Hämeenlinna


Haluan kerätä muistoja ympäri maailmaa.

Matkustamisesta olen puhunut blogissa useammankin kerran, jokusen kerran on tullut mainittua sekin, että harvemmin tulee matkustettua kotimaassa. Niinpä me jokunen viikonloppu takaperin keräsimme Kotinörtin kanssa mukaan lähinnä vesipullot autossa istumista varten ja suuntasimme kulkumme Hämeenlinnaan. Ei ehkä se eksoottisin vierailupaikka, mutta kun käytettävissä on yksi päivä, niin läheltäkin löytyy kyllä paikkoja joissa retkeillä ja viettää aikaa. Tällä kertaa se oli Hämeenlinna ja siellä kohteena oli ennen ennen kaikkea kahdelle historiafanille sopivasti itse linna. Yllättävän hyvän opaskierroksen jälkeen jäimme vielä kiertämään itse linnaa ja koska juuri sinä päivänä ulkona tuli lunta riittävät määrät, niin otettiin asukuviakin linnassa sisällä. Linnan neidon kokonaisuudestahan tuo meikäläisen lauantai kokonaisuus on aika kaukana, mutta onpahan kuitenkin yllä.

Päällä etenkin helmikuun viileämmillä keleillä on ollut Äidin tekemä ihana uusi liivi, jota on tullut pidettyä ahkerasti niin töissä kuin vapaallakin. On se meinaan vaan niin lämmin mutta ei kuitenkaan liian lämmin. Toisaalta luin jostain että se 70-luku on taas tulossa takaisin ja siltä se vaatekaupassakin tuntuu, joten tämähän on itseasiassa jopa sen uusimman muodin mukainen. Tai ainakin jotain siihen suuntaan, muodikkaasti pukeutuminen ei ole aikoihin ollut se oma juttuni, mutta ainakin jotain siihen suuntaan voi aina vaatteisiin mukaan ottaa.

Onko Häneenlinna teille miten tuttu kaupunki?
Aurinkoista perjantaita ja hyvää viikonlopun alkua!


Pusero/Blouse: Mexx // Liivi/Vest: Mom made // Farkut/Jeans: Old //
Kengät/Shoes: Old // Huivi/Scarf: Mulberry // Laukku/Bag: Longchamp 



Seuraa blogiani // Follow my blog:

Kommentit

  1. Me ollaan juuri "lomailemassa" siipan kanssa omassa kaupungissa. Illalla käytiin kahteen kertaan syömässä, leffassa ja nyt yövytään hotellissa.
    Hämeenlinna on kyl kiva paikka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai niin, käyhän kurkkaan mun blogin ihanaa arvontaa 😉

      Poista
    2. Se on kyllä, oikein sopivan kokoinen kaupnuki myös. Pitääkin käydä vilkaisemassa :)

      Poista
  2. Tuttu on, koska asunut täällä 44 vuotta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä kohdassa kaupunki lienee kyllä hiljalleen koluttu :)

      Poista
  3. Hämeenlinna on kaunis, en siellä montaa kertaa ole käynyt mutta muutaman. Kotimaata on kiva koluta, liian harvoin tulee sitä tehtyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin se on. Yleensä tulee lähdettyä pidemmälle ja tuppaa kaunis kotimaa unohtumaan :)

      Poista
  4. Kotimaan matkat ovat kiva idea. Olemme olleet viikonloppulomalla Turussa ja Tampereela ja mukavaa on ollut. Olen pyytänyt mieheltäni syntymäpäivälahjaksi "elämyksiä" eli pieniä retkiä jonnekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä se niin taitaa olla, että reissut ovat niitä parhaita lahjoja, olkoon sitten illaksi leffaan tai toisessa ääripäässä pidempi aika jossain maailman äärilaidalla ja ihan kaikki siitä välistä :)

      Poista
  5. Matkailuun liittyen, kutsuuko Irlanti tänä kesänä? :) meillä on reissu tiedossa elokuussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lähdetään juhlistamaan Easter Risingin 100-vuotisjuhlia pääsiäisen alusviikolla, kierros on Galwayn kautta Dubliniin. Ensin siis ystäviä tapaamaan ja sitten juhlimaan. Elokuussa vuorossa on toivottaasti viimeisen haaveen toteuttaminen ja Ring of Kerry autolla :)

      Poista
    2. Ring of Kerry oli upea kokemus, toivottavasti teille osuu hyvät säät kohdalle - meillä oli pelkkää auringonpaistetta!

      Poista
    3. Piti vielä tulla lisäämään, että ajakaa ihmeessä myös Dingle Peninsula ympäri, vaikkei kuulukkaan Ring of Kerryyn. Varsinkin Inch Beach oli henkeäsalpaavan upea.

      Poista
    4. Eiköhän sitä kesällä ehdi kiertämään enemmänkin, ensin tämä reissu :)

      Poista
    5. Hih, ollaankohan kaikki samalla lennolla, mekin ollaan elokuussa menossa (näillä näkymin 8.8.) :)

      Poista
    6. Saa nähdä. Luulen että lähdetään aikaisemmin jo, mutta koskaan ei tiedä :)

      Poista
  6. Ihania kuvia! :) Kovinkin tuttu kaupunki! Olen täällä sen 28 vuotta asunut ;)

    VastaaPoista
  7. Heiii, ihana kuulla susta pitkästä aikaa! Siis itsehän ehdin hävyttömän huonosti koskaan mitään lukemaan, siksikin niin ilahdutti kun näin että sulta on tullut uus postaus :) Kotimaanmatkailu on aika jees ja sitä nyt (sattuneista syistä) itsekin enemmän harrastan :D Tuollakin on käyty! Kivaa viikonlopun jatkoa Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa. Hiljalleen raskaan kahden kuukauden jälkeen taas blogin pariin takaisin. Joskus on paras pitää vaan taukoa.

      Upeaa sunnuntaita Saara!

      Poista
  8. En muistanutkaan, että tekin kävitte juuri Hämeenlinnassa. Se oli tälleen alkukeväästäkin yllättävän kiva kohde, vaikka olisi varmasti kesällä vielä huomattavasti kauniimpi. Tykkäsimme linnasta K:n kanssa molemmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mekin totesimme, että lienee kesällä useampi kuin talvella, mutta jos kaiken jättäisi kesään niin loppuisivat päivät kesken :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!