Kesäinen ongelma ja siihen ratkaisu

Kärsin etenkin kesäisin jokseenkin nolosta ja samalla myös raivostuttavasta ongelmasta, nimittäin jalkojen hikoilusta. Samalla kun siis jalkani tuoksahtavat epämielyttävästi hiottuaan päivän (nahka)kengissä, niin pelkään pilaavani kengät. Joku voisi sanoa, että pidä sukkia kengissä, mutta pelkästään viime viikonlopun helteet varmasti todistivat sen, että ei tule tapahtumaan ainakaan omalla kohdallani ihan samantien. Vaikka kuinka rakastankin erilaisten (mustien) sukkahousujen ja nilkkasukkien käyttöä, niin +30 helle ei kuulosta imartelevalta keliltä. Toisaalta sama ongelma se on silloinkin, hiostuvat entisestään.

Talvellahan tämä ongelma ratkaistaan sillä, että on erikseen töissä työkengät, jotta jalat eivät hikoile sisällä talvikengissä, mutta entäs kesällä? Vaikka toimistossa saavatkin koivet inhimillisessä lämpötilassa oleilla ilman suurempaa hikoilua, niin ihan kaikkialla ei kuitenkaan paljain jaloin halua kulkea. Enkä muutenkaan ole mikään paljain jaloin kulkevaa ihmistyyppiä. Paitsi ehkä kesäisenä iltana baarista kotiin kun on keekoillut koroilla koko illan.


Oma ratkaisuni on tässä. Varmasti samaa jalkapuuteria saa useammaltakin eri merkiltä, mutta omani on kokeiluluontoisena Oriflamelta. Olin alkuun aavistuksen skeptinen tuotteen kanssa, mutta kuultuani muutamaltakin taholta vakuuttelua siitä, että tämä oikeasti toimii, niin päätin kokeilla. Kotinörtin hyvän ystävän vaimo on ainut tuntemani näiden tuotteiden myyjä, joten sitä kautta sitten tämän tuotteen tilasin itselleni. Pyörittelin purkkia kuukauden verran kotona kunnes sitten vihdoin päädyin tätä kokeilemaan viime viikolla.

Myönnän heti alkuun, että en todella tiedä, miten tätä ihan oikeasti pitäisi käyttää, mutta tupsuttelin sitä kenkiini "koko matkalta"ja vielä jalkaterän päälle sille matkalle, mitä "kenkää riittää". Edelleen ulos lähtiessäni olin asian kanssa skeptinen mutta tallusteltuani koko päivän samoissa kengissä olin positiivisesti yllättynyt, että tuote oikeasti toimi. Jalat tuntuivat pitkin päivää kuivemmilta kuin yleensä ja illalla yllätys oli positiivinen, sillä hikoilu oli huomattavasti pienempää kuin tähän saakka ja jalatkin tuoksuivat... no eivät oikeastaan miltään. Tämä tuote pääsi siis vakituiseen käyttöön. Kilttinä kenkien huoltajana pyyhin kengät vielä sisältä käytön jälkeen.

Olen muutenkin aina ollut todella huono hoitamaan jalkojani, joka ei todellakaan ole mikään hyvä asia. Tahtosin sanoa, että hoidan jalkojani samalla hartaudella kuin naamaani, mutta näin ei todellakaan voi sanoa. Siksi olenkin yllättänyt itseni tässä postiviisesti myös rasvaamalla satunnaisen säännöllisesti ainakin muutaman kerran viikossa myös noissa kengissä hikoavia koipiani. Oma tuotteeni tarkoitukseen on:


Ainakin omalla kohdallani tämä on toiminut vallan mainiosti. Ainakin omiin jalkoihini hyvin yön aikana imeytynyt tökötti, tosin pidän jaloissa myös sukkia, joten miksipä ei imeytyisi. Näin lämpimällä tietysti sekin vähän niin ja näin, mutta ainakin vaikutan potkivan sukat yön aikana jaloistani pois jos tulee liian kuuma. Ei pidä sanoa, että jokapäivä tekisin tätä operaatiota, mutta ainakin koetan päätyä tekemään sitä. Ehkä joskus opin vielä hoitamaan muunkin kehoni kuin kasvoni ja käteni säännöllisesti. Mahdollisesti, jotenkin olen vähän skeptinen kuitenkin asian kanssa.

Laiskuus, mikä ihana tekosyy.

Kommentit

  1. Itse olen koittanut jalkojani hoitaa bodyshopin mpeppermint jalkavoiteella.

    Ostin sitä kerran Roomassa opiskelumatkalla ollessani - ja noin 40 km per päivä kävelyn päätteeksi jalat olivat kipeät, turvonneet ja iho kova kuin kivi. Peppermint jalkavoide kuitenkin lievitti kipua ja turvotusta miltei samantein ja piparminttu kihelmöi mukavasti väsyneissä jaloissa. Ihokin pehmenee mukavasti jos muistaa käyttää normalaikäytössä sen muutaman kerran viikossa.

    Vakiovarusteeni siis jo vuodesta 2005.

    VastaaPoista
  2. Pitää kokeilla sitäkin. Oli se joskus vuosia sitten sekin käytössä, mutta se ei poista sitä turvotusta valitettavasti joka omissa jaloissani on. Jalat kun turpoavat vaikka istuisin paikallani, onneksi siihen on toimiva lääkitys ihan tablettimuodossa lääkärin määrämänä.

    Mutta muutoin kyllä, toimiva tuote jota voisi taas ajatella seuravaa reissua varten hakevansa.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!