Kirppari verkossa - Miten niitä löytöjä oikein tekee?


Korjaa, käytä uudelleen, kierrätä.

Viimeisen vuoden ja parin kuukauden aikana olen tehnyt verkosta ostoksia pääosin kirpparilta. Olen muutaman kerran saanut kysymyksen miten ihmeessä oikein teen niitä löytöjä niin hyvin, joten sen sijaan että koettaisin erikseen vastata jokaiselle ajattelin tekeväni tästä ihan kunnollisen postauksen. En sano, että olen missään nimessä expertti, mutta ainakin koen itse tekeväni ihan hyviä löytöjä. Huomaan myös noudattavani ostosten kanssa uudelleen ja uudelleen samaa kaavaa, joten aika pitkälle siis tietyllä tavalla niitä ostoksiakin teen.

Mitä oikeastaan etsin?
Kysymys johon vastaan uudelleen ja uudelleen kun kirppareita "kierrän". Päätön selaaminen isoilla verkkokirppareilla on tuskastuttavaa, koen samaa tuskaa yleensä itse livekirpparin puolella. En jaksa, alle puolet on sitä omaa tyyliäni enkä sitten lopulta edes oikeastaan löydä mitään. Kun aloin etsimään tarkemmin, tiedostamaan että "nyt etsitään neuletakkeja" oli rajaukset helpompi tehdä. Selasin vain tiettyjä vaatteita jolloin valikoima on paljon helpommin käsiteltävä. Neuletakkeja löytyi kyllä ihan valtava määrä, oli ja varmasti on edelleen siis valikoimaa ihan hyvät määrät.

Mitkä merkit ovat mieleeni?
Monesti verkossa voi selata myös merkeittäin vaatteita. Olen sen verran kauan kiskonut päälleni samojen merkkien vaatteita, että tiedän niiden olevan sitä omaa tyyliäni. Tiedätte kyllä, ne yksiväriset vaatteet, joissa ei pahemmin ole kuvioita. Niitä on kirpparilla myös saatavilla ja monesti teen rajaukset tiettyjen merkkien vaatteisiin. Ei siksi, ettenkö voisi pukea päälleni muitakin merkkejä, tottakai voin ja mielelläni niin teenkin, mutta nämä ovat ns varmoja valintoja. Valintoja jotka tiedän että ovat toimivia omalla kohdallani.

Mittaa vanhat suosikkivaatteet
Mittaa vaatteet, mittaa istuva ja hyvä vaate. Nimenomaan vaate. Harvemmin ihminen osaa ottaa mittoja itsestään niin että lisää siihen tarvittavat varat vaatetta ajatellen, minä en ainakaan osaa. En todellakaan tiedä paljonko johonkin rinnan ympärykseen on hyvä lisätä senttejä jotta vaate on oikeasti toimiva, joten mittaan olemassaolevasta vaatteesta. Katson kuvauksesta onko kangas joustavaa vai ei ja pyrin tekemään sen mukaan sitten päätöksiä myös.

Välillä voi vaan selata
Aika ajoin myös vain selaan. Viimeksi törmäsin valtavan kauniisiin kangastossuihin, jotka nappasin kotiin. Oliko kangastossuille nyt ihan valtavan suuri tarve. Oli ja ei. Converset ovat edelleen hyvät, mutta luovuttuani toisista suosikeistani ajattelin että voin ostaa uudet tilalle. Niitä täällä nyt sitten odotellaan saapuvaksi. Selaamisen "ongelma" on todella siinä, että sieltä sitten löytyy kaikkea ja vähän päälle, mutta toisaalta koen sen itselleni olevan virkistävää vaihtelua.

Saatan selata myös materiaalin perusteella. Yksi tällainen on silkki, olen muutaman silkkipuseron löytänyt itselleni ihan vaan selaamalla materiaalia ja suunnilleen oikeaa kokoa. Ehdottomasti tämä ei kuitenkaan ole se tekniikka jolla minusta verkkokirpparia kannattaa välttämättä lähestyä. Ellei sitten aidosti tykkää selata.

