Kehyksillä ilmettä tauluihin


Yhteistyössä Focus Nordic

Sisustaminen ei aina ole nopeaa.

Siitä saakka kun muutimme tähän asuntoon syyskuussa olen tiennyt, että haluan tauluja seinille. Taulut ovat kuitenkin tuntuneet kovin vaikelta valita ja niiden seinälle saaminen ei ole ollut mikään helppo urakka. Taulujen etsintä ja valinta onkin edelleen kesken, mutta jotain kuitenkin on tapahtunut. En ajatellut, että se ensimmäinen paikka jonne alan noita tauluja laittamaan on työhuone tai vaatekaapin meikkitason päälle, mutta kun kotitoimistosta tuli vakio ja tuli työpisteen sisustamisesta se suurin juttu itselleni. Sama homma vaatekaapin meikkitason kanssa. Jotta viihdyn paikoissa joissa olen joka päivä koin nämä tärkeimmäksi.

Olin tammikuussa saanut jo tilattua kuvat sekä tuohon näytön yläpuolelle, että pienemmät vaatekaapin puolelle, mutta edelleen puuttuivat kehykset. Ajatus siitä, että seinään piti porata ei oikeastaan auttanut tähän vaikeiluun kehysten valinnan kanssa ollenkaan. Poraaminen tapahtuu kuitenkin meillä niin että selitän ensin miehelle mitä haluan ja mihin ja paikat merkataan. Sen jälkeen vien lapsen ulos ja mies poraa kaikessa rauhassa. Jonka jälkeen tulen kotiin takaisin asettelemaan ne taulut paikoilleen, yleensä Neidin avustamana. Ei sinällään mikään vaikea homma, mutta sellainen johon pitää kuitenkin ryhtyä.

Toinen ongelma olikin sitten ne kehykset. Halusin laadukkaat lasiset kehykset joihin voisin tarvittaessa vaihtaa noita kuvia ilman, että täytyy joka kerta ostaa uudet kehykset. Laadukkaat kehykset jotka kestäisivät vuosia Kuvia ei siis todellakaan voinut liimata seinään tarroilla (tai niin ainakin kuvittelin). Halusin kehykset jotka kestävät aikaa ja kaikki tämä piti tehdä kotoa käsin tilanteessa jossa ylinmäääriset kauppareissut eivät ole se vaihtoehto. Onneksi sain tähän valintaan apua ja Focus Nordicilta luvattiin toimittaa kehykset. Pääsin valitsemaan valtavasta valikoimasta sopivat, lopulta kaikki kehykset löytyivät Focus Can-Can sarjasta ollen sopivan simppelit mutta tuoden kuitenkin riittävästi ryhtiä ja laadukkaat julisteet sopivatkin just eikä melkein.


Kaksi isompaa taulua työhuoneen näytön päälle, kolme pienempää hymyilyttämään joka aamu kun meikkaa ja pukee. Se oli minun valintani ja kuvat kovin minun näköiseni. Mustat kehykset erottavat kuvat valkoisista seinistä, tuovat kuvat esille. Yllätys oli mahtava kun sain kehysten mukana paketin noita tarroja. Olin samalla kehyksistä jutellessa huokaillut että työpöytä on helppo siirtää, mutta vaatekaapin lipaston siirto sisältöineen ei tulisi olemaan helppoa. Kääntelin jokseenkin epäilevän oloisena tuota 3M Command Hanging Strips tarrapakettia, eli siis taas laittaisin kehykset kiinni ja irrottaessa mukana tulisi maalia ja pahimmillaan seinääkin... Eikun hetkinen... Ei? Siis kyseessä on kaksipuoleinen tarra joka tarkoittaa että kehyksen irrottaminen ei vie koko seinää mukanaan. Niillä laitoinkin nuo viimeisissä kuvissa näkyvät vaatekaapin seinään tulevat julisteet paikoilleen. Kun tarve oli siirtää vaan arkimeikit ja hajuvedet eikä koko lipastoa niin homma helpottui huomattavasti.Ihan valtavan kätevää tuollainen tarra, saa vaihdettua niitä kehyksissä olevia tauluja useammin ilman että on pelkoa siitä että kuorii seinän mukana. Olen pariinkin kertaan onnistunut hajottamaan myös kehykset kun olen noita kuvia edellisessä asunnossa siirtänyt eli samaa en halunnut toistaa. Siksi tarrakehykset, jotka kuitenkin kannattelevat kehysten painon oli ihan loistava idea. Kiitos tästä yllätyksestä!

