26.2.2012

Keho kuntoon kevääksi.

Minun osaltani kevät ei tarkoita pelkästään sitä, että kaapissa alkavat kirkkaat ja valkoiset värit houkuttamaan vaan myös sitä, että keho ja hiukset kohtaavat tehohoitokuurin. Olen talvella äärimmäisen laiska esim. hoitamaan jalkojani. Mitä sitä turhaan kun kerrat hautuvat kuumissa kengissä ja paksuissa sukkahousuissa, eihän niitä kukaan näe. Right? No, tänään se kuitenkin tapahtui, paluu kehon vaatimiin kesärutiineihin. Laiskoteltuani pari kuukautta kuorintojen ja kosteutuksien kanssa on aika palata kunnon kuorinta ja kosteutusrutiineihin.


Hiuksilleni aloitin jo tehohoidatuksen suunnilleen kuukausi sitten. Hiukseni ovat pitkät ja vaaleiksi värjätyt. Samalla kuitenkin hennon ohuet ja kaipaisivat kovasti kampaajaa. Vaikka latvoista onkin ne pahimmat saksittu pois, niin päätin, ettei samanlainen usean sentin pois leikkaaminen saa enää toistua. Niinpä marssin kauppareissullani Prisman öljyhyllylle ja valitsin tämän kätevän suihkepullon oliiviöljyä kosteutukseen. Suihkuttelen tätä hiuksiini vähintään 30min ennen pesua, mielellään noin kahta tuntia ennen pesua. En siis tietenkään koko tukkaan vaan jostain 10cm juurista eteenpäin. Kietaisen tukan yhdellä ponnarilla sykerölle ja siellä saavat hautua rauhassa.

Pakko on sanoa, että kun teen tämän saman  kahdesti viikossa, niin tämä on tehnyt todella ihmeitä tukalleni. Se on jälleen pehmeä ja kiiltävä. Sen auki harjaaminen on huomattavasti miellyttävämpää ja se ainakin ulospäin ja kädellä kokeillessa vaikuttaa kaikin puolin parempi kuntoiselta kuin mitä se oli.

Tarkoitukseenhan ei ole pakko hankkia suihkeellista pulloa, käytin ensimmäisellä kerralla kokeillessa ihan ruokakaapissa olevaa versiota jota hieroin ensin käsiini ja siitä sitten latvoihin. Suihkepullo on minusta vaan kätevämpi ja kun nopean hintavertauksen jälkeen totesin tämän maksavan euron enemmän kuin tyhjä samankokoinen suihkepullo niin valinta osui tähän. Ainakin se on kehitetty siihen, että sen läpi kulkee öljyä eikä vettä. Tällä hoidolla siis, niiden saksien lisäksi, suunnistavat hiukseni kohti kesää.


Oriflamen Milk&Honey kuorinta on uusin hankita syksyltä, ihan toimiva vartalon kuorinta, minulla ei tuohon ole sen paljon paremmin sanottavaa. En ole kovin kranttu kuorinnan kanssa. Ruiskaisen sitä vaan semmoiseen sieneen ja hinkkaan etenkin jalkani ja käteni huolella. Poishuuhdonnan jälkeen on ihana hemmotella ihoa vielä käsin hieroen Baborin suihkuöljyä, jonka toki tiedän puhdistavan muutenkin, mutta öljy tekee kuivalle iholleni hyvää. Tottakai suihkun jälkeen vielä rasvaan itseni (käytössä Biothermin sellainen iso valkoinen pönikkä), mutta kyllä jo pelkästään näidenkin jälkeen iho tuntuu vallan uudistuneelta. 


Kerran viikossa kasvoille eksyy RVB.n kuorinta ja tällä hetkellä Avonin kosteuttava naamio. Tuo RVB.n kuorinta on aivan ihana, Avonista en niin pidä, mutta käytän sen loppuun kun kerran sain sen lahjaksi. Siirryn sen jälkeen varmaan takaisin RVB.n omaan kosteuttavaan naamioon. Näiden jälkeen toki normaalit rasvat iholle vielä suihkun jäljiltä.

Tämän koko kuorintaurakan tekeminen kerran viikossa pitää ihoni minusta ainakin hyvässä kunnossa. Niinpä minä aina sunnuntaisin tai maanantaisin järjestän itselleni tällaisen hemmotteluhetken kuorintojen ja kosteutusten kanssa. Hiuksia sitten öljyllä useammin. Jo se puolikin tuntia tekee pitkien hiusten latvoille ihmeitä.

Mutta sen ainaisen kevään huokailun sijaan ajattelin näyttää, miten täällä valmistaudutaan kevääseen. Itseruskettavaa Doven rasvaa ei sovi unohtaa tässä kohdassa myöskään. Käsille, jaloille ja dekolteelle voi antaa hiljalleen jo sävyä.

P.S. Meinasin ihan unohtaa, tein uuden kosmetiikkahankinnankin tässä viikolla:


Feelunique toimitti tehokkaasti puolessatoista viikolla kotiini postiluukkuun uuden ripsivärin. Taivuttavuudesta en tiedä, mutta ainakin tämä pidentää omia räpsyttimiä. Olen monelle ripsivärille sen verran herkkä, että en uskalla niitä käyttää kun silmät vuotavat, mutta tämä on merkkinä osoittautunut oikein toimivaksi.

2 kommenttia:

  1. Nyt iskee morkkis... olen tosi laiska hoitamaan ihoani, varsinkin juuri sitä kropan ihoa, mikä tähän aikaan on vaatteiden peitossa. Jumppaankin piti kaivaa pitkälahkeiset housut, kun sääret olivat niin siivottoman näköiset, etten kehdannut polvipituisissa tunnille lähteä. Kiitos siis tästä postauksesta, pitänee ottaa itseään niskasta kiinni tässä asiassa jo nyt, eikä vasta toukokuussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eijeijei, ei saa iskeä morkkista :) Nyt kun aloittaa, niin on toukokuussa hehkeässä kunnossa jalkojen ja käsien iho. Hyvä kuitenkin, jos tämä muistutti siitä, että kun aloitta anyt, niin ei tarvitse toukokuussa tuskailla kun on iho jo hoidetussa ja hyvässä kunnossa vastaanottamassa aurinkoa :)

      Poista

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!