Uudet sukkahousut

Olen sukkahousuihminen, olen ollut sellainen jo kauan. Tämä johtuu pitkälle siitä, että pidän hameista ja mekoista ja jotta näitä voisi pitää muutenkin kuin kesähelteellä, niin sukkahousut pitävät kummasti lämpimänä. Legginssit eivät taas kuulu vaatevarastooni kuin siinä ominaisuudessa, johon ne mielestäni kuuluvat, eli pitkiksi kalsareiksi. Tiedän useamman ihmisen, jotka osaavat pidää legginssejä tyylikkäästi (kuten Hovikuvaajani, työkaverini joka ottaa kuvat viikolla päivän asuista), mutta liian usein näen esimerkkejä, jolloin ne vaan eivät ole millään tasolla toimiva ratkaisu. Älkäämme kuitenkaan keskittykö tähän aiheeseen, josta voisin kirjoittaa tekstiä vaikka millä mitalla vaan uuteen tuotteeseen, jonka posti toi.

Suomessa sukkahousut ovat kalliita. Tästä asiasta saa olla eri mieltä, mutta vierailtuani pääsiäisenä Dublinissa muistin taas, miksi kannoin joskus Briteistä sukkahousuja enemmänkin Suomeen. Hinnat ovat kolmanneksen tai neljänneksen luokkaa Suomen hinnoista ja laatu on samaa. Mallina mainittakoon kylmemmällä kelillä pitämäni paksummat (50den) sukkahousut, joista kaksi paria hyvälaatuisi maksoi Dublinissa 5€, mitä ne ovat Suomessa? Yhdet jokatapauksessa enemmän kuin nuo kahdet yhteensä.

Olen pidemmän aikaa myös halunnut itselleni 50-luku henkiset saumasukkahousut mustina. Suomesta olen löytänyt kyllä sukkia (lähtien hinnasta 15€ ja ylöspäin) mutta en sukkahousuja joissa olisi saumat takana. Minä olen hankala ja halusin tuotteen nimen omaan sukkahousuina. Löysin erään blogin kautta kuitenkin verkkokauppaan, jota kautta löytyi toinen ja siellä törmäsin sitten etsimääni.



What Katie Did on verkkokauppa joka omien sanojensa mukaan on erikoistunut vintage tyylisiin 40- ja 50-lukulaisiin alusvaatteisiin, joten onko sitten ihme, että juuri siltä löydän etsimäni. Tässä kohdassa huomautan painokkaasti, että vaikka sukkahousut sieltä olivat edullisemmat kuin Suomesta saatavat, niin kauppa ei missään nimessä ole halpa. Muut tuotteet maksavat hunajaa ja vielä vähän enemmän. Joskin ovat ymmärrykseni mukaan hyvälaatuisia myös.

 
Kuva: http://www.whatkatiedid.com


Oma tilaukseni sisälsi tällaisia ihanuuksia kahdet ja postikulujen kanssa hinnaksi tuli noin 25€. Sinällään se ei ole halpaa, mutta katson sen olevan edullisempaa kuitenkin kuin Suomessa. Etenkin kun en saanut Suomesta sellaisia, mitä olisin ihan oikeasti tahtonut. Ohuitahan nuo ovat kun mitkä (15den) ja aivan varmasti rikon ainakin toiset nopeasti, mutta en vaan voinut olla tilaamatta näitä. Olen maininnut, että shoppailu on paheeni?

Tilasin nämä torstaina töiden jälkeen ja iloinen oli yllätys kun tulivat jo eilen. Sivuilla sanotaan toimitusajan olevan 3-7 päivää, mutta jotenkin ajattelin, että kun on viikonloppu välissä, niin eiväthän ne sieltä vielä tule mitenkään nopeasti...


Tylsän turkoosista muovisesta paketista (joka oli saatu tungettua postiluukusta kokonsa takia) paljastui mitä suloisin silkkipaperikääre paketti (pahoittelut kuvien laadusta, kamera ei tehnyt eilen yhteistyötä illalla). Olen aina ollut aavistuksen heikkona kauniisti paketoituihin paketteihin, tämä oli siis mitä kaunein yllätys.


