Kesän suosikkimekko


Kaikkein tärkeintä mekossa on sen kantaja.

Kesällä vielä enemmän kuin muulloin haluan pukeutua mekkoihin. Tirkoomekkoja onkin kaapissa useampia, jokaiselle vuodenajalle taitaa olla omansa. Tämän kesän suosikiksi on muodostunut tämä toukokuussa ostettu KLOdesignin mekko joka on ollut ostohetkensä jälkeen koko ajan päällä. Trikoomekko on juuri sopivan ohut kesälle, kuitenkin ollen riittävän pitkä ja sopivan rento kuitenkin samalla asiallinen töihin saakka pidettäväksi.


Selasin huolettomasti instaa toukokuussa, olin jo aikaisemmin alkanut seuraamaan KLOdesign nimistä kotimaista bärndiä kun bongasin heidän instastaan tämän mekon. Olin samaa katsellut jo aikaisemmin, mutta toistaiseksi se oli jäänyt vielä ostamatta. Nyt sitten se olikin alessa ja minuuteissa olin surffannut aamukahvin lomassa sivuille ja tilannut sen itselleni. Mekko korvasi täydellisesti ajatuksen farkkumekosta, vaikka sen paksuus vähän mietityttikin, olisiko se talvella riittävä. Totesin kuitenkin että enemmän kuin talveen sopivaa mekkoa tarvitsen sellaisen luottomekon kesää varten. Mekon jossa viihdyn ja jonka voin pesu toisensa jälkeen pukea ylleni juuri sellaisena.

Samalla mekon piti kuitenkin täyttää muutama kriteeri: Hihat! Haluan vaatteisiini pienet hihat, näin koen niiden toimivan pidemmälle vuotta eivätkä ne jää hellevaatteeksi pelkästään. Sen pitäisi olla riittävän pitkä ollakseen hyvä myös töissä, materiaalina sen pitäisi olla sellaista että se ei rypisty vaan pysyy hyvänä huolimatta siitä istunko vai seisonko työpäivän aikana. Halusin myös mekon joka on yksivärinen joskaan ei musta, eikä mielellään myöskään ihan tummansininen. Niitä molempia kaapissa nimittäin oli ja on edelleen aika tavalla. Kaipasin siis väriä, mutta en kuoseja. Koen yksivärisen yhdistämisen itselleni helpommaksi, etenkin kun hain mekkoa joka toimisi jos ei läpi vuoden niin keväästä syksyyn ainakin.

Sitten oli se, joka on kovin vaikea löytää nimittäin taskut. Halusin mekkoon taskut, sellaiset joihin voi lähinnä heittää avaimet ulos mennessä. Sellaiset joissa voi töiden kulkulätkiä pitää. Ohuen kankaan kanssa muun tyyppiset taskut ovat haasteensa ilman että vaate itsessään venyy ja vanuu, mutta muutaman jutun kuitenkin laitan ennemmin taskuun kuin pidän käsissäni. Tämä mekko tuntui täyttävän ne kaikki toiveet, samoin sen haaveen kotimaisuudesta ja eettisesti tuotetusta mekosta.

Aikaisempi postaus samasta mekosta: Kestävästi kotimainen


Siinä mielessä mekot ovatkin kesällä helppoja että ne ovat itsessään se asukokonaisuus. Pakkohan tuohon ei olisi huivia lisätä, mutta miellyin tuohon huiviin tuon mekon parina. Joskus se tuttu ja turvallinen sininen mustan ja valkoisen kanssa on se ehdottomasti paras väri. Tätä samaa yhdistelmää tulee pidettyä viikoittain tällä hetkellä, sen verran helppo ja mukava se on päällä, sen verran hyvin viihdyn näissä.

