Lasitettu parveke ja muut arjen ilot


Ai niin mulla on laistettuparveke!

Tämä viikon takainen lausahdus johti siihen että viikko sitten siivosin parveketta kesäkuntoon. Koko talven se oli seissyt lähinnä matkalaukkujen säilytyspisteenä. Edelleen ne laukut ovat siellä, mutta ovat sentään kasassa samassa paikassa sen sijaan että olisivat pitkin poikin. Hiljalleen ne siirtyvät sieltä jonnekin muualle vielä. Puolet on siis nätisti kalustettu, toinen puoli vähemmän. Sohvan palat ostin vimie syksynä, oikea aika ostaa noita paloja, koska herttinen sentään mikä oli palan hinta tässä viikolla hintaa tuijottaessani. Jessus. Nooo, ehkä ensi syksynä sitten lisää. Pöytä ja tuolit ovat vanhat, äiti viime kesänä huolsi ja lakkasi ne uuteen uskoon.

Lasitettu parveke on jotain, mitä ilman olen ollut tähän saakka kaikissa asunnoissa sitten lapsuuden kodin. Ensin oli vain ikkunat, sitten ranskalainen parveke ja viimeisenä parveke ilman laseja. Mikä luksus on kun saa malaiskuussa istua jo auringonpaisteessa. Kahden paiton alla ja vajaan tunnin, mutta ehti siinä parvekekahvit keittämään ja palasen kakkua syömään. Kaupan kakkua, vielä en ole alkanut leipomaan. Kun en sitä oikeastaan muutoinkaan tee niin jotenkin leipomisen aloittaminen tuntuu hassulta. Toisaalta, kuka kaiken söisi. Tuota ostettuakin mutakakkua riitti niin pitkälle että alkoi tulemaan korvista ulos, vaikka kolmen hengen voimin sitä koetimme saada tuhottua parhaamme mukaan.

Tulppaanit eivät jääneet parvekkeelle, olivat siinä vain kuvaamisen ajan. Niitä olen kuitenkin pitänyt keittiössä piristämässä kotona vietettyä arkea. Pieni hinta siitä, että on jotain piristämässä päivääni. Ainakin omasta mielestäni. Kerran viikkoon noita saa kyllä olla ostamassa jos tuoreita haluaa pitää, mutta sen verran haluan kotimaisia yrittäjiä tukea myös tässä kohdassa.


Mietin tällä viikolla kotimaisten yritysten tukemista muutenkin aika paljon. Ensimmäinen asia jonka halusin omalta osaltani, itsekkäästi, varmistaa oli valmennusten jatkuminen. Olin toki jo ostanut seuraavat, mutta annoin omassa somessa sitten enemmän tilaa jos saisin jonkun muunkin innostumaan mukaan lähtemisestä. Sen verran paljon on omaan henkiseen ja fyysiseen jaksamiseen tuo vaikuttanut että haluan jatkaa valmennuksissa jatkossakin. Onneksi Matias taisi lyödä myynti ennätyksensä joten Same Goal liikuttaa ja treenauttaa jatkossakin.

Muutoin tällä viikolla tilasin lapselle pienestä kivijalkakaupasta lisää puisia leluja. Meillä on leikitty aika paljon joululahjaksi saaduilla puisilla leivoksilla ja kakulla, joten vähän lisää leluja ei ollut pahitteeksi. Lelukauppa Tingeling ei ole ainut paikka josta niitä saisi tilattua, mutta kun oli mahdollisuus tilata mutta ehdottomasti halusin kivijalkakauppaa tässä kohdassa tukea. Koen kyllä senkin tärkeänä, että tuen Euroopassa valmistettuja leluja, sellaisia jotka oikeasti kestävät. Ei siis pelkästään kivijalka vaan myös jotain muuta kuin muovikrääsää.

