Syksyn tyylihaaste



Muoti vaihtuu, tyyli säilyy.

Ihanan Jonnan blogissa oli jo syyskuun alussa mielenkiintoinen syksyn tyylikysely postaus. No näin melkein kaksi kuukautta myöhässä päätin minäkin vihdoin noihin kysymyksiin tarttua. Aika pitkälle mennään syksyn ja talven trendeillä omalla kohdallani, mutta koska kysely oli kuitenkin hauska ja antoi ajattelemisen aihetta itsellenikin, niin tässä näitä omia vastauksiani.

1. Mikä on tämän syksyn lempitrendi?
Midimittaiset hameet, ihan ehdottomasti. Hameen mitta joka on riittävän pitkä siihen että ei ole tarve miettiä nouseeko se istuessa asiakkaan kanssa palaveripöytään liian korkealle. Onko sillä merkitystä? On minulle, koen olevani jotekin todella tietoinen itsestäni jos helma on liian lyhyt. 

2. Entä mitä trendiä et koe omaksi?
Sen mitä olen kiertänyt noita kauppoja, joka on lopulta todella vähän, niin silmiini on iskenyt tummempi kukkakuosi. Ei ole muuten sitten niin yhtään mun juttu se. En ole muutenkaan mikään kukkakuosin ystävä ja vielä vähemmän osaan yhdistää sitä syksyyn ja talveen.

3. Minkä viimesyksyn trendin jatkumisesta olet innoissasi?
Jaa, mikähän sieltä mahtoi jatkua? Ruutukuosi on kiva, ei ehkä ihan minua, mutta se on silti kiva.

4. Onko jotain hankitalistallasi tälle kaudelle?
Koska ne uudet luottomekot on ostettuna käänsin katseeni seuraavaksi pidempiin neuletakkeihin. Sellaisiin joita pitää noiden luottomekkojen kanssa. Selvästi olen tällä hetkellä aavistuksen kyllästynyt jakkuihin, kaipaan neuleen ja villan mukanaan tuomaan vaihtelua ja lämpöä. Mietinnässä on myös uusi kassi jossa kantaa läppäri ja eväät töihin. Longchampin valkoinen Le Pliage alkaa olemaan... no, turhan valkoinen. Kaipaisin siitä jotain tummempaa väriä. Joten pidän silmäni auki sen varalta. Valkoisella selviää oikein mainiosti, mutta tummansinisistä takeista tarttuu vähän turhan helposti väriä siihen ja haluaisin pitää sen valkoisena. Huomasin myös että talvihanskat alkavat olemaan tiensä päässä, mutta ne taidan toivoa joulupukilta ja mahdollisesti ihan uusina.

5. Mikä on lempiasusteesi syksyyn?
Hattu! Tilasin itselleni hatun ja nyt odotan saavani sen käsiini. Tilasin siis käsin tehdyn hatun koska kyllästyin miettimään olisinko hattuihminen vai en. Joten nyt odottelen joulukuun alkua jotta tämä joululahja itselleni saapuisi.Kyseessä on varsin klassinen tummansininen huopahattu jonja ihana modisti ystäväni minulle tekee. Lupaan laittaa siitä kuvia, paljon.

Toinen on Mulberryn klassikko kaulaliina, joka on kaulassani vähintään muutaman kerran viikossa. Pidän edelleen muistakin huiveistani, mutta näin syksyllä se on ehdottomasti suosikkini. Toinen huivi suosikki on Hailakan vaaleanpunainen Balmuir joka tuntuu olevan sen Mulberryn kanssa ainoat kaulassa tällä hetkellä.

6. Pipo vai hattu?
Hattu. Ihan aina hattu. Ne ovat minusta äärettömän tyylikkäitä. Pipolla on paikkansa esimerkiksi lenkillä tai lapsen kanssa ulkoillessa, mutta muutoin olen hattu ihmisiä. Selvisi kun ystäväni päätäni mittasi, että se on 1cm suurempi kuin yleensä se koko joka käsitetään siksi perus kooksi. Tämän takia monet hatut ovat kiristäneet päätäni josta on seurannut aina migreeni.

