1.6.2017

Oikeus arvostella toisen ulkonäköä?


Saatat nähdä taistelun, mutta et luovuttamista.

Sain äsken edelliseen merkintääni kommentin, jossa todettiin että olen alkanut rupsahtaa vaikka muutama vuosi sitten olin semihehkeä kurveineni. Siis niine samoine kurveineni, läskeineni, joiden kanssa voin valtavan pahoin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Kurvit joissa ei ollut lihasta ollenkaan ja joiden kanssa en voinut hyvin. Sitten aloitin elämän muutoksen jonka seurauksena läskiä tippui pois yli 30kg ja lihaksia tuli tilalle enemmän kuin riittävä määrä. Nyt sitten tammikuussa perheemme kohtasi ilouutisia ja saamme lapsen syksyllä niin kehoni on muutoksen myllerryksessä uudelleen vatsan kasvaessa etenkin tällä hetkellä varsin mahtavaa vauhtia. Tunnen olini väsyneeksi koska sekä verenpaine että hemoglobiini huitelevat todella alhaisissa lukemissa. Lukea, että olen alkanut rupsahtamaan ja samalla katson kuvia joiden ottohetkellä voin todella pahoin niin saa miettimään välillä, miten ihmeessä ihmiset jaksavat tulla jakamaan moisia kommentteja.

Minä luen blogeja siksi, että saan niistä iloa ja inspiraatiota. Jos on aihe joka ei kiinnosta tai jos sattuisin jostain syystä kokisin bloggaajan ulkonäön muuttuneen niin ei kävisi pienessä mielessäkään että jättäisin siitä kommentin. Etenkään muodossa "Tämäkin alkanut rupsahtamaan..." Ihan kun en itse lukisi kommentteja vaan kirjoittaisin tätä jotenkin ulkopuolisena? Tottakai luen ja vastaankin niihin.

Tämä ja sitä edeltänyt vielä arvoituksellisempi kommentti sai miettimään vielä enemmän sitä mikä tarve ihmisillä on internetin aikana arvostella toisten ulkonälöä? Kenen oloa se oikeasti helpottaa että saa haukkua jonkun itselleen tuntemattoman ihmisen lyttyyn? Kenelle tulee parempi mieli siitä, että saa solvata toista ihmistä?


Itse koen sen olevan niin, että on aikaa joko elämän positiivisiin tai negatiivisiin puoliin. En todellakaan jaksa käyttää energiaani siihen, että solvaisin muita tai kävisin jättämässä negatiivisa kommentteja toisten blogeihin. Tai että velloisin kateudessa tai muutenkaan jaksaisin antaa aikaani ja energiaani negatiiviseen olemiseen. Mutta ehkä jotkut sitten löytävät elämäänsä sisältöä siitä että käyvät haukkumassa bloggaajaa. Tietenkin, bloggaajaahan saa haukkua ja koska tämä on esillä niin oikein on siihen laittanut itsensä tyrkylle arvosteltavaksi eikö niin? Ei siis suinkaan siksi, että kokee voivansa jakaa omaa tyyliään jos joku siitä vaikka insiroituisi, samalla tavalla kun itsekin inspiroituu. Kenties jakaa blogiinsa ne kosmettiikkailonsa jota ainakaan allekirjoittaneen puoliso ei muuten jaksa kuunnella ollenkaan.

En oikeastaan käsitä mikä oikeus kenelläkään on arvostella toisen ulkonäköä? En ole koskaan käsittäyt. Toki, olen aina ollut ylipainoinen, lapsesta saakka oikeastaan. Enkä koskaan tule normaalipainoinen olemaan, pääosin koska en ole valmis tinkimään lihasmassastani. Minusta on lähinnä huvittavaa että joku tällä hetkellä kommentoi mitään ulkonäöstäni, tottakai painoa on tullut. Vatsassani kasvaa toinen ihminen. Tottakai olen ajoittain nuutuneen näköinen, se toinen ihminen vie energiaa minustakin.

