30.11.2011

Tiistainen reipastuminen

Eilen koin jonkun ihmeellisen reipastumisen hetken töiden jälkeen. Istuttuani hyvän tovin Kehä I:llä ruuhkassa töiden jälkeen (kolarihan siellä oli, siksi se paikallaan seisoi) totesin kotiin päästyäni, että pyykkejä on liikaa ja niille on pakko tehdä jotain. Niinpä sen sijaan, että olisin varsinaisesti tehnyt jotain sen suurempaa, niin pesin pyykkiä ja järjestelin vaatelaatikoitani. Kummallista kun pyykit huljauttaa koneessa, niin sitä tulee vastaan sellaisia vaatteita, jotka on kokonaan unohtanut. tällä hetkellä pähkäilenkin sitä, mihin ihmeeseen sitä tunkisi kaikki ne vaatteet, joita vielä on narulla ja henkareissa roikkumassa (eli se totuuden hetki alkaa koittamaan kun niille pitäisi löytää tilaa koska kuiviahan ne jo ovat).


Ilta alkoi tämän päivän työvaatteiden värillä. Teen tämän joka ilta sunnuntaista torstaihin. Nostan valmiiksi henkareille vaatteet seuraavalle päivällä. Lauantain ja sunnuntain vaatteet valitsen sitten vaan suoraan kaapista, mutta koska olen toivottoman huono aamulla tekemään mitään päätöksiä, niin on helpompaa vain vierailla Ilmatieteenlaitoksen sivuilla ja katsastaa sääennuste ja valita jotain suunnilleen sopivaa. Tästä vielä kuvia tulossa tästä päivästä, mutta ajattelin, että saatte vaihteeksi sellaisen "Dahlian Päivä" merkinnän tältä päivältä kun koetin kuvata mahdollisimman paljon, niin jääköön se ja samalla asu huomiselle.


Siinähän niitä sitten olisi kuivumassa, kasa kaupalla vaatteita, alla on vielä pyykkinarullinen tavaraa eli kahden koneellisen kamat on tuossa. Vielä olisi vaaleat jäljellä, mutta loppui kuivaustila, joten se odottakoon vielä hetken. Omistan hämmästyttävän paljon mustia vaatteita. Toisaalta ei se varmaan mikään ihme ole. Kaikkein helpoin värimaailma se on yhdistää kaiken kanssa.


Koin myös koneiden pyöriessä myös jonkinlaisen ahaa-elämyksen ja otin vihdoin käyttöön nuo Ikeasta haetut pitkulaisetkin säilytyslaatikot ja laitoin alusvaatekaapiston siistimmän näköiseksi. Tein jotain, jota en yleensä tee, eli kävin läpi sukkahousut. Mitkä ovat ehjät ja mitkä eivät ja lajittelin mustat erikseen vaaleista ja vielä mustissa verkkoversiot erikseen tummista. Tämmöisiä puuskia ei kyllä kovin usein tule, mutta tällä kertaa tuli ja tässä sitä sitten ollaan. Tyytyväisenä kaikesta eilisestä ahkeroinnista, koska vaatteiden valinta on jälleen vähän helpompaa kun on ne kaikki suosikitkin pestynä.

Tässä sitten pähkäsin ongelmaa eilen, että mihin laittaa kaikki tavarat. Ensimmäinen idea oli ehdottomasti sellaiset rullilla kulkevat laatikot sängyn alle, sinne saa ainakin noita laukkuja ja muita pois tieltä, mutta silti lisää tilaa on tilauksessa. Kuin vahingossa löysin ratkaisun:

Kuva: www.ikea.fi

Olen jo hetken aikaa halunnut TV:n alle uutta tasoa ja samalla umpinaista säilytystilaa kaikelle tuolle DVD-määrälle joka sen alla olevassa avohyllyssä on. Tiedän, että tuo on tarkoitettu varmaan alunperin vaatteille tuo lipasto, mutta pienen mittailun jälkeen totesin, että hei, niitähän mahtuu tuohon kaksi vierekkäin ja vanhan TV:n alla olleen Lundian voi viedä kellariin. Nyt siis vaan ensi viikolla Ikeaan suuntaamaan ja Kotinörtti on luvannut jo lipaston kasatakin. Ai minullako pesänrakennusvietti... ehkä vähän <3

1 kommentti:

  1. Meillä on työhuoneessa noita laatikostoja. Hyvin on toimineet!

    VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!