Uusia ja vanhoja suosikkeja


"Pitäisikö sun ostaa toinen samanlainen?"

Mieheni on oppinut tässä yhdessäolon aikana yhtä jos toista minusta ja tavastani ostaa ja pitää vaatteita. Yksi niistä vääjäämättä on se, että kun löydän jotain jota pidän paljon ostan sen useammassa eri värissä. Olen tehnyt saman jokusen paidan ja aikanaan muutaman jakunkin kohdalla. Tämä lause koski kuitenkin tätä puuvillatakkia jossa tunnun viihtyvän joka viikko tällä hetkellä. Pakko myöntää, ostaisin jos olisi värissä jossa haluan.

Missasin nimittäin keväällä Ommelliselta tämän saman takin harmaana, olisin ostanut sen samantien jos kokoja olisi ollut siinä vaiheessa kun tajusin että yksivärisiä on muitakin kuin musta. Nyt olisi tarjolla kirkkaan punainen, mutta tiedän että punaisen ollessa monena päivänä liian punainen en sitä käyttäisi. Niinpä jouduin vastaamaan tuohon kysymykseen "ostaisin jos olisi".


Hupullinen takki / huppari on kyllä niin itseäni kaikin tavoin. Yksi uusimpia suosikkejani noiden saman valmistajan housujen kanssa. Noita vastaavia vajaamittaisia leveälahkeisia housuja on useammalla valmistajalla, itselläni Ommelliselta. Edelliset olivat Puuvillatehtaan, ne jäivät vain liian suuriksi. Malli oli käytännössä identtinen joten siinä miessä ostin vain korvaavan eri valmistajalta, sekin siksi että tilasin samalla uuden paidan itselleni.

Vanhoja suosikkeja asussa on sitten asusteiden verran. Huivi on ikisuosikki Longchamppia, ostin sen käytettynä ja jonkun aikaa se tuntui seisovan kaapissa kunnes olen kesän aikana itsellekin yllätyksenä hurahtanut mustavalkoisiin kokonaisuuksiin. Minä joka rakastin ja edelleen rakastan pehmeitä sävynjä tunnun juuri nyt kaipaavan msutaa, mustaa ja vielä kerran mustaa. Laitetaan siihen mukaan valkoista niin tunnun olevan tyytyväinen. Ei mustavalkoisessa mitään vikaa ole, mutta vielä kuukausi sitten janosin värejä ympärilleni. Toisaalta, onneksi näitä vaatteita on kaapissa valmiina. Kovin paljon ainakaan uusia ei ole tarve ostaa.

Paitsi paitoja, niitä alkaa olemaan akuutisti tarve hankkia. Sellaisia perus t-paitoja. Kaapista nimittäin tuli karsittua pois useampia ja siinä sitä sitten oltiin, pisteessä jossa paidat loppuvat kesken. Pois lähti siis liian suuria, kuvan YourFacen kirpparilöytö on pesun jälkeen myös menossa kirpparille. Alkaa sekin olemaan liian suurta kokoa. Harmi sinällään, pidin ja pidän edelleen paidan mallista. Liian suuri on kuitenkin liian suuri ja silloin vaate menee seuraavalle kiertoon.

Viimeksi eilen kiitinkin siis onneani että suurimmat vaatekaapin suosikkini, sellaiset joita pidän ylivoimaisesti eniten ovat huiveja. Niiden istuvuuteen kun ei vaikuta se, minkä kokoinen sattuu olemaan ja kasvattaako treenaaminen hartioita vai ei. Ne istuvat ja sopivat ihan aina. Tosin niitäkin täytyy taas jossain vaiheessa karsia, uusia on tullut ja tulossa postissa vielä lisää, pitää tehdä tilaa niiden puolelta joita en enää pidä. Onneksi ne ja monet muut vaatekaapista saa myytyä ja lahjoitettua eteenpäin. Olisin itseasiassa laittanut jo postiin, mutta laatikko oli sen verran valtavan kokoinen että pitää metsästää muutama pienempi pahvilaatikko ensin jotta saa lähetettyä lisää myyntiin.

Sitten voikin alkaa metsästämään niitä perus paitoja. Ei pitäisi olla vaikea homma, mutta jostain sysytä t-paita tuntuu olevan todella vaikea ostos. Sen kun pitää olla just eikä melkein.

Onko teillä samaa vaatetta eri väreissä kaapissa?
Ihanaa torstaita!


Kommentit

 1. Tosi kiva kun on pitkä ja hupullinen takki, tykkään myös! Mä teen tuota samaa, jos superihana vaate niin ainakin parissa eri värissä kuten vaikkapa ponchojen kanssa tein pari vuotta sitten. Huomasin että rakastuin ensimmäiseen ihan täysillä ja ostin pari lisää eri väreissä ja käyttöä on ollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo takki on ihan paras, tuntuu että pidän nyt jatkuvasti sitä kun menee takkina noin ohuen matskunsa puolesta.
   Suosikkiaan hankkii kyllä sueamassa värissä jos sellaisia vain sattuu tulemaan vastaan. Kun tietää että jollekin jutulle on käyttöä niin kyllä niitä ainakin itse tunnun pitävän mylös urakalla.

   Poista
 2. Taitaa olla yhtä paitaa mustana ja harmaana. Nyt täytyy kyllä sanoa, että tuo takki on aivan ihana ja tuollaisen kyllä itsellenikin voisin ostaa. Todella monikäyttöinenkin.
  Kaunista keskiviikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi, tuo on kyllä, menee monessa mutta onhan se hintava. Toisaalta kotimainen monesti on.

   Ihanaa uutta viikkoa!

   Poista
 3. Nyt tällä hetkellä minulla ei ole samoja vaatteita erivärisinä, mutta aina välillä on ollut. Jos löydän jonkun tosi kivan, josta tykkään, niin mielelläni ostan toisen samanlaisen. Minulla on jopa ollut kahdet identtiset caprit. Reissukaverille piti oikein näyttää hotellissa, että minulla on sitten näitä capreja kahdet ja pino aika identtisiä t-paitoja, jotta hän ei alkaisi miettimään, että enkö ottanut lainkaan vaihtovaatteita mukaan :D :D :D

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tarina :D Itse olen kyllä samanlainen, joitain vaatteita on identtisinä kaapissa useampia ja sitten sitä saa melkein selittää jo kavereille että mulla on useampi tällainen että en mä samoja koko ajan pidä :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!