Kuten eräs ystäväni asian ilmaisi "Sait joululahjan keskellä kesää". Siltä se ainakin tuntui. vaikka olin maksanut tästä joululahjasta, niin silti tuntui kun olisin aidosti saanut lahjan sen sijaan, että olisin saanut niinkään tilaamani tuotteen.


Paketti sisälsi kaksi kaunista pakettia, joissa oli sukkahousut sisällä. Valitettavasti en illalla alkanut niitä kuvaamaan, joten mahdollisia kuvia saatte odottaa ensiviikkoon saakka näillä näkymin, mutta tällä hetkellä ainakin olen kovin ihastuksissani edelleen saamastani "lahjasta". Myönnän kyllä, että ajattelin tilata vielä mustat verkkoversiot saumalla ja sen jälkeen katsella, että mistä muualta mahtaisi saada oikean kokoisia sukkahousuja (ihan tavallisia versioita) koska ne vaan on halvempia tilata siltä, kuin ostaa Suomesta. Minäkö käyttäisin verkkokauppoja väärin? En suinkaan, mutta käytännössä kaivan kauppoja, joista voin kohtuu hinnalle tilata itselleni piristystä. Nyt odotan postista ilmoitusta uudesta mekostani, jos saisin senkin tällä viikolla. Ei nyt varsinaisesti yhdistettynä näihin sukkahousuihin, mutta uusi mekko on aina uusi mekko. Siitäkin siis tulossa vielä kuvia, kunhan vaan saisin sen ensin, jos posti vaikka tänään olisi jo tuonut saapumisilmoituksen...

Tänään vielä vellon kuitenkin ihanassa ajatuksessa lahjastani.

Kommentit

  1. Ajattelin kysäistä mitä mieltä on sukkahousuista tykkäävä nainen siitä, jos mieskin haluaa käyttää sukkahousuja. Olen jo useamman talven käyttänyt sukkahousuja pitkien kalsareiden sijasta. Sukkahousut istuu paremmin jalassa, ei ole niin kuumat ja ne on tekokuitua, joka vie kosteutta pois iholta jos hikoilee. Lisäksi sukkahousut on liukkaat eikä tartu farkkuihin kuten puuvillaiset kalsarit. Varsinkin keväällä ja syksyllä löytyy sopivan paksuisia sukkahousuja, pitkiä kalsareita kun taas ei ole ohuina versioina ollenkaan.

    Muutaman kerran olen kokeillut sukkahousuja shortsienkin kanssa, ja olen pitänyt kovasti tuosta yhdistelmästä.

    Miten suhtautuisit asiaan, jos puolisosi tai miespuolinen tuttavasi haluaisi käyttää sukkahousuja?

    VastaaPoista
  2. On myönettävä rehellisesti, että en ole alkuunkaan ajatellut, miten suhtautuisin Kotinörttiin sukkahousuissa tai sen puoleen miespuolisiin tuttaviinikaan. Toisaalta se, mitä kukin pitää talvella housujen alla, on jokaisen oma asia, joten miksi ei. Myönnän suoraan, että kokisin hämmentävänä, jos oma puolisko alkaisi pitää sukkahousuja (lähinnä siksi, että kylmää ja pakkasta rakastavalta Kotinörtiltä pitäisin sitä hyvin omituisena käytöksenä).

    Sen sijaan, jos miespuolinen tuttava käyttäisi sukkahousuja, niin miksikäs ei? Mikä minä olen sanomaan, ettei mies saisi verhota jalkojaan sukkahousuihin? En mikään. Toki sshortsien kanssa edellyttäisin umpikärkisiä kenkiä koska sukkahousun sauma pilkottamassa sandaaleista ei vaan ole omasta mielestäni mikään kaunis näky, miehellä tai naisella.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!