Harmaa villatakki

Pura Finland villatakki

"Sen pitäisi olla riittävän pitkä, ilman mitään koristeita ja ehdottomasti ilman nappeja!"

Minun listani sille, millainen on täydellinen villatakki omalla kohdallani missäkin värissä on aika pitkä. Kaapissa on olemassa tällä hetkellä paksu villainen luonnon valkoinen joka on kertakaikkisen täydellinen, mutta halusin sinne myös harmaan, paljon yksinkertaisemman kuin upeaa palmikkoa oleva valkoiseni. Vaalea harmaa ja valkoinen ovat villaisia suosikkejani ja harmaa kaapistani puuttuikin vielä.


Löytää sellainen harmaa kun toivoin sen olevan ei ollut mitenkään helppo homma. Kriteereissä olivat mm riittävä pituus, joka omalla kohdallani tarkoitti sitä, että sen pitäisi olla vähintään puoleen väliin reittä, mielellään pidemmälle. Sen lisäksi en halunut siihen nappeja, en oikeastaan koskaa pidä itse pitkiä villatakkeja kiinni joten koen napit turhaksi. Monesti ne ovat sellaisia pieniä muovisia joita en noin muutoinkaan kestä yhtään.

Harmaa villatakki 
Seuraava toive yllätti myyjänkin, nimittäin en halunnut taskuja. Tarkemmin ajatellen en halunnut taskuja jos ne ovat sileän neuloksen päällä, ne taskut tuppaavat monesti roikkumaan ja se ei ole minusta mitenkään kaunista. Sivusaumassa ne olisivat voineet olla, mutta eivät tässä mallissa ole, ennemmin siis ei ollenkaan. Kävin Tampereen reissulla etsimässä tätä paristakin paikasta ja kummastakin minut itseasiassa ohjattiin Pura Finlandin liikkeeseen. Halusin kotimaisen, kestävää kehitystä tukevan villatakin joka olisi matkassani pidempään. 

Olivat kyllä oikeassa, Pura Finland osoittautui täysin oikeaksi osoitteeksi tehdä tämä investointi villatakkiin. Tämä oli ensimmäinen vaate johon käteni siellä osui ja sen jälkeen en oikeastaan olisi halunnut edes päästää irti. Sanoin myyjällekin että toi on mun villatakki, katon jotain muuta vielä, mutta toi on mun. Muutakin olisi toki ollut mutta päädyin lopulta hankkimaan vain villatakin. Syksyn uudesta mallistosta oli turha haaveilla alennuksia enkä toisaalta sellaisia edes kaivannut. Olin valmis maksamaan villatakista joka toimisi pitkään ja maksoinkin. Koen sen silti olevan rahansa arvoinen, tällaisia vaatteita pidetään monta vuotta, ellei jopa vuosikymmentä.

Syksyisiä vaatteita ei ole tarvinnut vielä etsiä esille oikeastaan missään vaiheessa, kelit ovat olleet todella kesäisiä. Tämäkin nappasin päälle vain kuvia varten. Hiljalleen pitäisi kuitenkin ensi viikon aikana käydä kaappia läpi, huomaan että en enää tartu kesäisimpiin vaatteisiin yhtä herkästi. Valkoisiin pellavahousuihin kyllä, mutta en kukkamekkoihin. Tuntuvat liiankin kesältä ylläni tällä hetkellä. Ajatuksena on siis kaivaa nitä syysvaatteita ja etsiä sieltä ohuimmat, sellaiset jotka eivät ole vielä ihan villaa mutta kuitenkin puuvillaa. Ollut projektina tässä oj jonkun aikaa, mutta arjen aloitus ei ollut ihan niin yksinkertaista kaiken säätämisensä kanssa.

Villatakki kuitenkin pääsi jo valkoisen vierelle, tämä on sellainen lisäys siihen peruskapseliini jonka pidän läpi vuoden esillä. Suomen kesästä ei koskaan tiedä kelin puolesta ja tämä menee kuitenkin aivan kaiken kanssa.

Mitäs pidätte? Joko teillä alkaa syysvaatteet vetämään puoleensa?
Leppoisaa sunnuntaita!

Kotimaisen valmistajan villatakki
Suomalainen villatakki
100% villaa
 

Kommentit

 1. Ihana villatakki! Näyttää niin mukavalta päällä:) Kyllä iltaisin kun pihalla istuskelee niin pitää jo vähän syksyisempää vaatetta laittaa päälle:) Leppoisaa sunnuntaita ja aurinkoista elokuun jatkoa sinne♥️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä ihan valtavan mukava päällä, vähän vielä vaan kuuma, kuten nyt tietysti 100% villalta voikin odottaa. Iltaisin kaipaa jotain lämmikettä jo, vaikka päivällä onkin lämmintä.

   Ihania elokuisia päiviä! <3

   Poista
 2. Viime viikolla oli pakko kaivaa neuletakki esille, oli aamuisin jo sen verran viileää. Tuo neuletakki on aivan ihana ja kiva kun siinä on huppukin <3
  Aurinkoista viikonloppua sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaisin kylä kaipaa jo neuleita. Yksi iso plussa tämän villatakin kanssa oli juurikin tuo huppu, rakastan hupullisia vaatteita <3

   Ihanaa uutta viikkoa Outi <3

   Poista
 3. Kaunis villatakki ja sopii moneen asuun. Itse en ole vielä syksyä ajatellut, ja elokuun aion käyttää kesävaatteita. Mutta varmasti ilmojen kylmetessä asujeni väripalettini tummenee ja neuleet tulevat mukaan asuihin.

  Suloista sunnuntain jatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! <3 Itse olen vähän kahden vaiheilla, nostin osan syysvaatteista jo esille ja ai että tuntui kun olisi saanut ihan uusia vaatteita jälleen. Vähän sellainen sekoitus tuo vaatekaappi tällä hetkellä vielä.

   Ihanaa uutta viikkoa! <3

   Poista
 4. Kaunis villatakki. Minullakin on harmaa, mutta hyvin pitkä monen vuoden takaa ja on kestänyt käyttöä, koska on laadukas. Minulla on aivan samanlainen asenne tuohon, että ostan laadukasta ja mielellään kotimaista jopa vuosikymmeniksi eteenpäin. En ole käyttänyt pikamuotiketjuja vuosiin. Ne miltei raivostuttavat minua ja myös se, että joissakin blogeissa hehkutetaan sitä, että miten vähän maksoi. Pidetään ehkä muutama kerta päällä ja unohdetaan ja ostetaan taas uutta. Milloin ihmiset utajuavat, että vaateteollisuus on yksi suurimmista ilmastonmuutoksen aiheuttajista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota en minäkään ymmärrä, hehkuttamista miten halvalla jotain sai. Itse ostan ennemmin pitkäkestoista jota voin pitää ainakin sen kymmenen vuotta. Mielellään toki pidempäänkin, koska uskon että laadukas vaate kestää pitkään. Uskon että se tietoisuus vaateteollisuuden saastuttamisesta tulee hiljalleen, esimerkkien ja tietoisuuden kautta.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!