Luottotuotteita, kynsiä ja yksi asukin vielä

Onpahan ollut hössäkkää maanantain ja tiistain osalta, joten tässä vähän pidempää päivitystä nyt sitten hetken hengähdystauon kunniaksi.

Viime aikoina on loppunut kaksikin eri kosmetiikan luottotuotetta, joten kumpiakin on pitänyt käydä hankkimassa lisää. Mineraalituotteille annoin mahdollisuuden ensimmäisen kerran melkein vuosi sitten ja siitä saakka en ole kasvoihini muuta laittanut kuin mineraalipuuteria. Toki silmä ja huulimeikit ovat vielä suureksi osaksi normaaleja ja varmaan sellaisina pysyvätkin, mutta mineraalit tekivät muutenkin ongelmaisesta ihostani siedettävämmän.

Alunperin siis ihoni kanssa oli ongelma näppyläisyyden ja punoituksen kanssa. Lisätään tähän vielä pintaverisuonet, niin johan on kerrassaan hankalaa saada ihosta kauniin tasaista pohjaa meikeille. Lähinnä siksi, että vaikka kuinka joku Joe Blasco olisi varmasti peittänyt ihon virheet, niin ei se tarkoita, että tahtoisin niin tuhtia tavaraa naamalleni tunkea.

Käytin siis Bellapierren versiota mineraalipuuterista pidempään, edelleen heidän poskipunansa käytössä. Missään nimessä tämä ei ole huono tuote ja se todella teki sen mitä lupasi: Antoi kasvojeni ihon hengittää ja nykyisin iho on huomattavasti paremmassa kunnossa.

Huomasin kuitenkin jo tovi sitten Sokokselle saapuneen bareMinerals tuotteiden ja päätin antaa myös niille mahdollisuuden (lähinnä koska entisenä S-ryhmän työntekijänä olen jotenkin orjallisesti tottunut menemään nimen omaan Sokokselle kauppaan ja sieltä saa bonusta ja vaihtelu myös virkistää aina välillä). Joten siis ostokseksi tarttui seuraava:


Halusin kokeilla nimen omaan tuota matte versiota ja todettava on, että siitä saikin pulittaa itsensä kipeäksi. Tottakai tiedän, että ennen näitä käyttämäni Lancomen meikkivoide ja puuteri tulivat vielä kalliimmaksi kuin tämä yksi purkki, mutta myönnän suoraan, että kirpaisee se aina kuitenkin jonkun verran hankkia uusi. Toisaalta on sitten kuitenkin jonkun aikaa tämäkin tuote koska ei se heti ole loppumassa.


Talve vasten halusin mattapintaisen sekä samalla vaaleamman version. Fairly Light sopi omaan ihooni kuin nakutettu joten tämä oli valintani. Itse tykkään suuresti myös siitä, että näissä (kuten Bellapierressäkin) on SPF kerroin. Tiedän, että saisin lätkiä tuotetta paljon enemmän kasvoilleni jotta saisin koko kertoimen verran tehoa, mutta suoja se on pienikin suoja tässäkin kohdassa.


Kuten todettua, tuotteen sai Sokokselta ja vähän vajaan 60€ sain siitä pulittaa. Tiedän, että saisin tilaamalla halvemmalla, mutta kun vanhan loppuminen pääsi yllättämään ja uusi oli saatava välittömästi niin siinä ei parane jäädä odottamaan mitään tilausten saapumisia.


Minä tykästyin muutaman käyttökerran jälkeen tähän. Vaatii vähän harjoittelua vielä, mutta ainakin tällä hetkellä olen tyytyväinen. Ihoni ei pahemmin kiillä ja se on edelleen hyvässä kunnossa. Varmaankin kesäksi hankin jotain muuta kuin mattaversiota, mutta ainakin näin viileämmillä keleillä tämä on ollut kerrassaan loistava tuote.


Jos siis joku ei ole vielä mineraaleja kokeillut, niin suosittelen täydestä sydämestäni tätä tuotetta. Sopivan kevyt, sopivan peittävä ja antaa ihon kuitenkin hengittää ilman että on sellaista oloa, että iholla olisi suurta pakkelikerrosta.

Toinen loppunut luottotuotteeni oli yövoiteeni, jonka loppuminen havahdutti mieleni viikonloppuna. Eihän sitä tavaraa riitä enää kuin muutamaan käyttökertaan ja niinpä me Kotinörtin kanssa suuntasimme kiireen vilkkaa apteekkiin hakemaan uutta tuotetta.


Minusta apteekin tuotteet ovat hyvinkin hintansa väärtejä ja niitä ei missään nimessä pitäisi vältellä. Apteekeissa on nykyisin ihan laaja valikoima jo erilaisia rasvoja ja varmasti jokaiselle löytyy sopiva tuote. Kannattaa ainakin kokeilla, muutaman kympin hinnoilla saa jo kauniita lasipurkkeja.


Oma ihoni on ongelmaisuutensa lisäksi myös kuiva, joten manteliöljyä sisltävä yövoide on oikein passeli iholleni (käytössä on siis myös saman sarjan päivävoide). Nämä rasvat ovat saaneet ihoni kosteustasapainon kuntoon ja enää se ei, edes talvella, suuremmin hilseile. Ihoni siis reagoi voimakkaisiin lämpötilan muutoksiin.