Miksi sitten valitsin Focus Nordicin kautta kehykset? Saahan niitä mistä tahansa kaupasta. Miksi haluan tukea juuri tiettyä kauppaa? Lyhyesti: Ympäristötietoisuus ja pohjoismaisuus.

Vähän pidemmälti avattuna koska Focus Nordic on Amfori BSCI:n jäsen. Ai että minkä? Järjestö joka pyrkii jäsenyritystensä (joita on yli 700) voimin takaamaan että tavarantoimittajat kunnioittavat ihmisoikeuksia sekä noudattavat voimassaolevia lakeja ja asetuksia. Tämän lisäksi, koska kyseessä on kuitenkin ennekaikkea kameroidan ja kameratarvikkeiden maahantuoja niin jokainen maa huolehtii valtakunnallisella tasolla siitä että elektroniikka ja akut kerätään ja kierrätetään vastuullisesti. Suomessa tämän hoitaa Elker.

Onko näillä valinnoilla sitten ihan oikeasti merkitystä? Minulle sillä on merkitystä. Valinnat sen paremman ympäristötietoisuuden kanssa voi tehdä myös tässä kohdassa kuten monen muunkin ostoksen kanssa. Kun tuon kotiin jotain uutta, haluan olla tietoinen siitä mitä tuon ja että yritys tekee parhaansa. Tiedostan, että en voi vaikuttaa kaikkeen eikä kuluttajana se oma voimavara riitä kaiken selvittämiseen, mutta tässä kohdassa pienikin tutkiminen auttaa paljon. Etenkin kun syntyy ongelmajätessä, kuten ne akut, niin ne kierrätetään oikein eikä viskata kaatopaikalle. Aika paljon niistä kuitenkin voi kierrättää. Myös paperittomat toimistot ja tarpeettoman pakkausmateriaalin välttäminen on itselleni tärkeä osa vastuullisuutta. Tottakai lasiset kehykset on oikeasti suojattava hyvin, mutta kaikkea muuta, sanotaan vaikka sitä kameran akkua, ei ole pakko kietoa kymmeneen kerrokseen kuplamuovia. Kannattaa siis aidosti aina lukea noita yritysten kotisivuilla olevia tekstejä joissa puhutaan vastuullisuudesta ja mielellään lukea vielä lähdekriittisesti. Ihan kaikkea ei voi kukaan tehdä. Olisinko tullut toimeen valkoisilla seinillä pelkästään? Tottakai olisin, mutta kun taulut tuovat hymyn kasvoille joka ikinen päivä, kultainen keskitie on siis se tärkein tässä.


Seuraavaksi olisikin aika katsoa olohuoneeseen taulu. Tiedän kyllä mistä tilaan kehyksen sille, mutta toistaiseksi ongelmana on se itse taulu ja sopivan löytäminen. Sen verran laiska olen kuitenkin sisustamaan, että oikean kuvan löytäminen, vaikka sitä voikin vaihdella on se suurin ongelma. Projekti siis jatkuu hiljalleen, onhan noita nyt jo muutama noita tauluja.

Millaisia sisustusprojekteja teillä on menossa?
Vaikuttaako yrityksen eettiset valinnat siihen miten teette ostopäätöksiä?

Aurinkoista Sunnuntaita!


Käy lukemassa focus Nordicista yrityksenä: Tietoa yrityksestä

Kehykset ja tarrakiinnitystuotteet saatu

Jos ihastuit kehyksiin niin alla on linkit kivijalkakauppaan josta niitä saa. He lähettävät kyllä kotiin ne pitkin Suomea, mutta halusin mennä näissä ehdottomasti kotimainen kauppa edellä:
Focus Can-Can kehyssarja
3M Command Hanging strips

Kommentit

  1. Tämä tuli kuin kreivin aikaan, sillä itse etsinyt sopivia kehyksiä muutamalle kehystettävälle posterille. Pitääpä perehtyä tarkemmin tuohon Focus can-can sarjaan, josko sieltä löytyisi sopiva kehys. Ja tuo tarrakiinnitys on tosi näppärä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla! Itse tykästyin noihin simppeleihin, mutta sarjassa oli kyllä erilaisia vaihtoehtoja ihan kivasti, myös vähemmän simppelistä pitäville. Toivottavasti löytyy sopivat!

      Ja tarrat, olin nini hämmästynyt siitä että tarrat eivät kisko seinää mukanaan että niillä laitetaan kyllä jatkossa kaikki seinään (paitsi ehkä sitten joskus kun keksin sen valtavan isoin olohuoneeseen).

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!