Laitoin rahaa kalliimpiin meikkihin - kannattiko?


Arjen luksusta vai täysin turhaa huttua?

Olen tässä viimeisen vuoden ajan löytänyt itseni seuraamasta muutamaa YouTube kanavaa, joissa keskityän pohja ideana meikkeihin, meikin tekoon ja uutuuksien arvosteluun. Ne ovat kanavia, joiden parissa viihdyn ja joiden parissa nollaan aivot aika tehokkaasti. Nyt kun sanon viihdyn tarkoitan siis juuri sitä vartin pätkää illalla ennen kuin aloitan iltarutiinin tekoa. Samalla olen perehtynyt jos minkälaiseen uuteen tekniikkaan tehdä meikkejä. Kun sanon uuteen tarkoitan siis viimeisen kymmenen vuoden aikana tulleita juttuja, kuten nyt vaikka contouria ja sitä huolellisuutta millä kulmakarvoja nykyisin piirretään verrattuna vaikka sitten 90-luvulle jolloin ne ensimmäiset haparoivat askeleet meikkien parissa otin.

Havahduin kuitenkin tässä siihen, että olen todella meikannut yli 20 vuotta joka viikko, useamman kerran viikossa vielä. Voin ja menenkin usein, ulos ilmankin meikkiä, mutta minulle se on ennen kaikkea rentouttava aamurutiini jonka aikana herään kunnolla. Luonnollista on, että vaikka kanavat eivät sinälläään kehoita meikkaamaan enempää, niin erilaisia juttuja on tullut tässä kokeiltua myös. Yksi suurimmista jutuista on highlightin käyttö, mielenkiinnosta kokeilin jopa sitä contouriakin ja luomiväriäkin levitän eri tavalla nykyisin - myös kirkkaampia ja vahvempia värejä olen uskaltanut kokeilla. Aidosti siis tykkään meikata joka aamu.

Toinen asia, minkä nämä kanavat ovat tuoneet mukanaan on ylipäätään tietoisuus siitä, että hintavampiakin meikkejä on useampaa eri sarjaa ja niiden luomiväripaletteja ja muita tuotteita arvostellaan varsin tiiviissä tahdissa. Joten siis huomasin olevani tietoinen siitä, että on olemassa muutenkin kuin MAC. Aidosti siis kyllä, kävelin hakemaan niitä samoja merkkejä kaupasta kuin aikaisemminkin, en halunnut maksaa hunajaa meikeistä. Edellisen kerran kun tsekkasin ne kalliimmat olivat Chanel, Dior jne. Nyt tajuntaani tunkeutuivat hitaasti Anastasia Beverly Hills, Jeffree Star Cosmetics ja Urban Decau sen MAC:n lisäksi. Useampikin näiden lisäksi, mutta noita merkkejä saa tuosta meidän lähimmän kauppakeskuksen kosmetiikkaan erikoistuneesta liikkeestä. Sieltä saa aivan varmasti muitakin, mutta hitaasti hyvä tulee päätin.


Ostin ensin yhden UD:n meikkipaletin, tavallaan pakon edessä koska Neiti päätti kiskaista edellisen lattialle. Sen jälkeen huomasin kääntyväni useammankin kerran siihen, että kävelin sisään erikoisliikkeeseen ja kerroin myyjälle mitä haluan. Aika isolla varmuudella sain ainahintavampaa merkkiä. Nyt ollaan keväässä ja loppuneiden tilalle olen ostanut useammankin kerran meikkiä joka on kaksi kertaa sen hintainen kuin vanha oli. Kannattiko se?

On aloitettava siis luomiväreistä eli Urban Decayn ja Anastasia Beverly Hilssin paleteista. UD:lta paletit ovat Naked ultimate basics eli kokonaan mattasävyjä ja Naked 3 jossa on mattaa ja kiiltoa. ABH:n paleteista kurotin Modern Reneicancen puoleen pitkän harkinnan jälkeen. Ehkä palettien määrä kertoo jo sen, kannattiko. Nimittäin todellakin! Nämä säästävät aikaa aamulla ihan valtavan paljon. Pigmenttiä on riittävä määrä, joten nopealla yhdellä kerroksella saa itselleni sopivan arkimeikin aikaan. Sävyjä on jokaisessa paletissa urakalla ja nämä eivät oikeastaan varisi poskille ollenkaan, joka lienee se suurin plussa. Ne myös pysyvät paikoillaan koko päivän. Jos on aikaa, laitan aamulla siis enemmänkin luomiväriä nykyisin, vain koska on mistä valita.

Se mikä näiden merkkien ja myös sen pidemmän aikaa seuraamani Jeffreen vika on, että nämä ovat ajoittain hyvinkin värikkäitä ja tummia. Joten niitä saa häivyttää urakalla. UD on tarjonnut vaaleampia sävyjä, ABH:n tämä paletti on vielä toimiva. Jeffreen highlight paletin kävin nappaamassa sen jälkeen kun nämä kuvat oli otettu jo. Käytän sujuvastio highlittina ja luomiväreinä, on meinaan sen verran pigmenttiä, että saa olla varovainen poskilla sen kanssa.

