Miksi juuri mustaa?


"Onpas se kivan kesäinen!"

Lause joka pääsi suustani kun kiskaisin tämän Puuvillatehtaan mekon ensimmäisen kerran päälleni.Sen jälkeen katsoin peiliin ja purskahdimme nauruun sekä minä että myyjä. Ihan kovin usein ei mustasta mekosta taideta käyttää termia "kesäinen" mutta tämä mekko on kyllä juuri sitä. Kevyt, hengittävä ja kaikin puolin kesään sopiva.

Löysin heinäkuussa Tampereella käydessämme muutaman uuden vaatteen joista mainitsin jo aikaisemmin blogin puolella. Tämä Puuvillatehtaan Louna-mekko on yksi niistä vaatteista jonka ostin uutena. En ollut varsinaisesti etsimässä sen paremmin uutta mekkoa kuin varsinkaan kesään sopivia vaatteita enää. Seele oli listallani kaupoista joita minulle oli suositeltu ja sieltä olisi kyllä voinut lähteä yhtä jos toistakin mukaan. Valinta osui kuitenkin Lounaan joka on muuten malliesimerkki vaatteesta joka näyttää upealta päällä, mutta henkarilla se ei kyllä ole varsin mairittelevan näköinen. Ei ainakaan omaan silmääni. Onneksi kuitenkin kokeilin sitä ylleni, tämä on ollut joka viikko päällä osto päivästään lähtien.Eniten mekossa viehättää oikeastaan sen super simppeli leikkaus. Siinä ei ole mitään ylinmääräistä joten se onkin juuri sitä mitä vaatteiltani kaipaan. Materiaali on aika ohutta (95% puuvilla, 5% elastaania) joten ihan talvelle en tätä suosittelisi. Kuvittelen ainakin tämän silti menevän vielä noin alkusyksyyn ainakin, mahdollisesti pidemmällekin, riippuen miten se syksy ja sen jälkeen talvi oikeastaan edes tulee. Talvella se varmasti menee sinne kevät laatikkoon odottamaan sitten jälleen pidempiä päiviä.

Mutta miksi ihmeessä ostan nykyisin niin paljon mustia vaatteita? Minä jolla ei jossain vaiheessa ollut kaapissa oikeastaan yhtään mustaa vaatetta. Pääosin siksi, että samalla kun huomaan kotimaisten valmistajien kiinostavan enemmän huomaan myös palaavani yksinkertaisempaan vaatteiden tyyliin. Miten ikinä kääntäisitte termin "clean simple cut" on se jota tunnun tällä hetkellä hakevan vaatteissa. Puuvillatehtaalla on useampia sellaisia vaatteita, yksi college odottaakin kaapissa sitä ettei siihen ihan sentään paahtuisi.

Oikeastaan aika moni vaate jonka olen ostanut kotimaisilta on ollut juurikin musta. Musta on turvallinen perusväri, itseeni eivät vihreät tai keltaiseen/oranssiin taittavat kausivärit ole iskeneet. Tummansinisiä olisin voinut ostaa sikäli mikäli niitä olisi olut saatavilla sillä hetkellä kun satun valikoimaa vilkaisemaan. Senkin takia valinta on ollut mustaa. Tunnun kaipaavan jälleen pitkän kauden jälkeen sitä mustan tasapainottavaa vaikutusta kaikkein eniten kaappiini. Koko musta on kokonaisuus jonka puen herkästikin ylleni, kovin montaa muuta väriä en yksistään osaa käyttää. En oikeastaan sitä mustaakaan, aina joku pieni väriläikkä kuitenkin on mukana.

Tärkeimpänä mustan kanssa on kuitenkin se että se on väri johon en kyllästy. Mustaa käytän vuosi toisensa jälkeen ja niin se on tällä hetkellä vaatteillani tarkoitus. Käyttää pidemmän aikaa ilman että niihin kyllästyy siinä välissä kokonaan. Silloin turvalliset värit ovat ne parhaat, sellaiset joihin ei pitkästy parin sesongin jälkeen. Olen aikaisemminkin joskus määritellyt tätä omaa värimaailmaani, mutta musta, tummansininen, harmaa, puhtaan valkoinen, kylmä pinkki ja eri sinisen sävyt ovat itselleni ne kaikkein parhaimmat värit. Kylmissä sävyissä koen oloni kotoisammaksi kuin lämpimissä ja jostain syystä vihreään taittavia värejä osaan pitää huonohkosti päälläni.

Siksi siis mustaa ja siksi tämäkin mekko. Heräteostos toki, mutta ainakin varsin paljon pidetty sellainen.

Onko Puuvillatehdas teille tuttu?
Aurinkoista tiistaita!


Kommentit

 1. Todella kaunis mekko ja sopii sekä kesään, että kaikkiin muihinkin vuodenaikoihin.
  Kaunista tiistai-iltaa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Tämä on kyllä niin ihana <3 Ihan tavelle ei mene jos pakkasia tulee mutta muuten tämä on kyllä sellainen joka vuoden ajan mekko.

   Poista
 2. Ihana malli ja imartelee sua ♥ Mä haluun kans :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maikki ❤️ Ainakin Puuvillatehtaan verkkosivuilta saa noita ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!