Asiallisesti hellepäivänä - ilmavilla vaatteilla hellettä vastaan


Kuinka näyttää asialliselta kun on kuuma?

Joskus on, myös heinäkuussa, niitä päiviä kun on tarve näyttää asialliselta ja silloin onkin hyvät neuvot tarpeen. Miten on mahdollista olla suhteellisen asiallinen tilanteessa jossa ulkona on +26 astetta, aurinko porottaa taivaan täydeltä ja hiki virtaa yhden tai kahden askeleen jälkeen jo. Omalla kohdallani vastaus on mahdollisiman ilmavat vaatteet. Toki mielelläni pukeudun pellavaan ja ohueen puuvillaan. Luonnon materiaaleihin, mutta aina se keinokuitu ei ole sieltä huonoimmasta päästä vaihtoehtoja. Käytännössä asun koko kesän yleensä hameissa, mekoissa ja pellavahousuissa. Ja joskus näistä osista on kasattava toimiva kokonaisuus jossa voi osallistua tärkeämpään menoon. Miten siis pysyä tässä kohdassa kohtalaisen edustavana?

Ensinnäkin, valitsin vaatteet jotka ovat ilmavat. Hame on, vaikkakin musta, niin äärettömän kevyt ja ilmava. A-linjaisena se ei pääse liimautumaan jalkoihin ja samalla se on kuitenkin riittävän pitkä ja asiallinen. Omalla kohdallani ainakin todella monet luonnon kuituiset vaatteet tuyppaavat rypistymään jos istun yhtään pidempään ja tilanne kuten johon nämä on päälle puettu vaati sekä istumista että seisomista, aivan sama vaikka olisi helle. Joten tässä kohtaa keinokuitu pelastaa tilannetta ja suoristaa hametta. Vekit antavat vielä lisää ilmavuutta, mutta samalla asiallisuutta.

Myös pusero on ilmava, sen jippo on siinä, että kangas selässä on eri materiaalia kuin edessä. Edessä mennään satiinin näköisellä kiiltävämmällä kanklaalla kun selässä taas ollaan jo sekoitteessa joka hengittää. Paita ei pääse sekään liimautumaan ihoon missään vaiheessa. Hihattomuus on valinta, joka tekee paidasta hyvän valinnan, mutta silti siinä on olkapäällä riittävästi materiaalia, että se näyttää asialliselta. Kylmemmälllä kelillä tämä on oivallinen jakun alle.

Sitten vaan matalat ja mukavat kengät, tukka ponnarille ja hiuskoriste päähän niin johan ollaan asiallisen puolella. Tarpeen vaatiessa tähän olisi yhdistänyt boleronkin ja todella tiukan paikan tullen yhdistänyt vielä korotkin. Ilmavuus on oma ratkaisuni tilanteisiin joissa pellavahousut ovat liian arkinen, mutta vielä ei olla juhlassa. Kun tarkoitus on olla, no asiallinen. Vyö ja rannekorut toivat vähän enemmän puetun oloista vaikutelmaa joten lopulta tässä oli oikeastaan varsin mukava olla koko päivän. Meikistä pitää sanoa vielä, että ehdottomasti sen kanssa minimillä tässäkin kohdassa: BB-voide, mineraalipuuteri, vähän highligtia, kulmat kuntoon ja ripsiväriä niin olin riittävän huolitellun näköinen omaankin makuuni

Millaisia valintoja te teette vaatteissanne kun täytyisi olla edustava, mutta helle paukkuu ennätyslukemissa ja oikeasti haluaisi vain maata rannalla?

Aurinkoista ihanaa viikon jatkoa!

Paita: Ril's // Vyö: Lonchamp // HAme: YourFACE // Kengät: Tommy Hilfiger // Laukku: Balmuir

Toinen versio asiallisemmasta kesätyylistä hellemekolla:

Kommentit

  1. Tyylikäs kokonaisuus kesään :) Aurinkoista alkavaa elokuuta :)

    VastaaPoista
  2. Helteillä kun pitää "hienostella", käytän pitkiä mekkoja, sellaisia, joissa on vähän väljää. Mä olen kova hikoilemaan selästä ja päästä, joten mekon on hyvä olla kirjava, tummalla pohjalla :D
    Ai kauhistus, mitä saitkaan minut myöntämään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitkät mekot on kyllä hyviä kanssa! Tykkään. Itse en ole löytänyt vielä arkeen sopivaa pitkää ja ainoat pitkät on iltapuvut. Niissä ei kauheasti mennä ellei ole tarve iltapukuilla :D

      Luulen että et ole ainut joka hikoilee selästä ja päästä paljon, niin me muutkin ja siihen kirjava mekko auttaa paljon ;)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!