Miksi jätin ostopaikka merkinnät pois asukuvistani?



Onko sillä oikeastaan merkitystä kenellekään mistä olen ostanut vaatteeni? 

Jäin pohtimaan tätä kysymystä jo muutama kuukausi takaperin. Vaatekaapissani on sieltä kirpparilta ostettua tavaraa aika paljon, sen lisäksi siellä on kolme, neljä, kymmenenkin vuotta vanhoja vaatteita. Onko siis mitään merkitystä sillä mistä vaatteet olen ostanut kun niitä ei enää kaupasta saa ostettua? Onko sillä merkitystä että kerron päälläni olevan Vero Modan jakku kun se on viime vuoden mallistoa eikä uutta samanlaista todennäköisesti enää saa. Siinä missä en halua tukea fast fashion ostoksia en myöskään halua luoda ajatusta, että hei tollaisen saisi kaupasta kun todellisuus on että olen itse ostanut vaatteen kirpparilta enkä todellakaan teidä koska ne ovat olleet mallistossa

Niinpä päätinkin jättää merkinnät pois.Koen, että sillä mistä ostan vaatteeni ei oikeastaan ole merkitystä. Kyllä, tulen jatkossakin tekemään "clothing haul" tyyppisiä postauksia, kerron kun kaappiin tulee uusia juttuja, mutta yhä useammin ja useammin ne uutuudet ovat kirpparilta. Joten ne ovat niitä edellisessä postauksessa mainittuja löytöjä (Postaukseen pääset Kirpparit verkossa - Miten niitä löytöjä oikein tekee? ).

Ostopaikkojen esittelyn sijaan haluan luoda ennemmin blogissa ajatuksia siitä, miten erilaisia vaatteita voisi yhdistelllä. Tämä on itseasiassa se syy, miksi alunperin blogia aloin tekemään. Mahdollisuus antaa ihmisille ideoita ja tavallaan voisikin sanoa, että palaan takaisin juurilleni tämän kanssa. Jäin miettimään tätäkin kuvien asua, joka on ollut ihan suosikkini viime aikoina. Pääosin juuri itseasiassa noiden housujen takia, ne ovat ihan super mukavat jalassa ja yhdistettynä mustaan silkkipuseroon tunne on kuin olisi pyjama päällä. Värikäs jakku piristämään ja vaalealla huivilla ja tossuilla eloa kokonaisuuteen niin johan on kiva. Samalla myös sellainen joka mahdollisesti useammaltakin löytyy kaapista. Jos ei ihan samanlaisena niin ainakin saman tyylisenä, värikäs jakku, muutoin musta kokonaisuus ja valkoiset asusteet. Se on se, mitä haluan viestiä: Jokaisen luottokokonaisuuksia voi pitää uudelleen ja uudelleen ja näinkin niitä voi yhdistellä keskenään.

Kyllä, kaappiini tulee edelleen uusia vaatteita, mutta kirpparin kautta. Uusia todella hitaasti. Uusien kohdalla ajattelinkin sitten tehdä poikkeuksen, kertoa mistä ne on ostettu. Tämä ihan siksi, että koetan myös tältä osin tukea kestävää kehitystä ja mielelläni ostan kotimaisia vaatteita, Suomessa tehtyjä. Sen verran harvinaisia nämä uutuudet ovat, että ihan ehdottomasti teen niistä ihan varmasti postaukset, omat sellaisensa. Ihan kaikkea ei saa kirpparilta eikä ole tarve ostaa, haluan tukea myös kotimaisia yrittäjiä.

Ennen kuin joku kysyy: Tottakai jos jotain yhteystön merkiessä saisin niin niistä kertoisin, sehän on itsestään selvää.

Sen takia siis jätin tutut merkinnät tuolta lopulta pois, siitä mistä joku kokonaisuus on ostettu. Tarkoitus on antaa ennen kaikkea inspiraatiota sen sijaan että mätkisin jokaisen ostopaikan erikseen esille. Onhan siinä sekin dilemma, että kerronko ostopaikaksi kirpparin vai sen minkä merkkinen vaate on? Sepä se.

Kaipaisitteko te ostopaikan tietoja asukuviin kuitenkin?

aurinkoista torstaita!


Sama jakku sinisen ja valkoisen kanssa yhdistettynä:
Kevään vaaleanpunaiset

Kommentit

  1. Riittää kyllä, että kommenttikentässä voi kysyä, mistä ostettu ja saan vastauksen. :) Ymmärrän hyvin, että näin. Tuo vaaleanpunainen jakku on muuten mieletön.

    Sydämellistä loppuviikkoa Satu. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin mäkin mietin, että jos joku kysyy niin kerron kyllä. Eivät nämä missään nimessä mikään salaisuus ole! Tuo jakku on ihan super ihana ja ahkerassa käytössä vaikka kotitoimistossa hommia tekeekin. Tulee ryhtiä päivään kummasti sen kanssa.

      Ihanaa viikonloppua Tiia! <3

      Poista
  2. Hei, nuo housut näyttävät ylläsi todella hyvältä. Itse en kaipaa ostopaikkoja kuvateksteihin.
    Kiva, kun postaat ahkerasti :).
    Terv mari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mari! <3 Housut ovat kyllä kivat, ne olivat oikeastaan yllättävän mukavat päällä, odotin jotenkin puristavampaa tunnetta. Ihanaa että käyt lukemassa!

      Poista
  3. Minäkin olen jättänyt tuotetiedot pois ja ihan samasta syystä kuin sinäkin. Minulla on sekaisin uutta ja vanhaa. Tuntuu hassulta laittaa tuotetietoja, jos kyseistä vaatetta ei ole enää saatavilla. Haluan jakaa asuinspiraatiota eli samoilla linjoilla ollaan!

    Jälleen kiva ja toimiva asukokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan! Jos jotain ei saa, niin miksi ihmeessä sitä kertoa mistä sitä joskus sai. Ennenkaikkea tuo inspiraatio mielessä varmaankin alunperin itselläni, sitä se joskus oli ja haluaisin jälleen olevan.

      Kiitos tuulanneli!

      Poista
  4. Itse olen tottunut kertomaan mistä vaate tai tavara on hankittu, mutta saatan mainita vaikka näin: Mekko KappAhl (vanha hankinta) :) Minusta jokainen kuitenkin saa blogissaan tehdä mitä haluaa ja ei sitä kauppaa tai kirpparia tarvitse mainita jos ei halua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin tuotakin tapaa jossain vaiheessa, mutta se tuntui jotenkin turhalta laittaa kaikkeen "kirpparilta" :D Lähinnä sen takia aloin jättämään sitä pois.

      Poista
  5. Mulle hankintapaikka on sivuseikka, enemmän mua kiinnostaa just miten eri vaatteita, tyylejä ja värejä voi yhdistellä. Kuitenkin vaikka Lindexiltä ostetut housut ei ole välttis yhtään mun kropalle sopivat mutta voin saada postauksesta muita inspiksiä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No näin se on, etenkin joku niiin parus tuote kun mustat housut. Ihan varmasti jokaiselle löytyy ne omansa, mutta hyvin harvoin kaikki saavat samasta kaupasta itselleen sopivia. Enemmän siis inspistä kuin kertoa mistä haalia mitäkin.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!