Tommyt tuli taloon


Anna naiselle oiketa kengät ja hän voi valloittaa maailman.

Kengät ovat yksi niistä asioista, jotka mielelläni ostan joko uutena tai täysin uuden veroisena siinä missä muussa kulutuksessani pyrin suosimaan käytettyä ja kirpparia. Etenkin raskauden jälkeen on tuntunut todella haasteelliselta löytää omaan jalkaani sopivia kenkiä ja mukavuus on korostunut uudelleen ja uudelleen kenkien valinnassani. Korot pääsevät jalkaa enää harvoin juhlissa ja silloinkin otan matalat mukaan. Kengässä pitää olla hyvä olla, mutta silti en halua aina käyttää tossuja ja lenkkareita. Niinpä se kengän oloinen kenkä itselleni onkin useamman vuoden ajan ollut balleriina mallia.

Tutustuin alunperin Hilfigerin balleriinoihin vuosia sitten, muistelisin että ostin ensimmäiset kahdeksan vuotta sitten alesta ja pidinkin niitä todella ahkerasti. Tommyn lesti sopii omaan jalkaani todella hyvin ja siksi merkiltä onkin useampia kenkiä. Nämä ovat järjestyksessä viidennet balleriinat jotka heiltä ostan. Yhdet niistä viisistä ovat enää käytössä, muita pidinkin vaihdellen selaiset kuudesta seitsemään kesää putkeen.


Minä itseasiassa omistan nämä samat kengät jo valkoisina. Muistan kuinka viime kesänä katselin alesta valkoisia, tummansinisiä ja useampia pastellin värejä Tommyn sivuilta. Olin joutunut keväällä heittämään viimeisetkin edellisen kierroksen baltsut pois, suutarin tuomio oli aika tyly: Niihin olisi pitänyt vaihtaa pohja kokonaan, olin konkreettiseti kävellyt pohjan puhki. Luovuin siis suosikeistani ja aloitin uusien etsimisen. Kaikki olivat alessa, mutta joku pidätteli ostamasta. Entä jos en oikeasti käyttäisi? Olisivatko ne todella kaiken sen rahan arvoiset? Nämä kun eivät kuitenkaan, alestakaan huolimatta, ole mitenkään päin edulliset kengät.

Päätin kuitenkin tilata valkoiset, edellisiäkin valkoisia olin pitänyt kauan. Ei mikään paras mahdollinen kenkien väri, mutta huoltamalla pysyivät varmasti valkoisina. Muistan kun vedin kengät jalkkaani taisin siltä seisomalta mennä toiveikkaana katsomaan olisiko muita värejä vielä, tietenkään ei ollut. Kengät nimittäin tuntuivat jalkaan enemmänkin tossuilta ja olivat juuri sitä mitä olin kaivannut. Kevyet ja helpot kesäkengät. Kuitenkin samalla kengän näköiset kengät ilman että tulisi tyytyvä niihin kangastossuihin. Harmistus oli aika suuri. Olin missanut jo tumansiniset jahkaillessani, valitsin silloin mustien ja valkoisten välillä ja tietenkin mustat oli siinä välissä sitten myyty loppuun.

Kun sitten bongasin nämä mustat uudelleen alesta en miettinyt oikeastaan ollenkaan vaan tilasin ne samantien. Asuin koko viime kesän lopun niissä valkoisissa ja tämän kesän alussa tuntui että pidin pelkästään niitä. Niinpä otin sitten toiset samanlaiset. Viikon verran ne ovatkin olleet jalassa melkein joka päivä. Klassikko kenkä, ihan ehdottomasti. Ilman mitään sen suurempaa koristelua musta kaunis yksinkertainen nahkakenkä on kenkä jonka kanssa viihdyn ihan varmasti.

Aina välillä teen tallaisia ostoksia, tunnun valitsevan samaa vaatetta tai asustetta useamman. Samaa olen tehnyt puseroiden, hameiden, mekkojen, farkkujen ja nyt siis myös kenkien kanssa. Kun tietää mikä sopii ja missä viihtyy on ostosten teko yllättävänkin helppoa. Ehkä vähän liiankin, houkutus ostaa enemmän kuin mille on tarve on kuitenkin aika suuri.

Hyvällä hoidolla uskon kuitenkin selviäväni näillä balleriinoilla sen viitisen vuotta, niin edellisilläkin selvisin. Se on kuitenkin korkea ikä, omasta mielestäni, kengille joissa kävelen useamman viikon putkeen joka vuosi ja jotka ovat myös ne kengät joihin tartun kun on talven juhlan vuoro eikä jalat niissä koroissa kuitenkaan kovin montaa tuntia enää nykyisellään jaksa.

Millaisia teidän kesän luottokengät on?
Ihanan aurinkoista torstaita!


Kommentit

 1. Ihana ballerinat. Itselläni on mustat Ballerinat joissa pieni rusetti kengän kärjessä. Ovat aivan ihanat jalassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kuulostavat kyllä kivoilta nuo sinunkin kenkäsi :)

   Poista
 2. Onpa kivan näköiset kengät. Se on hyvä, että löytyy omaan jalkaan sopivia kenkiä. Minulla on hankalat jalat ja hyvien kenkien löytäminen on hankalaa. Tämän kesän suosikkikengät ovat valkoiset tennarit, joissa on glitterikärjet.
  Ihanaa torstaita sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi <3 Tuo on niin totta, että sopivien kenkien löytäminen on ajoittain vaikeaa, itselleni myös. Siksi pysyn aika uskollisesti samoissa merkeissä joilla olen todennut olevan hyvä lesti. Valkoiset tennarit ovat kyllä ihanat olemassa.

   Aurinkoista viikonlopunalkua Outi <3

   Poista
 3. Minå kävelen kesällä tennareissa. Minulla on kahdet Converset ja kahdet vansit sekä yhdet kultatennarit. Lisäksi läpsyttelen läpsyissä. Punaiset Adidakset ja Lidlin kimaltavat muoviläpsyt löytyy sekä ruusukullanväriset terveyssandaalit. Kävelylle lenkkareissa, joita on kertynyt myös useammat. En enää ihmettele, miksi meidän eteinen on täynnä kenkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta mikä ihana määrä! Ja kultatennarit kuulostavat ihan täydellisiltä kengiltä! <3 Eteinen se meilläkin kyllä rajoittaa aika tavalla kenkien määrää. Mies taitaa selvitä kaksilla kengillä joka kelillä (siis kahdet kengät / keli) mutta itselläni ja nykyisin myös lapsella on aika määrä kyllä noita jo :D

   Poista
 4. Mistä verkkokaupasta löysit?
  Karlisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustat on Footwaylta, valkoiset vuosi sitten Hilfigerin omasta verkkokaupasta :)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!