Vaan oikeasti kaksi vuotta sitten vielä olisin lähinnä itkenyt, itkenyt sitä että olen ruma ja rypenyt yhdessä kommentissa päivä tolkulla. Miettinyt mikä minussa on vikana ja solvannut itseäni tavalla jota en koskaan sanoisi kenestäkään muusta. Olisin uskonut sen, mitä se yksi negatiivinen kommentti sanoo, huolimatta siitä mitä kukaan muu olisi sanonut. Olisin oikeasti ollut sitä mieltä, että olisin rupsahtanut, ruma ja kammottava. Uskon, että on olemassa useampi ihminen joka kokee tällä tavalla edelleen, huolimatta siitä miten upeita he ovat. Useampi ihminen joka vastaavan kommentin edessä jää miettimään vain tätä kommenttia ja unohtaa ne kaikki postiiviset. Heille haluan sanoa: Te olette upeita juuri tuollaisena kun olette. Pääosin moiset kommentit nousevat kateudesta, ne on syytä jättää omaan arvoonsa.

Ihmiset hyvät, koitetaan ennemmin antaa sitä positiivista palautetta kun negatiivista ja jos ei voida sanoa mitään positiivista niin ollaan hiljaa eikös? Onneksi tiedän että teissä lukijoissa on paljon fiksuja ja ihania ja upeita ihmisiä joille ei tulisi mieleenkään vastaavia kommentteja jättää.

Aurinkoista kesäkuuta kaikille!

25 kommenttia:

 1. Minä olen kyllä katsonut kateellisena, miten olet saanut kroppasi hyvään kuntoon parin viime vuoden aikana. Itse en ole saanut aikaan mitään muuta kuin lihomista. Ja kroppasi on hyvässä kunnossa edelleenkin, viime kuvissa olet vaan vähän väsyneen näköinen kasvoiltasi, mutta kukapa odottava äiti ei olisi välillä. Ja aina ei kuvissa voi onnistuakaan täydellisesti. Itse joudun ottamaan parikymmentä kuvaa, jotta yksi olisi edes siedettävä. Iloa odotukseen ja tyhmistä kommenteista ei tosiaan kannata välittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse ajattelin, että julkaisen rehellisesti väsyneen näköisiä kuvia koska sitä tällä hetkellä olen aika ajoin. Ei sillä että vatisin kuvista muutenkaan täydellisyyttä, harvemmin vaadin. Haluan ennen kaikkea näyttää todellista elämää, en muotilehtityyppistä siloittelua :)

   Ei hätää, en minä välitäkään. En enää, jokunen vuosi sitten olisin vielä välittänyt. Paljon enemmän.

   Kiitos Sari kauniista sanoistasi <3

   Poista
 2. Minä taas mietin viimeksi sinun käydessä meillä, että näytät kauniilta ja raskausvatsa oli pyöristynyt hienosti. Tuli ihan mahakateus, itsehän olin sellainen "mahalla pröystäilijä", kuten entinen kollegani lämpimästi totesi.

  Raskaus jättää väistämättä jonkinlaisia muutoksia kehoon sen aikana ja jälkeen. Itse ainakin suhtaudun nyt kroppaani aikaisempaa lempeämmin, onhan se kasvattanut sentään uuden, hienon ihimisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on ihanaa, miten olit mahastasi ylpeä. Itse tuskin pääsen samaan pisteeseen saakka missään vaiheessa. Vaan tuossahan tuo kasvaa, halusin tai en. Ja niin se on, että raskaudesta kuten monesta muustakin kehon mullistuksesta jää ne jäljet. Vaan niin jää elämästäni yleensäkin.

   Poista
 3. Ilkeät kommentit ovat kateellisten panettelua. Olen miettinyt monesti itsekin, miten nämä ilkeilivät viitsivät käyttää aikaansa ja energiaansa seuraamalla tai lukemalla blogeja, joista eivät pidä tai jotka ärsyttävät. Luulisi heillä olevan parempaakin tekemistä.
  Enpä ole rupsahtamista havainnut, vaikka olen hyvinkin aktiivisesti lukenut blogiasi. Päinvastoin, olen ihaillen seurannut, miten upeaan kuntoon olet elämänmuutoksen myötä kroppasi saanut. Ihanaa ja aurinkoista kesää ja odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua se jaksaa hämmentää kerta toisensa jälkeen, miten ihmiset jaksavat tuhertaa energiaansa moiseen negatiivisuuteen, tai kuten tässä tapauksessa kommentissa joka ei enää tullut läpi "totean vain faktoja jotka jokainen näkee". Herttinen sentään, miten kukaan jaksaa?

