Kierros Turun second hand liikkeissä

Turun kirppareiden aateli

Ostaa vaatteet käytettyinä ei pelkästään ole hyvä tapa saada vaatekaappiin vaatteita hyvällä hinnalla. Se on myös hyvä tapa antaa vaatteen loista uudelleen.

Blogia yhtään pidempään seuranneet tietävät, että olen tarkoituksella alkanut harjoittamaan kirppari-silmääni viimeisen parin vuoden aikana. Se alkoi alunperin oikeastaan huiveista ja laukuista. Halusin muutamia juttuja jotka olivat uutena aivan poskettoman hintaisen oloisena kun taas käytettyinä sain itselleni toivomani tuotteen. Nykyisin ostan reilusti yli puolet vaatteistani käytettynä, etenkin ns sisävaatteet melkein kaikki.

Rakastan verkkoshoppailua, mutta käytettyjen vaatteiden kohdalla siinä on riskinsä. Kun tilaa käytetyn vaatteen sen palautusmahdollisuus on pääosin nolla. Sen takia niiden tilaamisessa on monesti haasteita. Vaikka kuinka olenkin kohtalaisen hyväksi tilaamisen kanssa oppinut niin aika ajoin niitä harha ostoksia tulee silti tehtyä. Siksi parasta olisikin päästä kirpparille livenä. Vaan huh hei sitä paakaupunkiseudun tarjontaa, yksi on yhdessä sunnnassa ja toinen toisessa. Paikasta toiseen ei voi kuvitellakaan kävelevänsä vaan liikuttava on ennemmin autolla kuin julkisilla jos haluaa samana päivänä käydä useammassa liikkeessä.

Siksi viikolla Turun reissullamme tutustuinkin peräti viiteen paikalliseen liikkeeseen. Pisimmillään kävelymatka liikkeestä toiseen oli vartin verran ja kaikki loput mahtuivat siihen matkan varrelle. Olin etsimässä oikeastaan en mitään, mutta silti mielen perällä siinsivät muutamat ajatukset: uusi jakku ja sininen puuvillaneule. Samoin joku pusero voisi olla kiva.

Valkoinen Sandin paita
Harmaa Tommy Hilfigerin mekko

Ensimmäisenä astuin tilavaan ja kauniin avaraan Maanantaimarkettiin jossa myyntipaikat olivat rekkejä ja kuhina asiakkaita kävi jo keskellä päivää. Paikka itsessään on kovin kauniisti sisustettu, isot ikkunat vuotavat valoa ja missään vaiheessa en kokenut oloani kovin perus kirpparilla olevaksi. Pääosin vaatteita, joitain kenkiä ja asusteita myös myynnissä. Paikka on kuitenkin ilmeisen suosittu enkä ihmettele, tuntuu että myyjät olivat hinnoitelleet tuotteensa todella alas. Aidosti siis kirpparihinnoiksi.

Kovin tarkkaan en lopulta jaksanut ja malttanut rekkejä käydä läpi, totesin ihmisiä olevan liikaa, mutta noin kolmanneksen ehdin koluamaan kunnolla, loput silmäilin läpi. Lopulta kävelin ulos käytettyani kaikki 8€ mekkoon ja paitaa.Molemmat olivat vielä kirpparihinnoista alessa, joten ihan hirveitä summia eivät olisi maksaneet jos olisin ne ilman alea bongannut. Hilfigerin mekko on just eikä melkein sopiva työmekko kun taas Sandin pusero pääsee käyttöön tavella moninaisten villaliivien ja neuleiden kanssa.

Vaaleanpunainen Vilan paita
Musta InWear jakku

Seuraava kohde oli noin 5min matkan päässä oleva Merkitys 2nd hand shop jossa täälläkin myyntipaikat rekkipaikkoja joka teki liikkeestä siistimmän oloisen verrattuna perinteisiin hyllypaikkoihin. Liikkeessä on myös alakerta jossa on enemmän rekkejä kuin yläkerrassa. Täällä hinnat olivat ehkä euroa tai kahta korkeammat, mutta toisaalta ne ovat nimen omaan myyjät jotka vaatteet hinnoittelevat, ei paikka itsessään.

