Mitä kuuluu?


Nauti omasta elämästäsi vertaamatta sitä muiden elämään.

Koskaan ei tiedä mitä elämä tuo tullessaan. Blogin kulissienkin takana, siinä oikeassa elämässä on tapahtunut paljon mullistuksia ja muutoksia tammikuusta eteenpäin ja pääosin ne ovat hyvin positiviisia muutoksia. Sellaisia joiden eteen on tehty töitä, joita on ensin ajateltu varovasti ja hiljalleen sitten edetty suunnitteluun ja toteutukseen saakka. Joten kun useammassa blogissa on kiertänyt tämä mitä kuuluu - postaus niin ajattelin sen omaanikin toteuttaa. Kysymyksiä on vähän erilaisia, omani nappasin Minäkö keski-ikäinen? Tiian blogista.

Mitä oikeasti kuuluu?

Pitkästä aikaa voin oikeasti sanoa, että kuuluu aidosti hyvää. Tein tammikuussa päätöksen ottaa ajanhallinnan vielä enemmän itselleni takaisin ja tekemään asioita aidosti itselleni ja itseäni varten. Minut blogin ulkopuolella tuntevat tietävät miten paljon olen tehnyt vapaaehtoisihommia viimeisen ehkä 15 vuoden aikana, eivätkä ne vieläkään lopu. Mutta olen oppinut sanomaan ei, olen oppinut ottamaan vastuun vain sen kokoisesta palasesta jonka jaksan hallita ja jonka kanssa jaksan.

Opetella itselleni sopivia ajanhallintakeinoja ei ole ollut missään nimessä helppoa. Ei todellakaan. Mutta se on kannattanut ja hiljalleen ollaan pisteessä jossa energiaa riittää ilman sitä valtavaa väsymystä ja puhdasta uupumusta joka elämää hallitsi syksyllä ja alkutalvesta. Jaksan olla montaa asiaa tällä hetkellä ja olen aidosti ylpeä taidosta olla sanomatta ihan kaikkeen "Joo tottakai autan / teen" vaan teen sen mukaan mikä tuntuu hyvältä.

Mitä tapahtuu työrintamalla?

Palkkatyöstä vastaan hyvin ympäripyöreästi että nautin ihan valtavan paljon ja hymyillen menen joka aamu töihin. Tai jos en niin syy ei ole töissä vaan jossain muualla.

Blogille, joka nielee aikaa ja ehkä tavallaan sekin on töitä kuuluu sillekin hyvää. Halusin panostaa tähän enemmän, tämä kun on harrastus joka antaa energiaa ja olen valtavan tyytyväinen lopputulokseen. Tykkään kuvista enemmän nykyisin ja tykkään kirjoittaa postauksia omilla ehdoillani ja omista jutuistani. Ekologinen kuluttaminen ja valinnat ovat tulleet itselleni tärkeämmiksi ja siksi niistä olen kirjoittanutkin enemmän viime aikoina.

Todennäköisesti tulen palaamaan myös treenipostausten pariin ainakin sen verran että kertaan mitä sille rintamalle kuuluu. Enemmän siitä löytyy kuitenkin oman instan ja etenkin instastoryn puolelta. Kannattaa tsekata sieltä jos miten liikun kiinnostaa enemmän. Samoin luulen että tulen kirjoittamaan enemmän muutamasta ajanhallintajutusta joiden kautta ruuhkavuosien elämää olen saanut hallintaan paljon paremmin.

Kaikkineen siis hyvin arkista juttua tulossa enemmän, samoin jos haluatte lukea niin voin toki kirjoitella myös meidän Neidin kuulumisia. Olen välttänyt vähän niiden kirjoittamista, mutta mielellään toki kerron niistäkin. Ei välttelyyn mitään syytä ole, kunhan mietin kiinnostaako ketään.


Parisuhde / Perhe / Ystävät?

Parisuhde voi hyvin ja meidän pieni kolmen hengen perhe puuhaa kaikkea kivaa yhdessä. On aidosti panostettu enemmän nyt perheaikaan ja siihen että ollaan yhdessä. Tähänkin saakka oltiin, mutta nyt se perheaika on toiminnallisempaa kuin "pelkkää" kotona oloa. Kun ajankäyttö järkevöityi niin samalla myös kyläilyt ja muut aktiviteetit lisääntyivät. Meidän Neiti on sen verran utelias että maailmaa tutkitaan innolla ja "kato äiti!" / "kato isi!" ovat hyvin usein kuultuja lauseita.