Muutoin en ole, myönnän, suuremmin katsellut. Rekistä tilasin pari juttua joista enemmän ensi viikolla. Meillä on ollut aika määrä hankintoja tälle keväälle noin muutenkin. Pääosin lapselle on ostettu ulkovaatetta ja muuta, jotka on sitten ostettu kotimaisilta valmistajilta mahdollisuuksien mukaan. Eikä siis ole tarvekaan olla, kovin uusia extempore juttuja vaan ei tehdä. Sellainen tiukempi kevät lähinnä, ihan omasta tahdosta tosin ja täysin suunnitellusti jo syksyn puolella päätös tehty. Tai lähinnä oikeammin olisi sanoa, että on panostettu kotimaisiin ja eettisiin hankintoihin ja koska niistä ollaan valmiit maksamaan niin lopulta sitä extraa jää sitten vähemmän. Jokainen hankinta tosin on ollut mieluisa.


Ulkoiltu on paljon ja jos joku on lisääntynyt niin virkkaaminen. En vieläkään ole siinä mitenkään kovin hyvä, mutta saan aikaan aika nopeasti noita kasvojenpesu rättejä ja tiskirättejä. Onneksi on ystäviä joita niillä ilahduttaa, muuten varmaan hukuttaisiin kotona niihin. Sellaista tahtia niitä syntyy. Pitäisi varmaan katsoa jotain muuta virkattavaa jossain vaiheessa, mutta pidän siitä miten nopeasti nuo valmistuvat. Pysyy omatkin hermot mukana noiden kanssa.

Kaikkineen elämän tahti tuntuu hidastuneen jonkun verran, mutta se ei ole missään nimessä pelkästään huono asia. Kaipaanko treenaamaan? Kyllä. Kaipaako lapsi muskariin? Tottakai kuten monia muitakin harrastuksia. Olen kuitenkin koettanut kääntää ajatusmaailmaa siihen, että ennemmin ajattelen sitä kaikkea hyvää mitä on. Se tuntuu auttavan ainakin sen osalta, että stressin taso on jonkun verran laskenut. Olen myös löytänyt itseni siivoamasta, olen jatkuvasti rätti kädessä pyyhkimässä jotain tai järjestämässä uudelleen. Tai sitten laitan ruokaa alusta alkaen. Kaikkea sitä... Seuraavaksi varmaan leivon jo pullaa! Vähän on houkuttanut, mutta kun ne pitäisi syödäkin vielä.

Miten teillä menee? Millaisia positiivisia asioita päiviin on kuulunut?

Aurinkoista sunnuntaita ihanat!


Kommentit

  1. Ihanaa, mäkin ajattelin että tuo parveke täytyy saada pian käyttöön! Mä yritän kovasti täydentää omaa puskuria, tämä oli suunnitelmissa ilman koronaakin. Sen puitteissa kyllä olen myös ajatellut, että pitää yrittää parhaansa mukaan nyt ostaa kotimaista ja tukea yrittäjiä. Tänään positiivista on ihana kevätaurinko, se kyllä auttaa rentoutumaan. Mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. On ollut ihana viikonloppu, siitä lisää huomenna blogissani. Lasitettu parveke on yksi huone lisää kotiin. Meidän tyttären kodissa on myös lasitettu parveke joka on aivan ihana.
    Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle Satu <3

    Ai niin kävin seuraamaan sinua instassa, minutkin löytää sieltä outislifeblog nimellä :)

    VastaaPoista
  3. Itsekin juuri siivoilin parveketta ja haaveilin lasituksista. Meille tulee ikkunoiden vaihto taloyhtiöön ensi vuonna, niin sitten saadaan parvekkeeseen lasitukset. Kiva sitten nauttia jo kevät auringostakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ei edellisessä ollut lasituksia ja huomasin kyllä kaipaavani niitä kun lapsuuden kodissa jotenkin sellaisiin oli tottunut. Luksusta se on se yksi lisähuone puolet vuodesta edes olla olemassa :) Ensi vuonna siis sitten teillekin!

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!