Sinistä, valkoista ja keskiaikaista menoa


"Löysin tällaisen keskiaikapäivä jutun"

Päinvastoin kun meidän perhepäivänä Iso Vasikkasaareen löysin tämän Helsingan perhepäivän tapahtuman Facesta sentään jo viime viikon puolessa välissä, tällä kertaa jäi siis aikaa oikeasti laittaa eväät ja miettiä mitä ottaisi mukaan jotta piknikillä saisi fiksusti syötyä. Lauantaina aamu alkoi aamulenkillä ja siitä sitten Vantaalle. Pydän Laurin kirkon ympäristöön levittäytyvä keskiaikapäivä oli meille uusi tuttavuus, mutta jotain on taaperon kanssa hyvä päästä tekemään ja mikä sen kivempaa kun pakata eväät mukaan ja lähteä viettämään vauhdikas parituntinen.

Tuossa ajassa ehdittiinkin sitten vaikka ja mitä. Auringon helliessä oli osallistujia paikalla enemmänkin. Meillä aloitetiin eviden syönnillä kuunnellen piknikkonserttia samalla. Vähän kierettiin, mutta taaperon ehdoilla kun mentiin niin suunnattiin aika nopeasti temppuradalle jota sitten kierrettiin useampi kierros toisen opetellessa kävelemään kapeaa puunronkoa pitkin ja astuessa pölliltä toiselle. Sen jälkeen boffatiin. Boffaus, siis pehmomiekkailu, on juttu johon meillä ihastuttiin jo Ropeconissa ja riemu oli jälleen aivan valtava kun sitä pääsi kokeilemaan äidin kanssa. Sääli ettei noin pienille vielä ole omia treenejä siinä lajissa, saa odottaa vielä reilun kymmenen vuotta. Boffauksen jälkeen vähän tanssittiin ns napsutelutanssia esityksen tahdissa. Keskiaikaisia tansseja olen joskus Ropeconissa tanssinut ja meinasi itselläkin alkaa esitystä katsoessa tanssijalka vipattamaan.

Viimeinen homma oli oman kukkopillin maalaus joka oli lapsesta ihan huikean hauskaa. Vantaan seurakunnat (?) oli järjestänyt paikalle maaleja, suteja ja oman kukkopillin sai vitosella maalata. Pakko sanoa että meidän pieni keskittyi aika huolella moiseen hommaan ja ihan hieno siitä tulikin. Vaikka vanhempien mielestä tietenkin aina ne oman lapsen tekemät on hienointa kaikista. Pari tuntinen kaikkineen oli varsin onnistunut paitsi että ton maalauksen jälkeen saatiinkin raivarit. Meillä täytetään kohta kaksi ja pieni uhmahan se sieltä puskee jo. Päikkyaika kun oli mennyt jo, niin siinä oli kiukkua poikineen ja lopulta lapsen sai kantaa pois, niinkun nyt lasten kanssa välillä joutuu tekemään. Arvaatte varmaan miten siinä kävi? Autoon nukahdettin samantien ja sieltä jatkettiin unia omassa sängyssä isin kotiin kantamana. Uuvuttavaa tommoinen pienelle. Tapahtumana kuitenkin aivan ihana, ehdottomasti ensi vuonna siis uudelleen.

No entäs asu? Miksi ihmeessä kuvat on otettu parkkihallissa? Koska se kohta kun ajateltiin että olisi kiva ottaa kuvia niin se raivari iski. Joten ne otettiin sitten harmaamassa miljöössö kuin alunperin oli tarkoitus. Kivan toimiva kesäkokonaisuus, myös kukkopillin maalauksene ja temppurataan. Jotenkin sitä on turtunut nykyisin, "meillä on pesukone, kyllä ne saa puhtaaksi" ajatus on aika voimakkaana takaraivossa.

Kävikö teistä kukaan Helsingan keskiaikapäivässä?
Aurinkoa keskiviikkoon ihanat!

Paita: H&M // Vyö: Tommy Hilfiger // Hame: Uniqlo // 
Kengät: Tommy Hilgier // Laukku: Balmuir // Huivi: Longchamp

Sama hame kahdella eri tavalla stailattuna:

Kommentit

  1. Asu on aivan ihana, tykkään erityisesti tuosta hameesta <3 Raivarithan sitä pitää vetäistä jos väsyttää, pikkuinen <3
    Kivaa loppuviikkoa sinulle Satu!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi <3 Näin se toki on tehtävä jos on vähän vajaa kaksi vuotias että raivarit on parempi saada jos on väskä. Ja toki kun kysyttään väsyttääkö "Eiiiii!!!! Ei haluta!!!!" :D <3

      Ihanaa viikon jatkoa Outi! <3

      Poista
  2. Kiva asu! Mä kävin toissavuonna perheen kanssa, oltiin varattu myös ruokailu ja oli aika mahtava kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Enpä tiennyt että tuollakin voi varata ruokailun, luulin että vain Hämeenlinnassa. Pitää ensi vuonna tutustua tarkemmin. Kiitos vinkistä!

      Poista
  3. Asu on just eikä melkein munkin mieleen ja lempparivärit vielä. <3 Ihana päivä teillä ollut ja toinen on siellä ihan kuin pieni sinä. <3 Aurinkoista viikonloppua Satu. <3

    VastaaPoista
  4. Kiitos Tiia ❤️ Sininen ja valkoinen on kyllä ihana yhdistelmä johon pukeudun mielellään.

    Aurinkoa viikonloppuun Tiia! ❤️

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!