Vaatekaapin kulmakiviä hankkimassa


Hyvin valittujen kulmakivien kanssa yhdistämis mahdollisuuksia on loputtomasti.

Tietyt perus vaatteet ovat olleet vaatekaappissani niitä kulmakiviä jo pidemmän aikaa. Osa vuosia. Mustista mekoista olen puhunut useamman kerran, mutta kaapissa on myös muita vaatteita joita suosin käytössä kerta toisensa jälkeen. Aika ajoin näitä on kuitenkin myös päivitettävä, laadukas neule kestää vuosia, mutta jossain vaiheessa sekin tulee tiensä päähän. Näitä kulmakiviä olen uusinut tässä viimeisen vuoden aikana jonkun verran, osan ollessa siinä kunnossa että ihan oikeasti en kehtaisi niitä enää päälleni pukea. Alla enemmän muutamasta perusjutusta joita löysin Tampereelta.

Niin paljon kun haluaisinkin ajatella, että saan aina kaiken kirpparilta niin on asioita, joita tunnun etsivän sieltä löytämättä niitä. Tämä johtunee pääosin siitä että ne ovat vaatteita jotka kovin monelle muullekin ovat kulmakiviä. Ne ovat perus yksivärisiä neuleita mustina ja valkoisina, simppeletiä neulattekkeja, mustia t-paitoja ja muita. Vaatteita, joita hyvin monella suomalaisella on kaapissaan ja jotka usein käytetään loppuun. Niin minäkin teen.


Ensimmäinen Tampereen ostos ei kuitenkaan ollut tällainen kulmakivi, ei ainakaan perinteisessä mielessä vaan italialainen silkkihuivi jonka löysin Vintage Gardenista. Useita itselleni rakkaita värejä toistava valtavan kokoinen huivi on juuri sellainen jolle itselläni tulee käyttöä paljon. huivi joka tekee siihen asukokonaisuuteen sitä jotain samalla kun muut vaatteet voivat olla yksivärisiä. Meinasin sano tylsiä, mutta eihän se yksivärisyys välttämättä tylsää ole. Ne ovat kuitenkin hyviä "alustoja" värikkäille kuvioille. Huivista, tästä ja monesta muustakin huivistani on tulossa maanantaista alkaen pidempi Facebook postausten sarja. Jokainen maanantai julkaisen kuvan jostain huivistani ja kerron vähän enemmän sen taustoista, tämä on se ensimmäinen. Ota siis blogin Facebook sivu seurantaan, jos huivit kiinnostavat.

Toinen vaate, mahdollisimman vaikeasti kuvattava on reissulta ostettu kyllä, uusi musta mekko. Puuvillatehdas on yksi kotimaisia suosikkejani ja heidän kesäinen kevyen ohut Louna mekkonsa osui silmiini Seelessä. Seele on aivan ihana kauppa Tampereen keskustassa, täynnä kotimaisia toinen toistaan upeampia merkkejä Seelestä tuntui löytyvän näitä kulmakiviä enemmän kuin tarpeeksi. Palvelu oli myös loistavaa. Ehdottomasti siis kauppa jossa käyn toistamiseen, todennäköisesti useamman kerran vielä.

Seelestä löytyi Puuvillatehtaan lisäksi toinen kotimainen suosikkini eli Klo-design. Tällä kertaa ei heidän vaatteitaan tarttunut mukaan, mutta kattavalla valikoimallaan ehdottomasti suosittelen. Olihan siellä ne Alpan ihanuudet myös, vaan kun ei ollut täysin sitä mitä etsin niin jätin ne muille joille ovat sitä mitä haluavat. Kotimaiset valmistajat eivät aina tee edullisia vaatteita, eikä niiden kuulukaan olla, tuleehan valmimstajien saada palkkaa myös. Siksi lähdenkin siitä että uutta ostaessa tuotteen pitää olla just eikä melkein. Kirpparilla tämä sääntö ei ole yhtä vahva, joskus "riittävän hyvä" on riittävän hyvä. Sekin muuten tapa josta olisi hyvä päästä eroon.


Vaatekaappiini on vuosia kuulunut valkoinen huppari ja musta palmikkoneule. Kumpikin näistä alkoi olemaan siinä kunnossa yli viiden vuoden aktiivisen käytön jälkeen että niitä ei enää pelasteta käyttöön. Aika siis ostaa uudet. Tässä kohdassa menin pidemmän etsimisen jälkeen siitä mistä aita oli matalin. Olin etsinut neuletta useamman kuukauden kirpparilta, mutta tiesin että löydän sieltä mistä edellinenkin on - GANT:lta. Piipahdin Ideaparkin liikkeeseen ja kun kumpainenkin näistä oli -40% alessa en oikeastaan miettinyt ihan hirveän kauan.

Haluaisinko ostaa näitä samoja tuotteita kotimaiselta valmistajalta tai eettisemmin valmistettuna, koetan kuitenkin lohduttautua sillä että käytän näitä. Siitä kuitenkin vaatteissa pitäisi olla kyse, että käyttää niitä. Vanhat jätin vielä kaappiin, vaikka saumat ovatkin ratkeamassa ja neule nukkaantunut niin silti mietin voisiko niitä vielä käyttää johonkin. Muuhunkin kuin pelkästään rätteinä tai vaihtoehtoisesti viedä vaatekierrätykseen. Ehkä niistä saisi jotain uudistamalla tai niistä saisi osan jotain. Pitänee miettiä vielä.


Viimeinen ostokseni oli Puran neuletakki. Jonkun aikaa olin etsinyt harmaata neuletakkia, joka on suunnilleen polvimittainen. Neuletakkia jossa ei ole nappeja eikä taskuja neuloksen päällä (saumassa voisi olla). Puran liike on aika lähellä, samalla kadulla Plevnasta poispäin kuin Seele. Upea valiko ja täälläkin ihana palvelu. Omien syntymäpäivien kunniaksi päätin vähän sijoittaa itseeni ja ostin tämän vuosia kestävän 100% villaa olevan hupullisen neuletakin joka täytti kaikki muut kriteerit. Ihana lämmin takki tulee käyttöön ja bonuksena siinä on jotain mitä niin usein kaipaan: huppu!

Pura on merkki jonka katson olevan Oikeasti Kallis. Minulla on heiltä yksi vaaleanpunainen mekko ja monesti olen heidän tutoteitaan katsellut sillä silmällä. Nyt kuitenkin vastaan tuli se vaate joka on just eikä melkein niin päätin itseäni hieman hemmotella. Haluan uskoa vaatteen kestävän, se mekko on nyt kestänyt muutaman vuoden käytännössä koko ajan saman näköisenä ja pesen sitä kuitenkin aika usein. Laatu kestää ja tässä on kyllä laatua.

Nyt on sitten hetkeksi tehty vaateostokset, en halua puhua sijoituksista koska eivät ne sijoituksia ole, arvo ei kasva iän myötä. Mutta investointeja siihen, että vaatekaappi on entistä helpommin selattavissa läpi ne kyllä ovat. Investointeja omaan itseeni ja siihen millaisissa vaatteissa koen oloni hyväksi. Siitä minulle kulmakivissä kuitenkin on kyse.

Mitä mieltä olette ostoksista?
Ihanaista sunnuntaita!


Kommentit

 1. Hyviä ja käytönnöllisiä ostoksia!
  Minulla kaapissa pitää aina olla yksi pitkä neuletakki, mustat housut ja jokin simppeli paita.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä neuletakki on kyllä hyvä olla olemassa, tai omalla kohdallani näemmä useampi sellainen :D

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!