Rakkaudesta pitkiin neuletakkeihin


Pukeudu vaateisiin joilla on väliä.

Yksi kapselivaatekaapin suurimmista tavoitteista itselleni oli ja on edelleen muodostaa vaatekaapin sisältä vain suosikki vaateista. Vaatteista, joissa itse viihdyn ja joissa tunnen itse oloni hyväksi. Sellaisten löytäminen tosin ei aina ole mitenkään helppoa, mutta ei sen minusta kuulukaan olla. Jos jokainen vaate olisi "se suosikki vaate" niin kaapista loppuisi todella nopeasti tila samalla lomapkosta ostovoima.

Aika ajoin kuitenkin koen sellaisia "Haluan tämän!!!!" kokemuksia ja tämä Pura Finlandin neuletakki oli ehdottomasti yksi sellainen kokemus. Huolimatta siitä, että oli helteinen heinäkuun päivä seisoin liikeessä tämä kädessäni ja tiesin että mikäli se vaan mahtuisi budjetiini niin se lähtisi mukaan. Edullinen, missään nimessä edullinen tämä vaate ei ole. Mutta toivon toisaalta että sille saisi vielä useamman käyttökerran tässä vuosien aikana. Ainakin alku on vaikuttanut lupaavalta ja olen pukenut sen päälleni viikottain aina kun keli on ollut riittävän viileä että en paahdu.

Pitkät neuletakit ovat itselleni myös käytännön sanelema vaate, olen ihmistyyppiä joka palelee aina ensimmäisenä reisistä. Ne myös lämpenevät viimeisenä joka vääjäämättä tarkoittaa että pitkät neuletakit ovat niitä harvoja vaatteita joissa oikeasti en jäädy. Lisätään siihen vielä se että palelen kohtaisen helposti niin johan on soppa valmiina. Siksikin nämä ovat itselleni se paras valinta.

Toinen syy pitkän neuletakin valintaan on itseasiassa sen helppous. Yhdistämällä neuletakki mekkoon on oikeastaan valmis asukokonaisuus kasassa. Laitan siihen huivin mukaan ja nappaan laukun hyllystä niin johan siinä on kokonaisuutta kerrakseen. Tässä suhteessa olen huomannut kyllä tämän kevään aikana ihan oikeasti laiskistuvani. Asuissa on yhä vähemmän ja vähemmän mitään pientä yksityiskohtaa, ne ovat paljon yksinkertaisempia ja tavallaan siten ajattomampia kuin aikaismemin. Ehkä tämä on sen kaosen ja kestävän kulutuksen mukanaan tuomaa ajatuksen muutosta koko hommaan. Viihdyn paljon klassisemmissa vaatteissa, toki myös mukavammissa. Toisaalta, vannomatta paras, saattaa syksy ja talvi tuoda vielä muaknaan ihan uuden tavan kerrostaa vaatteita tai mitä sitä sitten ikinä keksikään.

Mennään nyt kuitenkin jonkun aikaa näillä perusjutuilla ja katsotaan sitten mahdollisesti millainen se tyyli on vaikka vuoden päästä. Kapselijuttuja pääsee enemmän seuraamaan instagramin puolella, monet teistä sinne onkin jo löytäneet, etenkin tämän blogitauon aikana. Siellä on enemmän myös sitten elämäntapamuutoksesta ja sen mukanaan tuomista jutuista, mikäli niistä haluaa lukea.

Käy vilkaisemassa: Life with Satu

Millaisia neuletakin pitäjiä te olette? Lyhyttä, pitkää vai ei ollenkaan?
Ihanaa keskiviikkoa muruset!


Postauksen kuvat: Teemu Salminen

Kommentit

 1. Suosikki neuletakkini on musta ja pitkä, melkein polviin asti ulottuva. Tuo sinun neuletakkisi on aivan ihana ja varsin monikäyttöinen myös.
  Kaunista loppuviikkoa sinulle Satu <3

  VastaaPoista
 2. Oletko tutustunut Kainon neuletakkeihin. Aivan ihania. Hintansa arvoisia. Ja kotimaisia lastuvaatteita.

  VastaaPoista
 3. Ihana neuletakki ❤ Minä olen suunnitellut (hyvin suunniteltu on puoliksi tehty?) vaatekaappini suursiivousta. Tarkoitus olisi jättää kaappiin vain ne vaatteet joita oikeasti käytän.
  Minulla on yksi pitkäneuletakki ja useita neulepuseroita ja villapaitoja. Olen siis lyhyiden neuleiden käyttäjä. 😊

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!