Ystävät ovat elämän suola ja laatuaika heidän kanssaan on molemmille hyvää nollausta. Molemmilla on omia menoja, lapsi joko kulkee mukana tai sitten saa ihan vaan aikuisseurasta nauttia. Ollaan siinä onnellisessa asemassa että iän puolesta lähellä olevia lapsia on useammalla pariskunnalla kaveripiirissä, saavat lapsetkin seuraa. Elämä juuri nyt on lapsen kanssa paljon ystävien näkemistä, mutta joka viikko koetetaan katsoa että molemmilla on edes pari kertaa tunti mahdollisuus vain olla omassa seurassaan (yleensä toinen menee Neidin kanssa hakemaan kaupasta jotain ja vähän kiertää). Se tuntikin lataa kummasti jaksamista.  Parisuhteelle aikaa on kun Neiti nukkuu, onneksi nukahtaa hyvin ja nukkuu hyvin. Jää parisen tuntia iltaisin aikaa.

Matkat?

Kesällä matkaillaan kotimaassa ja syyskuussa odottaa sitten ulkomaille reissua. Vielä en sen suuremmin näitä avaa, mutta hyvin ovat odotettuja reissuja. On muuttunut tämä matkustaminen meillä aika tavalla, nykyisin panostetaan siihen yhteen kunnolla ja loput sitten kotimaan puolella. Voi olla että yksi viikonloppureissu tehdään vielä jonnekin lähelle Euroopassa ennen joulua, mutta saa nähdä. Prioriteetit menneet kyllä aivan ympäri tämän kanssa. Rakastan kyllä matkustaa edelleen, mutta pitää ihan eri asioita huomioida kun lapsen kanssa menee. 

Harrastukset / Hyvinvointi?

Liikunnasta teen ihan oman postauksensa, mutta hyvinvoinnista on sanottava että itseensä panostaminen on kannattanut ja voin paremmin kuin oikeastaan pariin vuoteen. Jaksan enemmän, teen enemmän. Monen mutkan kautta on tähän päästy, useammat työkalut hyödynnetty, mutta onneksi kuitenkin päästiin pisteeseen jossa tasapaino on löytynyt ja oma tai sen puoleen lapsen tai puolisonkaan hyvinvointi ei kärsi. 


Inspiroi eniten / Vähiten?

Juuri nyt inspiroi eniten kesä ja valo. Se on jännä miten eri tavalla maailman näkee kun on taapero joka jaksaa ihmetellä kaikkea mahdollista. Sitä alkaa itsekin kiinnittää huomiota kaikkeen mahdolliseen pikkujuttuun. Viimeksi ihmeteltiin kastematoa ja sitä ennen voikukkaa.

Vähiten inspiroi kiire ja stressi. Monesti se on itse aiheutettua mutta myös ulkoa tuleva. Se tosin on onneksi vähentynyt huomattavasti. 

Mitä odotan?

Kesän eri menoja, pieniä juttuja. Isommista sitten niitä tapahtumia ja juhlia joihin on menossa. Niitä jotka itselle ovat niin kesän vakiojuttuja että kaikki lomista lähtien suunnitellaan siihen ympärille. Yhdessä oloa ja sitä miten paljon Neiti nauttii kun vihdoin pääsi pois haalarista ja voi viilettää kevyemmissä vaatteissa.

Muutamat synttärit on tiedossa (aikuisten ja lasten), Ropecon tulee tänäkin vuonna ja itse lähden Conituutoriksi kertomaan uusille kävijöille mitä kaikkea siellä voikaan tehdä, samoin kesäreissu Tampereelle ja Koiramaailmaan. Paljon kaikkea pientä joista on kerätty kesän toivelistaa pikkuhiljaa. Sitä odotan, muistorikasta kesää joka ainakin näillä näkymin huipentuu viikon hemmottelu reissuun syyskuun alussa..

Mitä sinulle kuuluu?

Upeaa perjantaita ja ihanaa viikonloppua!


Ihanan Tiian blogiin täältä:

Sitä Instaa ja storya pääset seuraaman täältä:

Ai mikä on se mainittu Ropecon? Käy kurkkaamassa ja lähde tutustumaan heinäkuussa!

Kommentit

  1. Kiva postaus, josta huokuu sellainen mukava seesteisyys ja hyvä ja rauhallinen olo.

    Mahtavaa viikonloppua Satu <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka <3 Nyt alkaa olemaan tasoittunut elämä ja se mitä juuri nyt haluaa tasapainon kannalta alkaa olemaan kasassa.

      Aurinkoista kesäviikonloppua! <3

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!