Tein myös pientä laskelmaa tässä ja totesin että näissä paleteissa kun on sävyjä yli 10 kaikissa niin yksittäisen napin hinta ei lopulta ole kovin suuri. Etenkin kun vähemmän riittää - säästyy aikaa, mutta pidemmän päälle myös rahaa. Toki, nämä yhteensä ovat maksaneet reilusti yli satasen. Rehellisyyden nimissä kuitenkin mikä tahansa näistä riittäisi yksinään. Mikä tahansa näistä tekisi meikin niin arkeen kuin juhlaan, oli se juhla sitten mikä tahansa välillä bileillasta häihin. Kannattako paleteista maksaa? Kannattaa jos niille on käyttöä oikeasti arjessa. Jos haluaa sen vain koska "oi kun kiva" niin ehdottomasti ei kannata. Nämä eivät missään nimessä ole "oi kun kiva väri" hintaisia paletteja. Ominiasuudet lähtien luomivärin levittyvyydestä, häivytyksen helppoudesta, pigmentin määrästä loppuen aina itse paletin ihanan isoon peiliin ja aidosti hyvään sutiin ovat ylivertaiset edullisiin nähden. Mutta silti sanon, jos et käytä arkisin älä osta. Älä osta jos meikkaat vain juhliin. Ennemmin silloin joku, jota voi kerrostaa kun aikaa kuitenkin yleensä ennen juhlia on enemmän.


Seuraavana mennään sitten pohjaan joissa on menossa UD:n meikkivoitetta toinen tuubi (tosin lopettivat tämän sävyn valmistuksen eli uuden etsintä on edessä...), MAC:n prep + prime ja MAC:n peiteväri. Meikkivoiteeseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Yllätyin itsekin miten valtavan hyvin tuo puristaa kaiken värin tuolta. Leikkasin edellisen tuubin auki ja sain sieltä enää kahdelle aamulle tavaraa naamalle. Jos sävyä ei olisi lopetettu ostaisin ehdottomasti lisää tätä, sen verran tyytyväinen ole. Juuri sopivan kuultava meikkivoie että ei jää oloa että mulla on naamassa kilo tököttiä. Hintaansa nähden tätä(kin) tarvitaan vähemmän, tuubi kesti liki jokapäiväsessä käytössä puoli vuotta. Se on riittävän hyvä itselleni siitä, että en lähde vaihtamaan tuotetta.

MAC:n prep + prime on tuote, jonka ostin kun meikin oli pakko pysyä naamassa. Käytän arjessa yleensä L'Orealin viimeistelysuihketta, mutta kaivan tämän heti esille kun on yhtään päivä että haluan meikin pysyvän paikallaan koko päivän koskematta. Siis jokaisesa juhlassa, niinä arkipäivinä kun täytyy olla edustuskunnossa vielä iltapäivällä ilman että ehtii peiliin vilkaisemaan jne. Käytännössä käytän siis tätä useamman kerran kuussa ja en vaihda. Tämä pitää meikin naamassa pitkän päivän jälkeen tiukassa treenissä ja kotiin päästessä meikki on siellä missä sen kuuluu olla. Ehdottomasti maksan sen reippaan 20€ tästä uudelleen kun tämä loppuu.

Entäs MAC:n peiteväri? Tämä on varmaan se kinkkisin näistä. Halusin jotain peittämään tummat silmänaluset. Oma luottotuotteeni on monta vuotta ollut Maybelline FitMe kaiken maailman näppyjen päälle, mutta siinä ei oikein ole hyvää sävyä silmien alle ja tuote on aavistuksen liian paksua silmien alle. Käännyin siis ammattilaisen puoleen joka tarjosi tätä ja päätin ottaa riskin, että heittäisin rahaa hukkaan. En heittänyt, tämä peittää tummat silmän aluset hyvin eikä kiire puuteroinnilla ole samantien vaan koska se kuivuu ohuempana aavistuksen hitaammin kuin Maybeline ei se ole semmoista sähläämistä se juonteisiin karkaamisen estäminen. Suurin ero tällä ja sillä Maybellinen purkilla on se, että tämä ei sotke itseään. En tajua mikä siinä Maybellinessä on, mutta se sotkee joka kerta vaikka kuinka koetan. Meneekö tämä Maybellinen ohi? Ei, mutta kokeilin mielenkiinnosta L'Orealin vastaavaa ja se tuntuu toimivän näpyille yhtä hyvin kuin Maybelline. Silmien alle en sitäkään kyllä laittaisi, liian paksua. Pysyn siis toistaiseksi vielä MAC:n matkassa.

Jaksatteko vielä? Hyvä! Kaksi enää. Eli UD:n tämä kolmikko jossa samassa paletissa on poskipuna, aurinkopuuteri ja highlight. Ostin tämän syksyllä ja sen jälkeen en ole koskenut muihin kertaakaan. Lahjoitin yhden pois ja heitin muut roskiin. Ei ole tarvetta käyttää enää muita, tämä tekee sen mitä itse näiltä tuotteilta haluan saada. Tämä ei myöskään tunnu kuluvan ns koskaan eli pigmenttiä riittää tässäkin hyvät määrät.