   Kiitos Belladonna, kauniisti sanottu <3

   Poista
 4. Taitaa meillä olla sama ano... tai sitten netissä sauhuaa enemmänkin näitä ilkeilijöitä, sillä samasta aiheesta kirjoitin juuri tänään. Ensinnäkin hehkut ja toisekseen olen seurannut matkaasi mm. instassa ja nostan niin hattua elämäntaparempalle, joka on pitänyt. Saat olla itsestäsi ylpeä ja olet kaunis nainen, ei kaikki voi mahtua kokoa 34 muottiin.

  Jaksamisia näiden kanssa ja halit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yöllä tulleesta kommenttitulvasta ja niiden kirjoitustyylistä päätellen kyllä. Kiitos Tiia kauniista sanoistasi <3

   Poista
 5. Löysin ekaa kertaa blogiisi ja olipa koskettava ja hyvä teksti. En voi minäkään ymmärtää, miksi jotkut ilkeilevät tuolla tavalla. Ehkä se on sitä, että he kuvittelevat voivansa nousta toisen selkänahkaa pitkin askeleen ylöspäin, kun ovat painaneet ensin toisen alas typerillä kommenteillaan... Mutta sehän on pelkkää harhaa, sillä kaikki mikä perustuu toisen kiusaamiseen tai alistamiseen, on todella alhaista. He jatkavat rypemistä omassa pohjamudassaan, eivätkä siitä pääse, elleivät muuta tyyliään.

  Sinä näytät hehkuvalta ja ihanan naiselliselta! Ja teksteistäsi huomaa, että sisälläsi on kultainen sydän ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Tuula! Ilmeisesti jotkut saavat ylemmyyden tunteen kokemisen toisten vähättelystä ja tytöttelystä. Sieltä mustan sumun keskeltä on vaikea nousta kohtamaan omat puutteensa, lienee siis helpompi painaa muita alas ja kokea sitä kautta ylemmyyden tunnetta.

   Kiitos Tuula kauniista sanoistasi <3

   Poista
 6. No voi jestas sentään!! Vaikka kuinka miettisin, ei mahdu mun järkeen tollaset kommentit, eikä niiden motiivit.
  Ehkä kyseessä on joku, joka on itse yrittänyt vastaavaa elämäntapamuutosta kuin sinä, mutta ei ole siinä onnistunut? En tiedä, mutta sen tiedän, että olet tehnyt ihan mielettömän hienoa työtä oman terveytesi ja hyvinvointisi eteen ja nostan sille todellakin hattua!

  Toivon, että sun olo loppuodotusta kohden kohenee ja väsymys vähenee. Kaikkea hyvää Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit, joita on tullut reippaasti senkin jälkeen kun otin valvonnan päälle ovat tulleet "asia"sisällöstä päätellen miehiltä, joita mitä ilmeisimmin häiritsee ensin tapahtunut elämänmuutos ja sen jälkeen tapahtunut raskaus.

   Kiitos Annukka <3 Toivon itsekin, että väsymys hellittää hitusen verran ja jaksaisin vielä hippasen enemmän tässä kesän aikana. Syksyllä lienee turha haaveilla niistä koko yön kestävistä yöunista ;)

   Aurinkoista kesää Annukka <3

   Poista
 7. Tsemppiä Satu!

  Olet tehnyt huikean matkan oman hyvinvointisi ja vartalon kanssa. Tämän kaiken kruunaa syksyn perheenlisäys.

  En todellakaan ymmärrä näitä anoja, jotka joskus allekirjoittanuttakin "ilostuttavat". Sitä on niin helppo nimettömänä huudella puskista mutta omilla kasvoilla ei uskalleta sanoa mitään.

  Onnea oikein paljon ja iso halaus upealle mimmille!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuulanneli!

   Näinhän se on. Omalla osallani nämä anot vaikuttavat olevan kaikki miehiä, joille valitettavasti ei nyt tunnu sopivan se, että naisen kroppa muuttuu siinä kohdassa kun nainen on raskaana. Surullista sinällään, että jotenkinhan hekin ovat syntyneet tähän maailman.

   Vaan parempi lienee kun ei anna sen suuremmin häiritä, menee vain omaa energiaa.

   Upeaa kesäkuun alkua!

