Kevät ja syksy yhdessä

Keinonahkahame

Syksy on kevät kirkkaammissa väreissä.

Minulle syksy oli monta vuotta sellaisen apatian ja masennuksen aikaa. Ympärillä loistivat ihanat kirkkaat värit, mutta surin kesän poismenoa samalla kun pelkäsin alati pimeneivä iltoja. Jokunen vuosi takaperin heräsin kuitenkin siihen, että elämä ei edes näin kesän lapsella lopu siihen syksyyn vaan se jatkuu myös silloin. Luonto uhkuu upeita värejä ja onhan syksyn pukeutuminen ihan parasta kaikista sesonki pukeutumisista. Kerrostaminen ja paksummat materiaalit tuovat onnea samalla kun kuitenkin rakastan sitä todellisuutta jossa on vielä niin lämmin ettei ole ihan pakko kaivaa kuitenkaan tottapakkia esille.

Instan seuraajat bongasivatkin varmaan eilen jo tämän saman kokonaisuuden instan puolella, nimittäin tässä asussa kiteytyvät kyllä ne kaksi kesän molemmin puolin olevaa vuodenaikaa jotka päätin syksyn tullen yhdistää. Tuo Ted Bakerin t-paita on kevään kirpparilöytö ja monelle varmasti kirsikankukat sanovatkin kevät. Itse pidin paitaa alkukesästä alkaen ahkerasti enkä nyt syksyn kynnyksellä ajatellut sitä kyllä kaapin perälle hylätä vain siitä syystä, että se sattuu olemaan kovin keväisen kuosinen. Päätin siis etsiä ne keinot joilla yhdistää se syksyisempiikin kokonaisuuksiin.

Sama paita ensimmäisen kerran postauksessa: Kirsikankukat kirppariltaItselleni yksi syksyn ja talven suosikeista on keinonahkainen hame. Löysin tämän oikeastaan keskellä kesää kirpparilta, jonka jälkeen se sai mennä suoraan odottamaan syksyä ja viileämpää keliä. Niin kaunis kun se onkin, niin onhan se helteelle ihan liian kuuma vaate. Olisihan sen toki voinut myös suoristaa... köh. No mutta, midimittaisen hameen kanssa on helppo yhdistää melkein mikä tahansa paita yläosana, yksi suosikkini onkin siis rouheamman nahan kanssa yhdistää näitä hempeämpiä yläosia, tuovat asuun mielenkiintoista kontrastia. Siksi en myöskään ole valmis näitä hylkäämään vielä, en ainakaan ihan kaikkia.

Samalla jäin sitten miettimään syksyn kapselia. Jotenkin ajattelin että se olisi jo ajatuksissani täysin valmis, mutta lopulta olen siirtänyt eteenpäin ja eteenpäin sitä syksyn kapselin tekoa ja mietintää. Ehkä haluan edelleen pitää jollain tasolla siitä kesästä siis kiinni. Nostin tosiaan aikaisemmin pois jo niitä kirkkaita kesän kuoseja, mutta jätin kuitenkin jonkun verran jäljelle vielä. Valkoisia pellavahousuja pidin vielä alkuviikosta, mutta alkavathan ne olla pikkaisen viileät ellei satu aurinkoiseen ja mahdollisimman vähätuuliseen paikkaan. Nekin siis pesun kautta nousivat odottamaan ensi kesään.

Sen jälkeen olenkin sitten tuijotellut kaappiani ja miettinyt mitä oikeasti haluaisin pukea päälleni syksyllä. Jotenkin tämä hame ja yksi paita ovat ainoat sen peruskapselin lisäksi, joita olen edes jaksanut sen tarkemmin miettiä. Olen tykästynyt tällä hetkellä niin niihin perusvaatteisiin ja loppuun kesäkapselista että en ole ihan varma teenkö vielä edes syksylle omaansa. ehkä kelin pitää viilentyä vielä, tulla se oikeasti sukkahousukeli niin voi alkaa miettimään noita vaatteita tarkemmin.

Yksi vaikuttava tekijä pukeutumiseen ja kapseliin on selvästi nykyinen elämäntyyli. Teen vähintään puolet viikosta kotoa töitä, joten verkkarit ovat tulleet tutuksi työvaatteeksi. Aika ajoin puen kyllä siistimmän paidan, mutta työvaatteet sinällään ovat aika rennot. Tarve sille muullekin kuin ruudullisille flanelipöksyille on vähentynyt. Niitä flanelipöksyjä kyllä kaipaan jossain vaiheessa toiset. Tottakai töihin sitten kun menee lähipäivän tekemään niin puen päälleni vähän fiksummat vaatteet. Elämäntilanne onkin yksi asia, joka tulisi kapseleidne kanssa ottaa huomioon. Se, että minun on oikeasti käytävä tuo kotivaatelaatikko läpi jotta voin varmistaa että jatkossakin on mukavia, mutta kuitenkin nyt edes ehjiä kotivaatteita kaapissa etäpäiviä varten. 

Onneksi kuitenkin tulee edelleen useampana päivänä pistettyä nenä ulos ovesta muissakin kuin lenkki/ulkoilu vaatteissa, ei mene ihan hukkaan kaikki asumietinnät. Toisaalta onhan se kiva välillä nähdä enemmänkin vaivaa pukeutumisensa eteen. Ihan vaan vaikka siksi että menee ruokakauppaan.

Millaisia tapoja teillä on yhdistää kesän tai kevään vaatteita syksylle?
Ihanaa sunnuntaita!


Postauksen kuvat: Teemu Salminen

Kommentit

 1. Ihana asukokonaisuus!
  Tässä vaiheessa vuotta tulee kesävaatteiden päälle usein neuletakki, mutta vielä en muuten suostu kesästä täysin luopumaan :)
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Oputi! Neuletakit on kyllä käteviä vaatteita pitkälle keväälle. Suomessa usein vielä kesälläkin :)

   Poista
 2. Voi miten kaunis hame ! Ihanaa syksyn jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Tuo hame on kyllä ihan suosikkini koko syksyn, etenkin pehmoisten neuleiden kanssa tuo hyvää kontrastia.

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!