Tuotteessa ei ole mitenkään voimakas tuoksu, joka on (kuten monesti kosmetiikkaa arvostellessa todettua) itselleni tärkeää. Tuote jättää mukavan raikkaan tunteen iholle ja ainakin omalle iholleni imeytyy hyvin. Samalla yövoide on riittävän tuhtia ja päivävoide riittävän ohutta, että ne toimivat iholla kunnolla. Suosittelen siis kaikille, joilla on kuiva, herkkä tai pintakuiva iho.


Sen sijaan en lähtisi suosittelemaan tätä rasvaiselle iholle, sillä voiteiden koostumus saattaa olla liiankin tuhtia tavaraa. Samoin sekaihon kanssa on törmätty samaan ongelmaan. Tämäkin selvisi kun ystäväni (jolla on sekaiho) kaikesta suosituksistani huolimatta halusi kokeilla päivävoidetta itsellään (arvatkaapa miksi omani eivät ole heti loppumassa). Kaikkineen kuitenkin etenkin herkälle iholle taattua ja toimivaa apteekin laatua eikä noin 20€/purkki hinta huimaa päätä.

Vaihdoin muuten edellisestä rasvasta tähän samaan aikaan kun vaihdoin mineraaleihin, eli näiden kahden tuotteen yhteistuloksena voi kasvojeni ihoni huomattavasti paremmin kuin mitä se voi aikaisemmin.


Kaiken kiireen keskellä ehdin kuitenkin maanantaina myös sutia kynsilakkaa kynsilleni. Olen viime aikoina seurannut muutamaakin kynsiin erikoistunutta blogia ja mieleni tekisi kovasti kokeilla erilaisia tyylejä. En kuitenkaan vielä ole tehnyt mitään sen suurempaa kokeilua kuin tämä, jossa laitoin kahta lakkaa päällekäin (radikaalia eikö?).


Lumenen Natural Coden lakkoja olen aikaisemminkin kehunut, lähinnä niiden värivalikoiman sekä pullojen koon takia. Kyllästyn nopoeasti lakkojen väreihin ja nämä ovat sen verran edullisia ja pieniä pulloja, että on mahdollisuus jopa niiden loppuun kuluttamiseen. Sävyistä vasemman puoleinen eli 15 Stay Pretty päätyi lakkauksen alle kahteen kerrokseen ja sävyllä 8 Be Fabulous saatiin aikaan yhdellä kerroksella kimalletta.


Kuten huomata saattaa on kuva otettu ennen kynsinauhojen siistimistä. Samoin mökkeily vei pitkät kynteni, joten katkoin ne taas lyhyiksi ja annan hiljalleen kasvaa. Itse pidän vaaleanpunaisesta lopputuloksesta ja ehkä joskus saan aikaan tehdäkin jotain vaikeampia ja koristeellisempia lakkauksia kynsilleni.


Näillä kuitenkin pienen lakkaustauon jälkeen mennään alkuviikosta, katsotaan mitä loppuviikko tuo tullessaan. Tarkoituksena harkita aavistuksen rajumpaa lakkausta, mutta en osaa vielä sanoa, millainen siitä sitten olisi tulossa. Muuta kuin että OPIn halkeileva polttelee mieltäni tällä hetkellä.

Selvästi kiireen huomaa myös siitä, että maanantailta ei edes ole ehditty asukuvaa teille hankkimaan, eiliseltäkin on vain tämä ikävästi vastavaloon kuvattu versio.


Elikkä Evanssin liivi jäi sittenkin Suomeen ja käyttöön. Totesin sen toimivan jopa onnistuneesti farkkujen kanssa. Kuvan otti yksi rakkaimmista ystävistäni, jonka kanssa piipahdimme lyhyille ostoksille. Siellä on Kotinörtille after shave myös minun asuntooni, sekä Ginasta kaksi uutta aluspaitaa. Sen verran järkiostoksia, että en koe tarvetta esitellä niitä. Asusta mainittakoon vielä, että kengät ovat H&M:ltä tilaamani balleriinat, jotka ovat uskomattoman toimivat ja näillä mennään vielä jonkun aikaa, värikin on niin ihastuttava. Itse koen asun olleen toimiva ja asiallinen, mitä mieltä olette?

Vielä loppuun on kerrottava, että kävimme eilen ystäväni kanssa syömässä intialaista Kampissa (siinä bussien lähtökäytävällä, kohdassa josta busseista tulijat tulevat sisälle olevassa intialaisessa). En ole aikoihin kohdannut näin suurta annosta:


Yläreunassa näkyvä lasi on siis normaalikokoinen juomalasi. Suosittelen kokeilemaan, mutta kannattaa mennä nälkäisenä.

Hyvää viikonjatkoa kaikille <3

Kommentit

  1. Tuo "meidän voide" on kyllä hyvää. Enää ei ihoa kiristä ikävästi, vaan se tuntuu mukavalta.

    VastaaPoista
  2. Pelastaa siis toimivasti kummankin ihon :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!