Torstain ja perjantain asu sekä uusi tukka.

Ennen hius asiaan paneutumista vilkaistaan asut läpi. Torstaina oli mekkopäivä ja jälleen kerran kaivoin kaapista turvallisesti ruskean Monsoonin mekkoni:


Mekko: Monsoon
Neule: Seppälä

Unohdimme ottaa kuvat töissä, joten Kotinörtti sitten kuvasi töiden jälkeen kokonaisuuden rapussa. Siksi kenkien puute. Ihan kiva kokonaisuus tuo on minusta, tuo mekko on vaan niin suosikkini että voisin pitää sitä vaikka kuinka paljon ja usein päälläni, valitettavasti se pitää kuitenkin pestä aina välissä.

Eilen sitten muistimmekin Mrs Canadan kanssa ottaa valokuvia:


Paita: Mark's&Spencer
Bleiseri: Vila
Farkut: Evans
Kengät: EDC
Käsikorut: Evans

Oli aika kaivaa loaferit kaapista. Olisiko siellä oikeasti tarjennut matalilla kesäkengillä? No ei, mutta laitoin kuitenkin. Koetan aina välillä pitää muutenkin myös matalia kenkiä, yleensä perjantaisin, jotta jalkani eivät tottuisi pelkästään korkoihin.  Vuosia vanhat EDC.n loaferit ja niiden löytyminen kenkälaatikosta olivat siis pelastus. Omistan harmaan mielikuvan, että nämä hiertäisivät, mutta noin epämuodikkaasti sukan kanssa puettuna eivät ainakaan pahasti.

Sitten siihen hius asiaan. Minulla on ollut vuosikausia vaaleat hiukset. Siis sellaiset ihan vaaleat, ne ovat vaihdelleet platinanvaaleista pari astetta tummempiin ja takaisin, aina siis kuitenkin olleen hyvin vaaleat. Tästä ovat latvani myös kärsineet. En kuitenkaan halua leikata hiuksiani lyhyiksi, etenkin kun ne ovat nyt pidemmät kuin mitä ne ovat olleet vuosikausiin. Kokeilin jo viimeksi värjätessä tätä sävyä, mutta silloin mukana olivat raidat. nytkin mukaan laitettiin raitoja, mutta vähemmän. Sävy on siis keskivaalea, eli tummimmat, mitä hiukset ovat olleet vuosiin (viime vuosituhannella ja rakkaan teini-ikäni aikana hiukseni kokivat suuria värimuutoksia valkoisesta mustaan ja pinkistä vihreään, mutta noin "normaalin värisinä" tummimmat).

Voin myös rehellisesti sanoa, että en ainakaan muita, että hiukseni olisivat olleet ikinä yhtä pitkät kuin nyt. Vaikka näistä on leikattu latvoista pois se noin 8cm kolme kuukautta sitten, niin jostain syystä hiukset ovat venähtäneet sen jälkeen pituutta kunnolla. Olen aina halunnut pitkät hiukset ja nyt kun olen niihin tunkenut öljyhoitoja kahdesti viikossa alkavat ne olemaan sellaisessa kunnossa, että haluan kerrankin pitää hiukseni auki ja pitkinä.

Uuteen väriin on vielä totuttelemista, mutta tällainen siitä siis tuli, kuvattu torstaina kun värjätty on keskiviikkona:


Hunajainen väri ja näemmä harjaamattomat hiukset. Vaikka kuinka tahtoisin, en varmaan tuosta pidempää tukkaa voi kasvattaa, menee liian ohueksi. Silti se on minulle jo huiman pitkä ja pitkästä aikaa olen oikeasti tyytyväinen tukkani väriin ja sen pituuteen. Joskus 10 vuotta sitten, että naimisiin menon jälkeen hiukset kuuluu leikata ja vanhemmalla naisella ei saa olla pitkät hiukset. En ole enää ollenkaan varma tästä teoriastani. Saisinkohan minä kuitenkin pitää tämän pitkän tukkani? Ei sillä, emme ole vielä naimisissa, joten pakottavaa tarvetta tukan leikkuulle ei siis vielä ole.