Keräsin yllättävän paljon sovitettavaa, jostain syystä paikka tuntui olevan pullollaan mustia jakkuja. Lopulta mukaan tarttui InWearin musta jakku johon kävin vielä hakemassa uudet napit Eurokankaasta. Jakku itsessään on hyvässä kunnossa, napit eivät enkä toisaalta oikeastaan pidä kultaisesta väristä. Hintaa oli kaikki 12€. Samalla mukaan tarttui hauska Vilan pusero, jossa on aika laaja pääntie, mutta 6€ hinnalla se lähti silti mukaan. Tykästyin siihen miten erilainen se on.

Kolmas kohde oli Second hand & cafe Ilona jossa samoin kaikki paikat ovat rekkipaikkoja. Mitään kivaa en itselleni löytänyt, muutamaa mekkoa mallailin kyllä. Paikka itsessään on tämäkin kivan avara ja isot ikkunat tuovat paljon valoa. Idea siitä että samalla voi istahtaa kahville ja kakulle on ihan mahtava, näyttivät kyllä kaikki kakut niin herkullisilta, että ensi kerralla tiedän tehdä stopin tänne.

Michael Kors laukku

Neljäs paikka, se jonka ajattelin olevan viimeinen oli Sifonki second hand. Tiesin meneväni aivan erilaiseen paikkaan kuin yllä olevat. Sifonki on täysin kuratoitu ja merkkivaatteisiin, laukkuihin, kenkiin ja asusteisiin keskittyvä liike. Silmiini osuivat niin msutat Chimmy Choon balleriinat kuin useampikin Burberryn laukku ja vaate. Edes käytettyinä mikään ei ollut niissä hinnoissa joita yleensä kirpparilla tapaa näkemään. Eikä toisaalta minusta tarvitsekaan olla. Näiden tuotteiden alkuperäiset hinnat ovat monesti kymmenkertaiset verrattuna siihen perus vaatteeseen jonka kirpparilla näkee. Jotenkin tuntuu siis loogiselta että myös siis second handina nämä samat maksavat. 90€ hinta pisti toki miettimään laukkua tarkemmin, ovh vastaavalla perus mustalla on useamman satasen luokkaa, en edes tiedä mokka versiolle hintaa. Eikä ole tarve. Tämä on laukku jonka mallisen olen pidempään jo halunnut, joten vaikka tätä piti miettiä, ei mietintä kovin kauan kestänyt. Mukaan lähti syksyyn sopiva laukku jonka nostinkin kapselin ajatuksen mukaisesti sitä syksyä odottamaan.

Viimeinen paikka oli Ecolocal Market jonka ohi kävelin vähän vahingossa matkalla syömään. Samoissa tiloissa toimii vaatelainaamo sekä kaupan puoli josta saa uusiakin (eettisesti tuotettuja) vaatteita ja asusteista. Itse suunnistin kuitenkin second hand puolelle ja siellä tämä Lumoan mekko odotti. Valmistajan laput kiinni totesin että tässä on oiva kesään sopiva trikoo mekko, jonka 40€ hinnan maksoin mielelläni. Olen katsellut Lumoan mekkoja aikaisemminkin, ostamatta kuitenkaan uutena. Tämä mahdollisti nyt sen että pääsen edullisemmalla testaamaan onko pitsikoristeinen mekko sittenkään se oma juttuni vai ei.

Kaikkineen Turun second hand tarjonta on ihan mahtava. Kirppareita ja scond hand liikkeitä riittäisi vielä näiden lisäksikin. Nämä ovat kaikki keskustassa ja helposti päästävissä vaikka olisi liikkeellä muullakin kuin autolla. Useampi kirppari jäi koluamatta, ihan koko päivää en ollut kuitenkaan varannut shoppailulle. Yleensä saalis ei myöskään ole näin valtaisa vaan hauskinta on etsintä, mutta tällä kertaa todella kävin tuuri.

Millaisia kokemuksia teillä on Turun kirppareista?

Ensi viikolla edessä reissu Tampereelle, onko sieltä jotain tiettyä kirpparia suositella?

Aurinkoista sunnuntaita!

Lumoa mekko pinkki

Edelliset kirpparilöydöt:
Täydellisen puseron salaisuus

Kommentit