KLO:n vaatteista seuraavaksi katsoin jo vähän sillä silmällä muutamaa toistakin mekkoa, joita varmasti pitäisi vuosia. omaan silmääni iski sivuilta samantien Frida-mekko joka olisi näin tottumattomaan silmään sama mekko paksummalla kankaalla ja pidemmillä hihoilla. siinä mielessä siis varmasti syksylle ja talvea vasten hyvä hankinta. Pakko myöntää että silmiin osui myös mahtavat cluttons housut, joita olin jo klikkaamassa koriin, kunnes totesin että niin, olen ostamassa housuja jotka mulla on jo kaapissa ja muuten tossa samassa mustan värissä. Ainakin tiedän mistä hankin seuraavat pökät. Ihana kun on uusi kotimainen suosikki, pipohin ihastuni jo talvella, mutta näihin vaatteisiin nyt tässä kesän aikana. Joskus kannattaa oikeasti nähdä vaivaa niiden omien suosikkien etsintään, tuloksena on vaatteita joissa viihtyy.

Se taas, missä en oikeastaan viihdy ei liity sitten niin mitenkään mekkoon tai vaatteisiin ollenkaan vaan tuohon tukkaani. Näitä kuvia katsoessa sitä oikeastaan vasta tajusin, miten pitkä se tällä hetkellä on. Kampaajan kanssa kävi vähän hassusti, sain huonoa palvelua ja äänestin jaloillani. Seuraava aika uudelle kampaajalle onkin sitten elokuussa. Tukka kun on ollut leikkaamatta siis maaliskuulta saakka niin tuntuu jotenkin todella pitkältä. Nyt kuvia katsoessa tajusin että se on aidosti jo tosi pitkä. Selvästi nyt sopeutumisvaikeuksia kun on tottuunt lyhyempään malliin. Kesä onneksi "värjää" tuota juurikasvua pois ja totta puhuakseni taidan pitää vähän pidemmän mallin syksyllä kyllä. En näin pitkää, mutta kuitenkin sellaisen yli olkapäiden menevän. Joskus vuosia sitten viimeksi ollut näin pitkä ja on taas saanut opiskella eri tavalla kiinni laittamista sen ainaisen ponnarin sijaan. Tosin aika usein laitan sen kyllä minkään muun sijaan.

Onneksi kuitenkin edes elokuussa ja nyt tiedän meneväni hyviin käsiin. Toisaalta harvoinpa tätä tukkaa pidän auki, jätin tämän oikeastaan vain näihin kuviin, yleensä se tuppaa olemaan kiinni. Onneksi mekko ja asu noin muutenkin on mieleen. On kyllä ihana kun löytää sen oman luottovaatteen ja suosikin jossa vihtyy päivästä ja viikosta toiseen.

Onko teillä joku tietty mekko johon pukeutua uudelleen ja uudelleen?
Miten kotimaiset merkit, löytyykö niistä omaa suosikkia?

Aurinkoista torstaita!

Postauksen kuvat: Teemu Salminen

Kommentit

 1. Tosi kiva mekko, ihanasti sopii sinulle tuo malli ja väri! Minulla on yksi kukkamekko, jota pidän kerta toisensa jälkeen :) Täytyy myöntää, että Marimekolla on tämän hetkinen unelmamekkoni, johon minulla ei tule koskaan olemaan varaa, mutta ainahan on kiva haaveilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Toi on kyllä todella kaunis mekko ja siinä tosiaan viihdyn super hyvin. Marimekolla on mont akaunista mekkoa, mutta hintaviahan ne ovat. Ehkä se sinunkin mekkosi tulee vastaan vielä kirpparilla joku päivä? Muutamalla olen nähnyt ainakin Marimekkoa kiertävän todella hyvin.

   Poista
 2. Klo-designin vaatteet ovat ihania! Napakoita ja mukavia yhtäaikaa.
  Minulla on tuon saman mallin kuosillinen mekko - se on palvellut kahdet lakkiaiset ja yhdet rippijuhlat.
  Ja paitoja, housuja, hame :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä ovat! Ostin itse talvella tosiaan pipon ja etsiessä kesälle mekkoa muistivat vasta uudelleen. Seuraavaksi sitten mekkoa kun viilenee ja on pidemmille hihoille tarvetta, siihen saakka menen varmaan tällä.

   Poista
 3. Hitsit, pitääpä tsekata merkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpimästi suosittelen, ihania perusvaatteita joissa ainakin itse viihdyn.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!