7. Minkälaisia kenkiä käytät syksyllä?
Nilkkureita tai vaelluskenkiä. Enemmän ja enemmän vaelluskenkiä niiden mukavuuden takia.  Olen niin tylsä kenkien kanssa nykyisin, muistan kun vaihtelin useiden nilkkureiden ja upeiden syys- ja talvikenkien välillä. Ei enää, se on aina valelluskengät.

8. Takkityylisi?
Tummansininen villakangastakki. Sitä ennen tummansininen poolmittainen kipparitakki. Käytännössä kaikki takkini taitavat olla tummansinisiä ja viihdyn siinä värissä oikein hyvin. Olen panostanut takkeihin rahallisesti enemmän kuin muihin vaatteisiin ja hankkinut ne uutena. Alella, mutta uutena. Joka kerta niihin pukeutuessani nousee myös hymy huulilleni, joten koen ne onnistuneina hankintoina.

9. Mitkä ovat kolme lempivaatettasi syksyyn?
Ril's:n musta mekko, GANT:n harmaa villahame ja Andiatan musta neuletakki. Nämä kaikki on ostettu käytettyinä ja ovat kaikki olleet todella kovassa käytössä.

10. Luottoasusi?
Joko ylläoleva mekko yhdistettynä neuletakkiin tai hame yhdistettynä neuleeseen. Tottakai pidän edelleen farkkuja mutta suuremmissa määrin mekkoja ja hameita. 

Postauksen kuvat ovat asusta joka edelleen on sellainen jonka voisin päälleni laittaa. Syksytyyliä josta nauttisin tänäkin päivänä, onneksi edes se kokonaisuuden tärkein juttu eli tuo villapaita on edelleen olemassa. Tyyli siis lopulta on muuttunut vähemmän tässä vuosien saatossa, mutta ei se huono asia ole sekään.

Aurinkoa sunnuntaihin!



Kommentit

  1. Kävin vähän kurkkimassa Aleksi 13:ssa Rilsin vaatteita ja ovat kyllä upeita kerta kaikkiaan. Hauska juttu, mutta täällä on löydetty kukkamekot ja ne synkänkin sävyiset ja juu eivät ennen olleet yhtään mun juttu.

    Sininen villakangastakki/Kipparitakki best. <3 Ihanaa sunnuntaita Satu.< 3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ril'ssillä on kauniita ja ajattommia vaatteita. Ja ihana että on löytynyt ne kukkakuosit, haluaisin niin kovasti pitää niistä mutta kun en osaa itselläni yhtään. Ihailen muiden päällä!

      Ihanaa uutta viikkoa Tiia! <3

      Poista
  2. Kiva postaus. Odottelen jo kuvia hatustasi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hattua täälläkin odotetaan kyllä, mutta antaa käsityöläisen tehdä työnsä rauhassa. Niitä kuvia tulee sitten varmaan niin paljon että kyllästytte :D

      Poista
  3. Minä taas olen täysin hurahtanut noihin kukkakuoseihin :) KappAhlissa oli aivan ihania pitkiä neuletakkeja, jotka sopisivat hameiden ja mekkojen kanssa käytettäviksi.
    Kaunis tuo sinun neulepaita <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää vilkaista KapAhlista jos käytettynä ei löydy. Preferoin kirppareita tässä, myös äiti ehdotti että tekisi yhden pidemmän liivin ja sehän sopii paremmin kuin hyvin. Yhden harmaan saatoin jo löytää, nyt vaan toivotaan että se sopii.

      Poista
  4. Kiva postaus ja voisin tehdä tämän itkekin vaikken muuten pukeutumisesta kirjoittelekaan.
    Mä tykkään kukkakuoseistakin mutta eilisen vaatekauppakirroksen perusteella on tarjolla hyvin vähän sellaista mistä innostun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on musta hauska postaus, vaikka tämän tekeekin näin jälkikäteen, saatan jopa tehdä keväällä saman tyyppisen postauksen kevättä ja kesää ajatellen. Ei se vaateiden löytäminen ole aina helppoa, itse koetan tehdä täsmäostoksia, tai edes hahmottaa vähän mille on tarve. En meinaan koskaan löydä jos vaan kiertelen.

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!