Hyviä ystäviä, hyvää ruokaa, hyviä aikoja.
En ole aikoihin kirjoittanut yhtään reseptiä ja ajattelin, että jakaisin teille tämmöisen uusvanhan herkkuni. Lienee se kevät tullut kunnolla kun alan näitä reseptejä kaivamaan. Yksinkertainen hyvien rasvojen kyllästämä herkku. Nimen omaan siis herkku, kaloreita tässä on kyllä, kiitettävä määrä, mutta terveellisiä sellaisia. Näin koetan ainakin itselleni sanoa. Leivistä voi tehdä riisutummankin version, jättää öljyn ja peston pois. Niin syön nämä yleensä viikolla, mutta sunnuntaisin tämä on ollut suosikkini juuri näin.
Ruisleipää avokadolla
Ruispalat (kumpikin pala)
Avokadoa
Vihreää pestoa
Tomaattia
Valkosipulioliiviöljyä
Suolaa (itse käytän ruususuolaa)
Pippuria
1. Paahda ruispalat leivänpaahtimessa
2. Murskaa avokadon sisus haarukalla ja lisää maun mukaan suolaa ja pippuria
3. Sivele ohut kerros (noin puoli teelusikallista per puolikas) öljyä paahdettujen leipien päälle, samoin ohut kerros (noin teelusikallinen per puolikas) pestoa leipien päälle
4. Viipaloi päälle vielä tomaattia ja lisää lopuksi avokado tahna
Nopea ja helppo iltapala. Pitää täytenä. Leipä ei varmaan sovi kaikkien ruokavalioon tai muutkaan osat tästä, mutta minulle tämä on osoittautunut hyväksi pikkusuolaisen nälästä pelastajaksi. Sellaiseksi, johon aikaisemmin olisin syönyt jotain epäterveellisempää. Eihän se mikään kaunotar noin ulkoisesti ole, mutta en edes koeta saada ruokaa näyttämään yltiö herkulliselta. Se on arkiruokaani, jonka haluan olevan maukasta, ei mikään taideteos.... Eli ei musta ehkä ole ruokabloggaamana pidemmän päälle.
Onko ohje teille tuttu?
Hyvää torstaita!
Good Friends. Good Food. Good Times.
It is time for one of my favourite recepies. Tye bred with avocado and tomatoe. This is something I eat as evening snack. Not every day, but at least some of the day. Healhy, not calory free, but there is a lot of good fats in it and adding rye bred, this keeps you full for long time.
Rye bred with avocado
Rye bred
Avocado
Tomatoe
Salt
Peppar
Oliveoil with garlic
Pesto
1. While toastin the bread, mush avocado with some salt and peppar
2. Add to breds firts hint of oliveoil, then pesto, then slices tomatoes and finally avocado
Simpple and easy to do right? I think so too and this is also oh so good!
Lovely Thursday all!
Seuraa blogiani // Follow my blog on:
Kuulostaapa hyvältä! Vois joskus kokeilla :)
VastaaPoistaKannattaa, suurin osa löytynee kuitenkin kaapista :)
PoistaRakastan ruisteipää ja tomaattia. Nam. Maha ei kestäis ruisleipää mut en halua siitä luopua.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla. Ei minullakaan maha ruisleivästä pidä, ajoissain sitten kauraleivän kanssa :)
PoistaNami, tätä täytyy ehdottomasti kokeilla! :)
VastaaPoistaSuosittelen, täyttää mukavasti myös :)
PoistaAi nam! Iloista torstaita! :)
VastaaPoistaKiitos Katja! Samoin sinne :)
PoistaOi kun näyttää herkulliselta! :P
VastaaPoistaViime aikoina on tullut vain tylsästi muussattua avokadoa hapankorppujen päälle, kun koitan vähentää vehnää ruokavaliossa. Ei noilla hapankorpuilla ihan herkuttelutasoille pääse, mutta menettelee. :D
No mutta onneksi mikä tahansa leipä käy tonne avokadon ja muun alle ;)
PoistaOi jestas mitä herkkua ja ihanan raikasta, täyttävää silti kiitos leivän. Nämä kelpaisi miehellekin, rakastaa avokadoa. <3
VastaaPoistaIhanaa päivää Satu <3
Kannattaa kokeilla miehellekin tätä, meillä ainakin upposi!
PoistaKivaa illan jatkoa Tiia! <3
Looks amazing I would love this.
VastaaPoistaIt is so good!
PoistaRuisleipä (tai ylipäätään mikään leipä lukuunottamatta jälkiuunileipää) ei mulle sovi, mutta ton päällisen vois hyvin yhdistää itsetehtyjen näkkäreitten kanssa. (justiin eilen laitoin ohjeet blogiin vinkvink ;)).
VastaaPoistaIhan totta, tuon voi yhdistää mihin tahansa! Näkkärin päällä varmasti myös herkullista! :)
PoistaOnpa hyvännäköistä! Kuolasin juuri äsken luonaalla työkaverin leipiä, joissa oli juurikin avokadoa leivän päällä. Pakko kyllä kokeilla.
VastaaPoistaSe on hyvää ja se on täyttävää :)
PoistaTätä on kyllä testattava heti TÄNÄÄN! <3
VastaaPoistaKerro sitten miten meni ;)
PoistaAvokado on niin hyvää! Kiitos vinkistä :)
VastaaPoistaOllos hyvä. Ei tämä idea alunperin minun ole, vielä kun muistaisin mistä se tuli :)
PoistaIt looks so good!!
VastaaPoistaKisses!
Thank you. It is!
PoistaNäyttää hyvältä. Ruisleipää avokadolla, suolalla ja pippurilla maustettuna laitan useasti, mutta pesto ja tomaattilisä siihen. Sitä täytyy ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä :)
VastaaPoistaOllos hyvä. Se tuo vähän vaihtelua se tomaatti ja pesto :)
PoistaNam, tätä tekisin just nyt heti, jos olisi pestoa. Sitä pitää hankkia heti huomenna, mutta pitäisiköhän nyt tehdä iltapala ilman sitä.
VastaaPoistaKannattaa kokeilla myös ilman pestoa, ei se kaikkien makuun ole sekään :)
PoistaMm,kuullostaapa hyvältä! :)
VastaaPoistaKannattaa kokeilla! ;)
PoistaTäytyypä kokeilla, varmasti hyvää! Lisätään siis avokadoja viikonlopun ostoslistalle, muita aineksia taitaa kaapista löytyäkin :)
VastaaPoistaAika monet aineikset noista taitavat löytyä monelta kaapista, ei ole mikään vaikea kokoeilu ;)
PoistaNäyttää herkulliselta, tuota pitää kokeilla. Avokaadosta ja tomaatti ovat terveellisiäkin...:)
VastaaPoistaSitä se on, terveellistä ja herkullista. Oikeastaan mikään aine ei ole epäterveellinen :)
Poista