Hyvää lauantaita täältä hiusasioiden pohdinnan keskeltä!

Kommentit

  1. Farkkufanina jälkimmäinen asukokonaisuus saa ääneni vaikka mekon/hameen käyttäminen jo itsessään on plussaa. Pitäsköhän minunkin kokeilla jotain öljyhoitoja? Mitä ne ovat? Ja miten toimii?
    Oma tukkani on onnettoman ohut ja kyllästyn kasvattamiseen. Omasi näyttää jo ihanaisen missi-pituiselta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytän siis kerran viikossa tukkaani (noin 10cm juurista alaspäin lopputukkaan) oliiviöljyä (extra virginiä) ja kerran viikossa siihen päälle samalle alueelle kookosöljyä. Öljyn laitan kuivaan tukkaan 30min-2h normaalia pesua+hoitoainetta. Ainakin oma tukkani ensimmäisillä kerroilla imaisi koko öljyn ja nykyisellään tukka on pehmeämpi kuin ennen hoitojen aloittamista. En tiedä onko ne auttaneet muuhun kuin siihen, että tukka on paremmassa kunnossa. Tottakai saksiakin tarvittiin latvojen kanssa. Saunaan ei kannata välttämättä mennä öljy päässä sanoi työkaverini, joka oli kokeillut ja saanut sitten urakalla pestä tukastaan öljyä pois.

      Poista
    2. Öljyhoidosta myös täällä: http://xlelamaa.blogspot.com/2012/02/keho-kuntoon-kevaaksi.html

      Tosiaan vaihdoin toisen oliiviöljykerran kookosöljyyn :)

      Poista
    3. hmmm, mielenkiintoista…..ehkä kokeilen.

      Poista
  2. Tuo mekko kyllä istuu sulle niin täydellisesti :)! Nimim. toinen Monsoon-fanittaja ;).

    Oho, no on sulla kasvanut hiukset siten hurjasti, jos kuitenkin lähes 10cm leikattu pois! Hyväkuntoisilta näyttävät :). Äh, ei kai mitään hiusten lyhentämispakkoja ole..Nauti kauniista pitkistä hiuksistasi :)!

    Mulla on ollut suurimman osan elämääni lähes peppuun hiukset ja käynyt niin, että hiukset lyhentyneet/lapsi (ja lapsia siis neljä). Ollut helpompi hoitaa ja mulle taitaa nykyisin sopiakin tälläinen hartiamitta? :).

    Hyvää viikonlopun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä suosikkini tuo mekko, pysyisi vaan puhtaanakin ilman pesuja niin olisi täydellinen :D

      Sinulle kyllä sopi se hartiamitta aivan täydellisesti. Itsekin harkitsen vähän lyhentäväni, vaikka hyväkuntoiset ovat, tai en ainakaan tosta pidemmiksi, koska tukkani on ohut ja aika hiirenhäntää tuo loppu on. Niin se taitaa olla, että pitkinä pysyvät niin kauan kun elämän tilanne vaan antaa siihen periksi :)

      Hyvää lauantain jatkoa sinnekin :)

      Poista
  3. Tuo Monsoonin mekko on kyllä nätti!
    Hiusten pituudesta... mä leikkasin t o d e l l a lyhyet sporttihiukset 33 vuotiaana. Siihen saakka oli ollut enemmän tai vähemmän hartioille saakka. Lyhyitä hiuksia pidin 10 vuotta, kunnes sain viime kesänä päähäni kasvattaa takaisin pitkät. varmaankin saan ne kesällä ponkkariin! jahuu!!
    Mun yks kaveri hokee mulle koko ajan ettei yli 40v saa pitää pitkiä hiuksia...höps sanon minä! saa pitää sellaisia kun itse haluaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)

      Hiusten kasvatus on se projekti jota en tahtoisi kokea uudelleen, teininä kun leikkasin lyhyet ja sitten kasvatettiin takaisin pitkät. Ihanaa, että en ole ainut, jonka mielestä pitkät hiukset voi olla minkä ikäisenä tahansa :)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitoksia kommentistasi, piristävät aina päivääni!