Yksi asu, neljä tyyliä


Luovuus antaa sinulle mahdollisuuden tehdä virheitä.

Olen useamman kantapää oppimisen kautta todennut, että työasujen pitää itselläni olla muokattavissa erilaisiin tilanteisiin. On hetkiä kun niiden on taivuttava edustamaan minuutin varoitusajalla, on tilanteita kun haluan vain käpertyä villasukat jalassa tuoliin ja säätää taulukot kuntoon rauhassa. Tasapaino tämän löytämisen välillä on ottanut aikaansa. Olen ollut työpaikassa jossa minun on pitänyt noudattaa hyvinkin tiukkaa pukukoodia koko ajan, jolloin villasukat olivat vain haaveena. Nykyisin pukukoodi on hyvinkin rento ja ajoittain huomaan vetäväni mukavimmat farkut jalkaan ja heittäväni hupparin päälle.

Yli kymmenen vuotta ympäristössä jossa kuitenkin oli pukukoodi on jättänyt jälkensä, miellän edelleen hupparit ja muut vapaa-ajalle ja olen luonut hiljalleen tällaisen rennomman mutta silti asiallisen tavan pukeutua. Ensimmäisenä jäivät korkokengät. Pitkään pidin töissä korkoja jos oli tarve vaihtaa tossut / lenkkarit siistimpiin. Baltsuissa palavereihin saattoi mennä hyvin. Nykyisin nekin ovat jääneet, pääosin tosin siksi että meillä ei pidetä töissä kenkiä ollenkaan vaan hiimaillaan sukkasiltaan ja työmatkat taas menee mukavammin kengissä joissa on kiva kävellä.

Sen jälkeen tulivat farkut ja rennommat puserot ja niiden kanssa onkin sitten tullut veivattua mikä olisi paras. Ihan perus t-paita tuntuu monesti liian arkiselta (omaan makuuni!) mutta sittent aas monet puserot ovat epämukavia kun halajaa mukavuutta. Ratkaisin ongelmaa muutamalla tällaisella siistimmällä puserolla. Ihastuin nimittäin kesän alussa Ril'sin puseroon jonka ostin jokseenkin kovasta hinnasta huolimatta. Ril's on Luhdan omistama merkki eli ainakin pääkonttori seisoo Suomessa. Myönän että en kovin syvälle jaksanut eettisyyttä tutkia, vaan tyydyin Luhdan itse antamiin tietoihin (Luhta sportswear company Responsibility). En jaksanut mennä tämän syvemmälle vaatteen eettisen tuotannon tutkimisessa tällä erää. Pääkonttori kotimaassa ei missään nimessä ole mikään eettisyden tae, mutta toivoin sen olevan laadun tae ja siinä en ole tähän mennessä pettynyt. Kuvien vaaleanpunainen pusero on alesta ja juuri tilasin alesta muutaman puseron lisää. Sen verran ihastunut olen näiden vaivattomuuteen.

Näillä nimittäin jakkua, vaikka kuinka rento onkin, ei ole tarve pitää koko ajan töissä päällä. Sen takia tarvitaan pusero joka ensinnäkin ei rypisty. Toisekseen näyttää kivalta ja kolmannekseen kaiken päälle ei ole liian kuuma sen jakun alla. Mielellään jos se menisi kesästä talveen ja sitten siinä pitäisi olla vielä Joku Juttu. Hyvin harvoin yksikään paita täyttää näitä vaatimuksia. Keväällä ostettu vaaleansininen täytti ne ja säntäsinkin aleihin ostamaan tämän kuvissa olevan vaaleanpunaisen. Tämä toimii niin housujen kuin hameidenkin kanssa, töissä ja vapaalla. Jes! Kerrankin oikeasti pusero joka toimii monessa.

Näiden puseroiden turvin saa siis tästäkin kokonaisuudesta neljä eri tyyliä. Käytännössä menen töihin huivi kaulassa ja jakku päällä. Töissä jossain kohdassa lähtee näin lämpimällä joko jakku tai huivi, viimeisenä sitten vielä se toinen joka jäi. Vaatteiden tulee siis toimia yhdistelmänä vaikka olisi mitä tahansa näistä yhdistelmistä. Päätin sitten kerrankin myös kuvata nämä kokonaisuudet teille, ensimmäisen kuvan asusta viimeiseen kaikki ne välimallit kuvissa.

