Huivien säilytys ja koko kokoelma


Tyyli on tapa sanoa kuka olet, ilman että täytyy puhua.

Huivit, elämäni suurin asuste rakkaus. Omistan valtavasti kenkiä, poskettoman paljon koruja ja kohtalaisen määrän (Longchampin) laukkuja. Omistan jopa hyvän määrän vaatteita, mutta mikään ei voita rakkauttani huiveja kohtaan. Löydän nopealla laskulla 20 vuoden takaa huiveja tuosta säilytyssysteemistäni ja vaikka monta asiaa olenkin kotona koittanut vähentää niin huivit eivät ole kuuluneet tämän vähennysaallon piikkiin. Ne olivat kyllä ensimmäisiä asioita jotka järjestin kuntoon. Säilytän siis neulottuja villakaulaliinoja lukuunottamatta huivini todella alla olevien kuvien mukaisesti. Kuvia varten huiveja ei ole kaunisteltu ja edellinen kerta kun purin ja järjestin laatikot oli yli 2kk sitten.

Aloitetaan kuitenkin tavasta säilöä, nimittäin Ikean MALM laatikostosta jossa on kuusi laatikko. Meillä seisoo olohuoneen ja eteisen välimaastossa tämä valkoinen laatikosto johon ostettiin vielä puhtaanapidon helpottamisen vuoksi lasilevy päälle. Sen päälle olen kasannut hajuvesikokoelmani, joka kyllä pitäisi karsia. Käytän ehkä yhtä, mutta ne ovat oikein kauniisti tuossa, matkakokoista myöden. Samoin MALMia koristavat elämäni kengät, ne joilla otin ensimmäiset askeleeni ja ne joita pidin häissäni. Ne ns. spessukengät. MALM on itseasiassa varattu kokonaan erilaisten tavaroideni säilytykseen. Seuraavassa laatikossa on erinäinen määrä käsilaukkuja pienempiä käsilaukkuja, siis clutcheja isompia ja kahdessa alimmassa urheilu ja ulkoilu vaatteita.  Lipasto itsessään ratkaisi monta säilytysongelmaa aikanaan eteisessä ja vaikka se on siirretty pois, niin edelleen sisältö on sama, näemmä melkein samassa järjestyksessäkin. Täällä (klik) vanha postaus siitä miltä tämä näytti eteisessä ollessaan.Kahdesta ylimmästä laatikosta vasemmanpuoleisessa pidän talven huivejani, siis niitä jotka otan oikeasti jo syyskuussa käyttöön ja laitan pois vasta huhtikuun lopussa - jos silloinkaan. Siellä ovat turkoosi GANT jonka mies aikanaan osti joululahjaksi ja kaksi ruudullista Mulberrya joita mietin ja harkitsin pitkään. Siellä on myös ruskea ohuempi Mulberry jonka ostin itse itselleni 30-vuotis lahjaksi. Taaemmaksi viikattu muutama muu huivi, myös se tumman sininen paksu Tallinnasta tuotu cashmirhuivi jonka etsin kaulaani kun pakkanen paukkuu kunnolla.  Se Tallinnan matka oli meidän yhteinen ensimmäinen lomareissu.

Seuraavassa laatikossa ovat sitten ne vähän ohuemmat mutta selvästi viileämmän kelin nämäkin. Tässäkin laatikossa taitaa olla tunnearvoa enemmän kuin rahallista arvoa. Babyblue Balmuir on edellinen synttärilahja mieheltä ja sen vieressä oleva harmaa Mulberry ensimmäisten kihlajaisten vuosipäivälahja. Violetti ja musta-harmaa taas ovat joululahjoja äidiltä ja valkoinen tuotu Barcelonan reissulta. Punaisen ostin häitämme varten elokuisen mahdollisen viileän illan varalle olkapäitä lämmittämään.

Jo pelkästään parin ensimmäisen laatikon huiveista siis suurin osa on lahjoja tai ne on ostettu jotain tapahtumaa varten tai tuotu jostain reissusta. Muistan siis jokaisen ja myös käyttämällä niitä muistan aina nämä tapahtumat joita varten ne on hankittu tai saatu.
No seuraavassa onkin sitten omalla tavallaan kaaos. Niin paljon kuin kotainkin näitä silkki, puuvilla ja pellava kaunokaisia pitää järejstyksessä ja samalla änkeä vielä pienet laukut sinne sekaan niin hälyyttävää kyllä tila alkaa loppumaan kesken. Vaan mitä luopua kun käyttää kaikkea? Onko siirrettävä laukkuja jonnekin ja jos niin mihin ihmeeseen sitten ängen urheivaatteitani? Vielä siis on tätä järjestelyn tetristä jonkun verran jäljellä ja valitettavasti se näkyy täällä. Balmuirin laatikoissa pidän noita ihan ohuimpia silkkihuiveja (kuva alla). Ei siksi ettenkö pitäisi niitä vaan nuo petrolin ja turkoosin väriset ovat suosikkejani ennen kaikkea keväällä, siihen saakka ainakin voivat olla järjestyksessä tuolla pahvisessa laatikossa.

Muistorikkaita huiveja on tuossa sekaisessa laatikossa, on sitä joka oli kihlajaisiltana yllä, on Belfastista ostettua, on Irlanista tuotua ja on se uusi joululahja Balmuirkin. Kaikki siis viikattuina. Joskus aikanaan haaveilin että olisin pitänyt noita laatikossa kaikkia, mutta todellisuudessa ei vaan tila riitä. Ainut jonka olen silkkien lisäksi pitänyt laatikossaan on äidiltä saatu Longchampin huivi. Se on suosikkini töihin, valtavan kaunis huivi jota koitan säilyttää mahdollisimman hyvin. 

Sanotaan, että jokaisella naisella on se oma keräilykohteensa - Mikä on sinun?

Upeaa lauantaita!This would be my scarf collection I have collected in around past 20 years. So no fast way of building this one (well money, but yeah) Love to collect them, love to use them and like to storage them so they stay on good condition.

Seuraa blogia somessa: Instagram // Facebook // Twitter
Lue blogia: Indiedays //  Bloglovin' // Blogi

Kommentit