27.3.2012

Hyvän mielen haaste.

Sain Lindalta haasteen, tehdä postauksen, jossa kerron kymmenen asiaa, jotka saavat minut hyvälle tuulelle. Koetan yleensä nähdä elämän valoisia puolia muutenkin, mutta tässä listausta aiheista, jotka saavat minut hymyilemään. Kuvat ovat valitettavasti blogissa aikaisemminkin olleita, mutta koetin valita vähän sieltä täältä että kaikki eivät ole ihan niitä viimeisimpiä.


Rakkaat ystäväni saavat minut aina hymyilemään ja hyvälle tuulelle. Oikein odotan naisten lounaita kerran kuussa, samoin kuin luonnollisestikin muitakin ystävien tapaamisia. Pääasiallisesti en voi edes olla huonolla tuulella heidän seurassaan. Ei siinä naurun ja huumorin keskellä vaan voi mököttää. Ja jos elämä murjoo, niin tiedän saavani heiltä aina apua.


Minut saa myös hyvälle tuulelle hyvä ruoka. Sen ei tarvitse olla ravintolaruokaa, se voi olla itse kotona laitettua tai toisen laittamaan. Mutta hyvä ruoka on aina itselleni nautinto.


Kesä saa minut ehdottomasti hyvälle tuulelle. Olen ehdottoman kesäihminen, vaikka silloin on kaiken maailman allergisoivia ötököitä ympärillä, niin silti se valo ja lämpö ovat ehdottomasti minun juttuni. Oli se sitten mitä tahansa.

Tähän kuvaan liittyen myös toinen, nimittäin vasta leikatun ruohon tuoksu saa minut hymyilemään aina. Migreenini on tuoksuherkkä, joten kovin laaja ei ole se tuoksujen määrä, joista nautin, mutta tämä ei ole koskaan migreeniä laukaissut.


Matkustaminen saa aina onnelliseksi, matkustamiseen kun vääjäämättä liittyy se fakta, että kun matkustan, olen lomalla. Näin on ainakin tähän saakka ollut. Oli se sitten kotimaassa tai ulkomailla, niin lyhytkin maisemanvaihdos saa minut hyvälle tuulelle, monesti jo pelkkä matkan valmistelu saa hymyilemään, eikä reissun tosiaan tarvitse olla mikään pitkä. Jo pikapyrähdys ystävän luokse viereiseen kaupunkiin on matkustamista minulle.


Materialistina on sanottava, että tottahan shoppaus saa minut hyvälle tuulelle. Oli se sitten mitä tahansa, mutta jos löytö on hyvä, etenkin jos sellaista on pidemmän aikaa etsinyt, niin kyllä se vaan saa minut hyvälle tuulelle. Ei silloin, kun hiki hatussa etsii jotain tiettyä vaan nimen omaan silloin, kun yllättäen lyöytääkin jotain etsimäänsä tai jotain joka muuten vaan on kaikin puolin sopiva.


Pidän kauniista ja värikkäistä asioista. Etenkin kun ne löytyvät luonnosta, mutta en väheksy ihmisen tekemään kauneutta. Rakastan kauniita kirkkaita värejä ja harmoniaa. Silmäni lepää kauniissa maisemassa, kauniissa yksityiskohdissa. Olen esteetikko siis jollain tasolla.


Hyvälle tuulelle minut saavat aina myös hyvät kirjat. Luen mielelläni ja lukeminen saa minut iloiseksi. Aikaa itselleni, hetken kurkistus johonkin toiseen maailmaan saa aina hymyilemään. Lukeminen on myös omaa aikaani, josta koetan pitää kiinni myös.

Myös tämän blogin kirjoittaminen ja saamani palaute saa minut hyvälle tuulelle. En ole vielä (onneksi!) saanut mitenkään musertavan negatiivista palautetta. Nautin tämän kirjoittamisesta ja vaikka ideat ovatkin välillä lopussa ja en aina tiedä mistä kirjoittaisin, niin silti tämä on kuitenkin ollut uusi ja upea harrastus, jonka parissa olen viihtynyt.


Viimeisimpänä, mutta ei suinkaan vähäisimpänä, niin kyllä tuo oma mies saa edelleen hymyilemään. Ei ehkä joka päivä, mutta olemassa olemassa omassa elämässäni saa Kotinörtti minut kyllä hyvälle tuulelle (ajoittain myös raivon partaalle tietysti, mutta pääasiallisesti hyvälle tuulelle).

En erikseen haasta tätä samaa ketään tekemään, mutta mielelläni kyllä lukisin mahdollisimman monen lukijan mielipiteitä siitä, mikä juuri teidät saa hyvälle tuulelle?

2 kommenttia:

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!