15.12.2011

Uudet kipitikopitit

Olen aikaisemminkin varmasti kertonut rakkaudestani Pahlmroottiin. Monet varmasti pitävät sitä vanhentuneena ja mahdollisesti turhanakin rakkautena, mutta jos jotain, niin siellä osataan ainakin omasta mielestäni suunnitella kenkiä. Monet niistä avokkaista ovat hyvinkin sopivia ehkä itseäni vanhemmalle ihmiselle ja monet sellaisia, että en niitä jalkaani laittaisi. Olen kuitenkin sellaisia kultakimpaleita siitä kaupasta löytänyt, että rakkauteni säilyy edelleen.

Sekään ei varmaan ole jäänyt huomaamatta, että liike ei velkasaneeraukseen suostunut koska piti sen ehtoja liian kovina. Tämähän tarkoitti sitä, että nyt sitten oikein kukaan ei tiedä mitä tapahtuu. Oma ajatukseni oli ensimmäisenä, että mistä minä sitten tästä eteenpäin ostan itselleni uusia talvikenkiä? Tämä on edelleen arvoituksena, mutta onneksi siitä ei tänä talvena tarvitse huolehtia, sillä tänään poikkesin liikkeeseen ja innostuin (jälleen kerran) nilkkureista:
 


Ostin viime syksynä ensimmäiset talvinilkkurini myös alennuksesta ja sen jälkeen on sanottava, että koko viime talvi menikin sitten niissä kengissä. Päin vastoin kuin näissä, niissä ei juurikaan ole korkoa ja vuorta on vaikka muille jakaa. Viime talven pakkasissa ne osoittautuivatkin kerrassaan oivallisiksi kengiksi ja varmaan kolme kuukautta tuli melkein pelkästään niissä talsittua.


Nämä sinällään tylsät ruskeat perus kengät ovat siitä hyvät, että ne menevät mielestäni niin töissä kuin vapaallakin. Ne eivät ole nahkaa, ne ovat jokasäänmateriaalia, jollaista ovat edellisetkin kenkäni. Kuten tuossa kengissä kiinni olevassa lehdykässä sanotaan, ne eivät ole kokonaan vesitiiviit eivätkä korvaa kumisaappaita, mutta ovat edelliset ainakin niin hyvät, ettei mitään rajaa. Kuljin koko viime talven jalat kuivina ja lämpiminä. Verrattuna edellisiin näissä ei ole vuorta, joten menee tällä vesi kelillä kivemmin kuin paksulla vuorella olevat.


Minä tykästyin näihin ja pienen koron kanssa näyttävät oikein kauniilta. Hintaa ei ollut missään nimessä liikaa (79€) ja viime talven kokemukseni jälkeen on luottoni näihin uusiin kenkiin kova. Näillä siis tässä sitten tulee klipsuteltua ja kopsuteltua ennen mahdollisia pakkasia, siinä vaiheessa olettaisin matalien vaihtuvan käyttöön. En toki hylkää muitakaan kenkiä käytöstäni, mutta pitäähän nämä ihanaiset nyt sisään ajaa.

Minä ihastuin, mmitä mieltä te olette?

5 kommenttia:

 1. Minulla on hakusessa suomalaiset klassiset talvisaappaat. Alkuvuodesta en enää löytänyt mitään alennusmyynneistä, kun kaikki oli myyty loppuun. Tänä vuonna ei ole ollut mitään kiirettä vielä. Olen luullut että Palmrothit olisivat aivan liian kallit, mutta kiitti vinkistä että eivät olekaan, käynkin katsastamassa.

  VastaaPoista
 2. Löytyihän joku muukin joka näitä Palmrothin kenkiä keräilee :) Minulla on Palmrothin (Juhani & Pertti) saappaita varmasti yli kymmenet. Jyväskylässä oli ennen oma liike mutta lopetti jo vuosia sitten. Sieltä olen suurimman osan omia "jokasään saappaita" hankkinut ja jos joskus olen kirppareilla sopiviin törmännyt niin ilmanmuuta olen nekin lunastanut.
  Hyvin klassinen muotoilu ja minullekin hyvin sopiva lesti. Eivät ollenkaan "retroilta" näytä minunkaan yli kymmenen vuotta vanhat mallit.
  Jos sinulla on useammat parit niin oikein mielelläni näkisin niistäkin kuvat.
  Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista
 3. Tuija: Kannattaa ehdottomasti hakea, saappaissa oli ainakin Sellon liikkeessä -50% kaikista saappaista. Olisin itsekin ostanut jos tämä pohje olisi pienempi niin mahtuisi kiinnikin ne saappaat.

  Johanna: Keräilen sen mitä pystyn rahavaroiltani antamaan periksi. Mielelläni omistaisin enemmänkin kuin kahdet nilkkurit ja kolmet muut kengät. Voisin hyvinkin kuvata Pahlmroottini jossain vaiheessa, laukkujakin on kolme, niin saisitte kokonaiskuvan.
  Hyvää viikonloppua myös sinne :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat kengät! Juuri tuollaisista minäkin pidän. :) Onkohan minulla Palmrothin kenkiä..? Ihan kuin jotkut löytyisi, mutta nyt en uskalla päätäni pantiksi panna.

  VastaaPoista
 5. Pidän myös ihan perus kengistä, etenkin talvella jotenkin vihdyn niissä paremmin kuin koristeellisemmissa versioissa. Kannattaa tarkistaa onko, itse ainakin pidän suunnattomasti näistä ja olisi kiva nähdä toki kuvia jo on :)

  VastaaPoista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!