Mikä niistä on sinun suosikkisi?
Energistä uutta viikkoa!

P.S. Kuvissa myös uusi kampaajalta viime viikolla haettu tukka. Vähän tummempi kuin aikaisemmin ja ai että tykkään syksyö vasten noista tummista raidoista siellä vaaleiden seassa.

Jakku: Tommy Hilfiger // Pusero: Ril's // Farkut: GAP // 
Kengät: Converse // Laukku ja huivi: Balmuir


Se vaaleansininen pusero johon ihastuin keväällä kahdessa kokonaisuudessa:
Sinivalkoinen kesäasu

Kommentit

 1. Ihana tuo paita, kaunis malli ja jakku istuu hyvin! Kun on muutama laadukkaampi vaate joita helppo yhdistellä, saa kivoja asukokonaisuuksia.

  Mukavaa viikon alkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paita osui kyllä jotenkin todella nappiin, samoin jakku. Hyvin istuvia luottovaatteita on kyllä hyvä olla olemassa, helpottaa tosi paljon pukeutumista.

   Aurinkoista viikon alkua! :)

   Poista
 2. Kiva uusi väri hiuksissa sinulla. Ekassa ja tokassa kuvassa asu näyttää siltä, että itsekin siinä viihtyisin, vaikka olenkin ihan onneton farkkujen käyttäjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Tykkään itsekin tummemasta näin syksyä vasten. Itseni tuntien keväällä halajan jo vaaleaa kesää vasten :D Mä olin vuosia pelkissä farkuissa, mulle taas muiden housujen käyttö on jotenkin todella vaikeaa.

   Poista
 3. Taitavasti osaan pukeutua töihin. Se on taito, kun pystyy muokkaamaan asua tilanteiden mukaan. Mun pitäisi päästä sun pukeutumiskouluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos <3 Se on itseasiassa aika helppoa kun keksii ne perus niksit, mutta toki tässä vaikuttaa isossa yrityksessä konttorityössä oleminen työuran alussa, jolloin sitä katsoi miten yli 20 vuotta uraa tehneet asiat tekivät ja sitten vaan otti mallia.

   Poista
 4. Onpas aivan ihastuttava paita! Väri on kaunis ja kaula-aukon rypytys kiva yksityiskohta. Farkut, jakku ja (t-)paita -kombinaatio on mun luottoyhdistelmä, joten se taitaa olla näistä mun suosikki.
  Kirjoituksesi pari ensimmäistä kappaletta voisi melkein olla omaa tekstiäni; niin samantyyppinen pukeutumishistoria on mullakin takana. Vuosia käytin usein mm. jakkupukuja, nyt ne roikkuvat kaapissa lähes käyttämättöminä (pitäisi varmaan laittaa kiertoon). Huppari ja farkut -komboa en vielä osaa töihin laittaa, mutta yhä rennompaan vaatetukseen olen siirtynyt varsinkin viimeisen vuoden aikana.
  Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihastuin myös tuohon paitaan - siinä määrin että tilasin saman mallisen tummansinisenä ja toisen vaaleanpunaisen. Se nimittäun harmittaa aina kun on pesussa ja nyt ei tartte keskellä viikkoa pestä puseroita jos sattuu haluamaan vaikka joka päivä vaaleanpunaista päälleen.

   Mulla on muutama pikkumusta edelleen jäljellä, muutoin olen laittanut kiertoon vanhat. Niillä muutamalla on niin iso tunnelataus takana että pidän ne ihan juhliakin varten vielä kaapissa. Töihin niissä meno tuntuu vähän jo liioitellulta. Jakut saivat uuden elämän farkkujen kavereina, mutta ne mekot, ne oli pakko antaa eteenpäin.

   Huppari on hyvin harvinainen vaate, mutta joskus perjantaina on sellainen olo, että se on nyt pakko sellainen päälle laittaa. Pääosin silloin on takana edellisen päivän migreeni tai muu vastaava ja mukavuus ajaa ohi. Pääosin se on kuitenkin farkut, paita ja huivi sen kanssa. Riittävän siisti joka tilanteeseen meillä.

   Aurinkoista tiistaita!

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!