   Poista
 8. Kommentoin saman kuin Tiiallekin että meitä on niin moneen junaan ja jollain on vielä aikaa jäädä asemallekin löntystelemään ja kirjoittelemaan turhuuksia... Siinä se lyhykäisyydessään. Anna mennä toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos. Jos noita negatiivisen jakajia jää miettimään, kiemurtelee sitä negatiaa omaankin mieleen. Ei kannata. Sinä ole sinä ja sinun kroppasi juuri sellaisenaan hyvä. Elämän varrella on erilaisia kausia ja joskus näyttää paremmalta ja joskus väsymys näkyy vähän näissä meidän blogikuvissakin, mutta se on vaan elämää... Tsemppiä odotukseen ja jaksamista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin sitä on tässä koitettu ajatella, että jollain on täysin turhaa aikaa ja olla vellomatta siinä pienessä negatiivisuudessa joka tuolta koittaa puskea päähän mukaan - lähinnä itseä soimaamaan.

   Kiitos Sari <3

   Poista
 9. Olikohan tuo päivä sellainen, kuin joku halusi vain käydä yksitellen loukkaamassa yhtä jos toista. Jollain on vaan halu tulla vetämään mattoa toisten alta. Tiian blogiin tuli kommenttia, jossa haukuttiin meidän molempien ulkonäöt... Jollain vain on paha olla, mutta sehän ei ole meidän ongelma. Yritetään olla välittämättä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin vaikutti aikaa riittävän siihen, että jatkoi noita kirjoituksia vielä pitkälti sen jälkeen kun olin ottanut kommenttien valvonnan päälle. Mutta niinhän se on, että jolloin nyt vaan on paha olla.

   Kiitos Maiju <3

   Poista
 10. Piti oikein mennä katsomaan edellisen postauksen kuvat, kun en mielestäni huomannut aikanaan sinun rupsahtaneen. Enkä kyllä huomannut noissa kuvissa väsymystäkään, vaan ihanaa raskaana olevan naisen hehkua.

  Ymmärrän, että tuollaiset kommentit satuttaa, mutta parempi ne on jättää omaan mitättömään arvoonsa. Jollakin on vain äärettömän paha mieli eikä osaa sitä muuten purkaa, kuin haukkumalla muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne on parempi, rauhoittui hiljalleen sekin tässä kun piti hetken hiljaisuuden blogin parissa muutenkin. Itseään siinä pönkitetään kun muita haukutaan, onhan se niinkin kyllä. Vaikka toki se ei kohteesta kivalta tunnu.

   Kiitos Tuija kannustuksesta <3

   Poista
 11. Jotain oman pahan olon purkamista ehkäpä netissä toisten haukkuminen on. Toisaalta on ihmisiä, jotka ovat kateellisia raskaana oleville. Nauti raskaudesta. Raskauskilot lähtevät nopeasti, kun vauva syntyy ja alkaa imetys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se on, totta myös tuo raskauskateus. Vaikka tyylistä jolla nämä oli kirjoitettu niin mies siellä kommenttien takana vaan ehkä hekin voivat kateellisia moisesta olla? Tiedä sitten, kyllä ne kilot lähtevät, sen olen jo vakaasti päättänyt.

   Poista
 12. Voi hyvänen aika! Vai rupsahtanut... Minusta sinulla on aina kaunis hymy ja iloiset silmät. Minä olen sitten varmaan sokea kun en muuta näe. Kroppa muuttukoot suuntaan jos toiseen, siitä viis. Kaikkea hyvää odotukseesi!

  Ja näille kaikkitietäville tiedoksi: rupsahtaminen ja vanheneminen on etuoikeus. Hyvä ystäväni kuoli 51-vuotiaana rintasyöpään eli hän ei sitten enää rupsahda. Itse olen olen muhkuroista, rypyistä ja juonteista iloinen. Saan elää elämää rakkaideni kanssa. Ainakin tänään.
  T. Tosi pahasti rupsahtanut blogisi lukija ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä tuli ihan tippa linssiin kun mietin sitä, että kaikki eivät saa kokea ikääntymistä. Vaan onhan se tosiaan niinkin, ei sekään mikään itsestään selvyys ole tietenkään.

   Upeaa ja aurinkoista kesää <3

   Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!