos kannat, älä ota tablettia sen lisäksi jne. Itse saisin esim. blogin hoidettua reissusta pelkällä puhelimella hädän tullen ja konetta en todella kanna mukana ellei sille ole äärimmäinen tarve. Sama koskee kaiken näköisiä hiustenkihartimia ja ties mitä muuta, en kanna niitä mukana, tosin on kotonakaan käytä koko aikaa, joten vähän jäävi sanomaan ehkä. Joskus otin kihartimenkin mukaan, metodilla "ihan vaan varuksi".

7. Pakkaa vaatteita, jotka toimivat eri kokonaisuuksissa  
Tämä on ollut joskus aika vaikea paikka, joskin kun on vaatekaappiaan muutenkin koittanut saada järkevämmäksi, niin hiljalleen tämäkin alkaa olemaan hanskassa. Turha pakata mukaan vaatetta, joka toimii vain tietyn kokonaisuuden kanssa. Ennemmin sitten vähän "tylsempiä" vaatteissa (omalla kohdallani aika paljon muuten tummansinistä ja valkoista) jotka eivät ehkä ole ne kaikkein räiskyvimmät kokonaisuudet, mutta ainakin sopivat keskenään yhteen.


8. Tai mitään muutakaan jota ilman voit hyvin elää reissun ajan
Onko oikeasti tarve viisille kengille ja kolmelle takille? Selviäisikö vähemmällä? Farkut joka päivälle? Tarvitaanko sitä ruisleipää Suomesta saakka? Tai kahvia? Ilotulitteita muuten ei edes saa tuoda... Aika moni asia menee järjellä kun ajattelee. Jätä auton avaimet kotiin ellet aja kentälle. Työavaimia tuskin tarvitsee tai niitä extrakortteja siellä lompakossa. Järjen kanssa pääsee aika pitkälle.

Mitkä ovat sinun pakkausvinkkisi? Miten saat mukaasi vain sen, mille on oikeasti tarve?

Hyvää ja aurinkoista lauantaita!

Kuvat maaliskuun Irlannin reissulta Galwaynlahdelta ja Connemarasta.

Seuraa blogiani // Follow my blog on:

8 kommenttia:

 1. Vihaan pakkaamista. Aina tulee likaa kamaa ja sit käy niinkin että joku tärkeä jää kuten viimeksi Helsingin reissulta olin unohtanut kokonaan alkkarit. Aaark.
  Kosmetiikalla saa niin laukun täyteen ku olla voi. Se todellakin on taitolaji.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listan tekeminen etukäteen voisi auttaa? Minä ainakin aloitin sillä, niin ei tuntunut niin pahalta se tavaramäärän vähentäminen. Hiljalleen, kantapään kautta oppimalla :)

   Poista
 2. Viisaita suunnitelmia matkalle. Sama täällä kaksi pokkaria, joita kumpikin voi lukea. Yleensä kun yksi kirja ei reissulle riitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kirjat ovat hankalia. En lukulaitetta vain reissua varten halua ja samalla taas tuntuu turhalta kantaa kovin montaa mukana. Vaan yhdellä selviää ja jos ei, niin onneksi hyvin monesta maasta saa ostettua englannin kielisi pokkareita, aina voi ostaa uuden jos vanhat loppuvat.

   Poista
 3. Pari kolme t-paitaa tai lyhythihaista, pari teknistä t-paitaa, villatakki tms. pari mekkoa tai hame, Goretex-takki, lenkkarit, Relain, tabletti, kännykkä ja laturit, alusvaatteet, kevyemmät kengät, kevyt sadetakki, pilatespallo, pari pokkaria, lääkkeet. Noilla pärjää viikon verran lämpimässä maassa. Olen jo oppinut karsimaan aika lailla matkatavaroita. Minulla on lista ja sen mukaan pakkaan. Korsetti tietenkin mukaan myös ja pelikortit :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvältä listalta kyllä, sellaiselta, että mukana on kaikki tarvitavat vaan ei pahemmin mitään ylimääräistä kuitenkaan joka on hyvä sekin. Pitäisi varmaan tehdä pysyvä lista, itse teen joka kerta uudelleen, mutta toisaalta siihen vaikuttaa niin paljon vuoden aika ja vallitseva sää, että ehkä helpompi tehdä uudelleen :)

   Poista
 4. Mä puen aina pidemmälle reissulle lähtiessäni mahdollisimman paljon päälleni. Säästää tilaa eikä tarvii palella koneessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tuokin! Mä laitan yleensä vaan mukavaa päälle, ehdottomasti tosin farkut koska painaa eniten :D

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!