Aseta rajat, määrälle ja hinnalle!
Tämä on muuten se kaikkein vaikein ainakin itselleni. Ostan herkästi kirpparilta liikaa, harkitun oston vuosi on näinä kotona vietettyinä viikkoina hajonnut aivan reisille. Hinnalle on hyvä asettaa raja, itse en maksa yli puolta vaatteen alkuperäisestä hinnasta. Jos maksan sen puolet, sen on oltava käytännössä uusi. En silti arkaile maksaa myöskään esim 20€ mekosta jonka ovh on 150€ huiteilla kun sitä on käytetty kaksi kertaa ennenkuin se tulee minulle.

Toisaalta, vaikka olen ostanut paljon niin olen myös kierrättänyt todella paljon. Kaapista on lähtenyt pois tavaraa urakalla, samalla kun sinne on tullut uutta. Määrälle olen silti koettanut asettaa jotain rajoja. Vaikka nyt ne neuletakit, niitä alkaa olemaan varsin hyvä "kauhun tasapaino" kaapissa. Kaikkineen olen siirtänyt viimeisen kolmen viikon aikana kaapista myyntiin kolme pahvilaatikollista tavaraa, samalla kun sinne on tullut ehkä kaksi tilalle. Olenko siis kuitenkin ehkä voiton puolella? Tavallaan. Tavallaan voisin ostaa vähemmänkin. Huomattavasti vähemmän.

Pohjimmiltaan kyse on siitä, että pidän verkossa ostosten tekemisestä. Olen pitänyt jo vuosia, aloitin sen siinä vaiheessa kun Brittien kauppoja oli vähemmän Suomessa jonka takia ne piti tilata verkosta. Erehdyksen kautta useammatkin. Jos ajatuksena verkossa ostaminen ei ole oma juttu niin takuu varmasti se verkossa kirppareiden selaaminen ei myöskään ole se oma juttu. Joten armoa toki senkin kanssa itselle, kuten niin monessa muussakin asiassa. Ei ole pakko etsiä ja tilata jos ei tykkää. Toivottavasti kuitenkin näillä neuvoilla pääsee vähän eteenpäin siinä, millä tavalla sitä massiivista määrää tarjontaa kannattaa lähesty.

Millaisia kirppislöytöjä te olette verkosta tehneet?

Aurinkoista tiistaita!

Aavistuksen tuulisempi päivä tämä asukuvien ottopäivä...

Kommentit

 1. Loistavia vinkkejä kiitos niistä! Sitä ei koskaan tiedä millaisia aarteita vastaan tulee kun nettiä selailee:) Leppoisaa maaliskuun viimeistä päivää♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kuullä, että näistä vinkeistä sai jotain irti, selailemalla niitä aarteita löytää!
   Ihanaa alkanutta huhtikuuta! <3

   Poista
 2. Olen löytänyt vaikka mitä. Viimeisin oli Zadaasta Korsin ihana laukku ja sitten taas huutiksesta ja torista vastikään Disney mukit, jee sitä onnea, kun osui kaksi mukia kerralla eri paikoista ja just niitä mitä kerään. Jossain kohden kun lapset oli pieniä, niin ostin enemmänkin ja myin. Nyt vaivaa tämä Cath Kidston tauti.

  Sydämellistä viikon jatkoa Satu teidän perheelle ja tsemppiä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi ihana mitä kaikki löytöjä! Mä olen jotenkin jäänyt vaatteisiin, vaikka voisihan noilta kirppareilta katsoa paljon muutakin, pitää pistää harkintaa selvästi.

   Ihanaa viikkoa Tiia ja paljon jaksamista! <3

   Poista
 3. Itse olen ostanut netistä paitoja hyvällä menestyksellä juuri samalla taktiikalla kuin sinä. Tiedän sopivan kokoisen ja mieleisen paidan rinnan ympäryksen ja kun tsekkaa ostettavan vaatteen rinnan ympäryksen samaksi, niin ostokset pääsääntöisesti sitä mitä pitääkin. Myös materiaali kannattaa aina tsekata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Materiaalin katson pääosin aina myös, joskus tosiaan metsästänkin niitä tietyn materiaalin paitoja. Silkkiä lähinnä. Tekniikkana tuttujen merkkien löytäminen ainakin itsellä auttoi hahmottamaan tuota ostamista. Aina niitä huteja joskus tulee, mutta aika vähän onneksi.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!