Musta tyllihame kesällä


Joskus parhaat valinnat ovat lähempänä kuin uskaltaa ajatella. 

Vietimme perjantaina ystävien lapsen ensimmäisiä syntymäpäiväjuhlia, dubplo paketti oli haettu toiveen mukaisesti lahjaksi ja korttikin kirjoitettu ajosissa. Kun meidän Neiti sitten meni päikyille oli äidin aika vilkuilla omia vaatteitaan. Koko viikon olin tietoinen siitä, että juhlat ovat tulossa. Olin kirjoittanut kalenterin to do puolelle, että katso vaatteet. Miehelle sanoin keskiviikkona että katsoo omansa ja näin oli tehnyt. Lapsen vaatteet varmistin puhtaiksi perjantaina, siinä vaiheessa kun olisi ehtinyt vielä pesemään. Vaan miten kävi niiden omien vaatteiden kanssa? No sinnehän se niiden etsiminen jäi lauantaille. Jepjep. Onneksi noita lasten juhliin sopivia vaatteita on enemmän kuin yhdet tai edes kahdet.

Enemmän kyse oli siitä mitä itse haluan pukea. Katselin violetinvaaleanpunaista mekkoa sillä silmällä, mutta pakko on todeta että tuollahan on siis helle ulkona ja niin kaunis kun se mekko onkin, niin siinä on aavistuksen kuuma kesällä, talvellahan se sitten on taas aivan passeli. Mietin uutta puuvillamekkoa, mutta halusin sitten kuitenkin jotain oikeasti juhlavampaa päälleni mutta mitä? Pitkät iltapuvut saattoi unohtaa samantien, samoin suurimman osan polvimittaisista. Niissä liikkuminen on pidemmän päälle vähän haastavampaa. Kyseessä on kuitenkin lapsen syntymäpäivä ja siellä on parempi pystyä liikkumaan, etenkin kun oletus oli että paikalla olisi päivänsankarin ja meidän Neidin lisäksi muitakin lapsia (kuten olikin).

Avasin vähän tuskastuneena Pinterestin ja päätin nyt kuitenkin vielä vilkaista niitä kuvia joita minulla oli vaikka juhlaan sopivia olen laittanut aika vähän. Tunnun luottavan vaatekaappiini kerta toisensa jälkeen (enkä toki suotta jos niin saa itse sanoa). Silmiini osui aikaa sitten pinnattu kuva mustasta hameesta ja valkosiesta t-paiadsta isolla statement korulla. Samassa kansiossa oli musta tyllihame pariinkin kertaan nahkatakin kanssa. Olin siis talvella miettinyt jos olisi sopiva ilta mennä keväällä tyttöjen kanssa ulos tässä kokonaisuudessa ja käytännössä unohtanut sen olemassaolon samantien (tilaisuuskin oli ja meni jo). Avasin siis vaatekaapin ja kaivoin talvivaatteiden laatikon esille.

Olen ostanut kuvien tyllihameen pari joulua takaperin ja pitänyt sitä aattona senjälkeen. Olen mieltänyt sen niin vahvasti talvivaatteeksi, mutta jo talvella siis mietin että on sille jotain mutakin käyttöä saatava. Koska en omista printtipaitoja valkoisina, tai tyyliin sopivasti muutenkaan, niin valitsin kaapista hameen seuraksi ihan vaan valkoisen t-paidan. Jalkoihin nudet korot ja käteen se sama laukku kun muutenkin kaikissa tämän kevään juhlissa ja hopsista keikkaa olikin sitten valmiina se kokonaisuus. Miksi ihmeessä olen hillonnut tämän hameen vain talven juhlia varten? Tämähän on aivan täydellinen kesään ja ennenkaikkea pitkä hame oli yllättävän viileä ja antoi tilaa liikkua jota taas niiden lasten kanssa sitten kaipaakin.

Jätin hameen muiden sekaan, talvihameita jäikin enää sitten kaksi. Toinen on villaa, toinen paksumpaa vakosamettia. Niitä ei tällä helteellä kaapista tarvitse ottaa esille. Mustan tyllin sen sijaan saatan kaivaa esille kyllä uudelleenkin. Tämä oli sen verran kiva kokonaisuus että viihdyin tässä mainiosti. Häyhenet taitavat kaiken päälle olla muotia, että voisi ihan luulla että olen aallonharjalla tämän homman kanssa. Höyhenet olivat toki vauvojen ja taaperoiden suosiossa myös, onneksi hameessa on hyvät ompeleet.

Mitäs pidätte? Vähän erilainen kesäkokonaisuus, mutta omaan makuun sopiva. Parasta shoppailua on se oman kaapin shoppailu, kyllä ne yhdistelmät sieltä löytyy ja onneksi sitä tämäkin kokonaisuus on aikanaan tullut pinnattua. Niin ja tosiaan, takki? Ulkona oli 27 astetta lämmintä, takki oli päällä vain muutaman kuvan verran, se kun mielestäni kokonaisuuteen sopi niin hyvin että halusin pari kuvaa sen kanssa.

Aurinkoista kesämaanantaita!

Mekko: Lindex (Holly & Whyte) // Paita: Uniqlo // Kengät: Deichmann // Laukku: Ted Baker

Äidin oma kuvausavustaja <3

Sama hame ensimmäistä kertaa käytössä:

Se vaaleanpuna-violetti joka olisi ollut toinen vaihtoehto:

Kommentit

  1. Näyttää kauniilta ja yhdistelmä on täydellinen ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maiju <3 Tämä on kyllä suuresti omaankin makuun. Täytyy laittaa uudemmankin kerran.

      Poista
  2. Aivan ihana hamonen, tykkään kovasti ja se muuten sopii hyvin myös kesäjuhliin. Sellainen joka vuodenajan hame :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi ❤️ Jäi kyllä kaappiin pysyvästi eikä mennyt talvivaatteiden mukaan takaisin. Ehdottomasti pysyy käytössä.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!