Sitten se uusin, kulttituote jota mietin pitkään koska tiesin joutuvani uusimaan sudin samalla. Käytin pitkään Nro7 versiota kulmiaväristä, sellaista puuterista versiota, mutta koska sitä ei saa Suomesta oli sen tilalla pakko löytää jotain. Se myös alkoi pidemmän päälle sotkemaan, puuteri ja voide samassa rasiassa olivat huono yhdistelmä ja se oli hyvin nopeasti sotkussa. Niinpä kävelin reilu viikko sitten kauppaan ja totesin haluavani testata ABH:n kulmatuotetta, juuri sitä pientä purkkia ja voisinko saada vielä ohuen kulmasudin siihen mukaan. Edellinen suti alkoi olemaan lopussa ja totesin, että voin yhtä hyvin vaihtaa sen. Ja maksaa hunajaa sudista joka on suunniteltu juuri tämän tuotteen kanssa.

No, kannattiko? Parin viikon perusteella kyllä. Sekä tuote, että suti. väriä tarvitaan vähän jotta saan aikaan arkikulmat, nämä eivät liikahda mihinkään salilla vaikka ei olisikaan mitään suihketta pitämään meikkiä paikallaan mutta lähtevät kauniisti pois meikinpoistoaineella. Suti antaa mahdollisuuden tehdä tarkkaa työtä, johon on välillä jopa aikaa. Sillä voi kuitenkin kiskaista väriä nopasti kulmiin ja harjata sen kiinni ja se on siinä. Todennäköisesti tämä on uusi luottotuotteeni kulmien suhteen. Ei siis lainkaan turhaan saanut mainetta.

Yhteenvetona kannattaako näistä oikeasti maksaa?

Kannattaa ja ei kannata. Jos tarve on arjessa joka päivä, kannattaa jos on itselle sopiva tuote. Jos meikkaa vain juhlaan niin en maksaisi. Meikit menevät kuitenkin pilalle ja ennemmin pilaantuu sitten edullisempi tuote. Luomiväreissä jos en arkena meikkaisi ennemmin kerrostaisin juhlaan kuin maksaisin yhdestä paletista hunajaa. Kovin kaksipiippuinen juttu tämä näistä maksaminen siis lopulta on. Minä olen tykännyt siitä että pigmentti tulee kerralla ja kiireessäkin teen meikin johon olen poikkeuksetta joka kerta tyytyväinen. Mutta jos en tykkäisi meikkauksesta näin paljon ja tekisi sitä joka ikinen päivä niin en kyllä mitenkään voisi suositella näistä maksamaan.

Mikä on oma suhtautuminen meikeistä maksamiseen? Enemmän on parempi, hinta laadun takeena? Vai riittäkö edullisempi?

Värikästä maanantaita ja hyvää vappuviikkoa!


Mitä mieltä olen yksittäisenä palettina siitä ensimmäisestä meikkipaletistani?

Viimeksi helmikuussa on ollut esittelyssä arkimeikkien suosikit, muutama näistäkin siellä vaikka lisää on sen jälkeen tullut:

Vilkaise vielä mikä on se arjen siivousrutiini jota ennen hengähdetään videoiden parissa:

Kommentit

  1. Tosi kiva, kun olet löytänyt omat suosikit! Minun meikkipussi on kyllä sen verran sekalaista seurakuntaa, ja sieltä löytyykin montaa eri brändiä - niin kalliimpaa kuin halvempaa markettikamaa. Esim. City-Marketeissa myytävän Physicians Formula -brändin aurinkopuuteri ja highlighterit on ihan mielettömän hyviä, eikä maksa paljoakaan. Jos johonkin olen koukussa, niin tähän kyseiseen brändiin, koska sen hinta-laatusuhde on todellakin kohdallaan.

    Mukavaa vappua Satu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkinkäydä vilkaisemassa Cittarin puolella noita meikkejä, kuulostaa hyvältä. En tiedä onko Prismassa samaa joka taas on se meidän luottomarketti. Kiitos vinkistä!

      Poista
  2. Kyllä tässä eilen ostin juuri kolmannen UD paletin vuoden sisään, sillä laatu on priimaa ja värisävyissä on kirjoa. Oma lemppari on myös UD:n pohjustaja, luomarit pysyvät aamusta iltaan. :) Kaikki on suhteellista, mutta tiettyihin kalliimpiin meikkeihin kannattaa panostaa, sillä samaa laatua ei vaan saa edullisimmilta merkeiltä. Kuten Joe Blasvon valonappi ja tuo UD primer esimerkiksi. :) Mutta makuasioita.

    Ihanaa vappua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen ollut tyytyväinen vanhaan kikkaan Grimasin luomiväristä pihjustajana, riittävän tyytyväinen siihen että hinta voittaa vaikka UD:sta olen kyllä paljon hyvää kuullut. Jos johonkin en painostaisi, niinkun oikeasti ikinä todennäköisesti, niin kalliiseen ripsariin. Mikään ei tee enempää ihmeitä omille ripsille kun Maybelline :D

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!